επικαιρότητα

Μας θέλουν αγρότες!

Για …επιστροφή στην φύση και για να γίνουμε όλοι …αγρότες φαίνεται οτι μας προετοιμάζουν τα «πράσινα» στελέχη!  Ετσι μπορεί να ερμηνευτεί από κάποιους η έμφαση που έδωσε η   βουλευτής  Α’...
Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ  κ.Χρύσα Αράπογλου για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ώστε να προωθηθεί και να ενισχυθεί η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η τυποποίηση υψηλής ποιότητας, η διευκόλυνση των επιχειρήσεων και η οργανωμένη προβολή τους που επέδειξε  κατά την συζήτηση στη Βουλή  σχετικής επίκαιρης ερώτησης .
Πέραν του αστεισμού μας και για να σοβαρευτούμε η κ. Αράπογλου τόνισε μεταξύ  άλλων οτι «η εκπληκτική βιοποικιλότητα που διαθέτει η χώρα μας λόγω των ιδανικών εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την αγροτική της ανάπτυξη της χώρας μας μέσω ειδικών καλλιεργειών όπως αυτής των φαρμακευτικών αρωματικών φυτών.
Πλεονέκτημα όμως που μέχρι σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτο καθώς επικρατεί άγνοια σχετικά με τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν τέτοιου είδους καλλιέργειες που μπορούν να αξιοποιήσουν  πολλές κατηγορίες εδαφών, ακόμη και ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών επιτυγχάνοντας σημαντικά  οικονομικά αποτελέσματα τόσο στον πρωτογενή όσο και στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Αράπογλου υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει και σε αυτόν τον τομέα το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), διατυπώνοντας ερωτηματικά για το έργο που θα μπορεί να προσφέρει μετά τη συγχώνευσή του με άλλους οργανισμούς.
prionokordela.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ροδίνι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όπλο ευτυχώς πρόλαβαν οι θαμώνες να τον αφοπλίσουν γρήγορα .
Αυτά και άλλα πολλά γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση στο συγκεκριμένο καφέ που μόνο καφέ δεν σερβίρει.
Έχουμε φτάσει στα όρια απελπισίας στην γειτονιά η αστυνομία κοιμάται και κανένας δεν κάνει τίποτα .
Έχουμε φτάσει σε βαθμό να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. βίντεο...

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά