ροή ειδήσεων

Ο Καλλικράτης καταρρέει οργανωτικά και οικονομικά

Πολλοί ήταν αυτοί που από την παρουσίαση του φιλόδοξου σχεδίου Καλλικράτης ήταν απαισιόδοξοι για τον αν το εγχείρημα αυτό θα στεφόταν με επιτυχία. Εννέα μήνες μετά την εφαρμογή του μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα... Αυτά κάθε άλλο παρά θετικά είναι. Παρουσιάζονται πολύ σοβαρά προβλήματα... τόσο στην λειτουργία όσο και στα οικονομικά. Για παράδειγμα θα πάρουμε τον Δήμο μας ο οποίος λειτουργεί και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς τους Δημότες με μόλις 47 υπαλλήλους όταν ένας όχι και πολύ μεγαλύτερος Δήμος αυτός του Μεσολογγίου λειτουργεί με 275 υπαλλήλους. Παρόμοιες αντιθέσεις-αδικίες παρουσιάζονται σύμφωνα με στοιχεία και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας. Αυτό συνεπάγεται χαμηλής ποιότητας παροχές στους πολίτες.

Το σημαντικότερο όμως όλων που επηρεάζει άμεσα το μέλλον των Δήμων είναι οι πόροι. Περικοπές ύψους 37% στους Αυτοτελής Πόρους, 92% (!) περικοπή στη ΣΑΤΑ σχολείων και πάν από 50% στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Άρα καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι όχι μόνο είναι δύσκολο να λειτουργήσει σωστά ένας Δήμος και να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά είναι με τις υπάρχουσες συνθήκες αδύνατο να προσφερθούν τα βασικά.

Το Π.Δ. του πολυδιαφημισμένου προγράμματος ‘Ελλάδα’ του Καλλικράτη … αγνοείτε. Για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου ώστε να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει ο Καλλικράτης χρειάζεται να εκδοθούν 17 Π.Δ. και 41 υπουργικές αποφάσεις! Δηλαδή μιλάμε για μια ‘μεταρρύθμιση’ η οποία θα έπρεπε να λειτουργήσει άψογα αυτή την περίοδο και δεν υπάρχει ούτε καν ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο. Κάθε ευρώ που κόβεται από την αυτοδιοίκηση, κόβεται από τους Δήμους και τις αυτοδιοικητικές δομές, κόβεται από τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Οι 9 πρώτοι μήνες είναι απλά απογοητευτικοί για τον πολυδιαφημισμένο Καλλικράτη που η κυβέρνηση με πρόχειρες διαδικασίες μας επέβαλε. Πόσο μάλλον εν μέσο μνημονίου, μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού νόμου. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση οδεύει σε πλήρη αποτυχία στο Νόμο 3852/2010 τόσο από οικονομικής άποψης όσο και στην λειτουργία και την εφαρμογή του.
bonitsapress.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/9/11 14:55

    αυξάνουν το νεράκι στα χωριά υτα ΛΑΜΟΓΙΑ ρεεεεεεεεεεεε ΛΑΜΟΓΙΑ ελεος ο ΚΟΣΜΟΣ στα χωρια πια δεν έχει φράγκα!

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *