ροή ειδήσεων

Η μυστική διαδρομή του κλεμμένου Ρούμπενς

Η «μυστική» διαδρομή του κλεμμένου ΡούμπενςΣε έναν ιταλό έμπορο αυτοκινήτων που εδρεύει στις Βρυξέλλες στρέφουν ξαφνικά το…

ενδιαφέρον τους οι διωκτικές αρχές που ερευνούν την κλοπή έργου του Ρούμπενς που εντοπίστηκε προ δύο εβδομάδων στη Γλυφάδα. Ηδη έχει ζητηθεί η συνεργασία της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του αλλοδαπού επιχειρηματία στη βελγική πρωτεύουσα.

Πέραν αυτού, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες για ένα πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο της 40χρονης τηλεπαρουσιάστριας, η οποία είναι ήδη κατηγορούμενη στην υπόθεση και φαίνεται ότι απέφυγε να αναμείξει το πρόσωπό του στην απολογία της.

Διαπιστώνεται, συν τοις άλλοις, από τις διωκτικές αρχές ότι ο χρόνος και ο τρόπος μεταφοράς του πίνακα στη χώρα μας είναι ολωσδιόλου διαφορετικός από αυτόν που έχει εμφανισθεί μέχρι τώρα από τους εμπλεκόμενους. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ιδιωτικοί αστυνομικοί ερευνούν τη διακίνηση από το ίδιο κύκλωμα πινάκων διάσημων ξένων ζωγράφων, όπως Μονέ, Ντελακρουά και Βαν Γκογκ!

Η άλλη διαδρομή και ο ιταλός φίλος

Τον Ιούνιο του 2001 τρεις μασκοφόροι είχαν κλέψει «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης και εντοπίστηκε έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή της Γλυφάδας.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι μία 40χρονη τηλεπαρουσιάστρια σε ιδιωτικό σταθμό και ένας 65χρονος παλαιοπώλης από την Πλάκα, ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε μαζί της για την πώληση του πίνακα. Η συλληφθείσα υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει καμία σχεση με την κλοπή του πίνακα αλλά της τον έδωσε για δώρο «ένας ιταλός φίλος της από τη Νάπολη, κατά τη διάρκεια της διαμονής μου το καλοκαίρι του 2003 στη Ρόδο».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο φέρεται να έχουν νέες πληροφορίες για τη διαδρομή που έκανε ο πίνακας από τη Γάνδη ως την… Αθήνα!

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα στοιχεία, η θεωρία του «ιταλού φίλου» που εμφάνισε η συλληφθείσα δεν είναι αληθής. Κατά τους αστυνομικούς, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν να μετέφερε τον πίνακα στη χώρα μας το 2001 – λίγους μήνες μετά την κλοπή του – ιταλός έμπορος αυτοκινήτων ο οποίος έχει την επιχείρησή του στις Βρυξέλλες. Η μεταφορά του έργου, όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές, έγινε ύστερα από συμφωνία που έκανε ο ιταλός επιχειρηματίας με στενό συγγενή της τηλεπαρουσιάστριας που διαμένει μόνιμα στη Ρόδο. Ο συγκεκριμένος συμφώνησε με τον ιταλό έμπορο να αγοράσει πολυτελές όχημα από το Βέλγιο και μέσα σε αυτό πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε και ο πίνακας του Ρούμπενς!

blogpose.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *