επικαιρότητα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε μια πολυμετοχική Ναυτιλιακή Εταιρεία που επί 30 χρόνια... επιτελούμε έργο κοινωνικό αντικαθιστώντας το κράτος που εσείς εκπροσωπείτε.

Σίγουρα το έργο μας δεν το γνωρίζετε ίσως ούτε και την ύπαρξή μας.

Αυτό δεν είναι κατακριτέο.

Επιτρέψτε μας όμως να κρίνουμε την δήλωσή σας ότι η απόφαση σας για ακινητοποίηση των πλοίων που υπάγονται στο Ρωσικό Νηογνώμονα υπαγορεύθηκε από ένα και μόνο κριτήριο «την ασφάλεια των πολιτών στις θαλάσσιες μετακινήσεις».

Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι όλα αυτά τα πλοία που ακινητοποιήσατε είναι επιθεωρημένα σε όλους τους τομείς από την ελληνική επιθεώρηση και είναι εφοδιασμένα με όλα τα πιστοποιητικά αξιοπλοίας; Είναι άραγε οι επιθεωρητές των ξένων νηογνωμόνων πιο αξιόπιστοι από τους Έλληνες επιθεωρητές του Υπουργείου σας;

Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι το πιστοποιητικό κλάσης Νηογνώμονα είναι ένα από τα σαράντα έξι (46) συνολικά πιστοποιητικά που πρέπει να έχει σε ισχύ ένα πλοίο; Αν ναι τότε γιατί δεν το διευκρινίσατε και αφήσατε να εννοηθεί ότι τα πλοία αυτά έχουν πλαστά πιστοποιητικά; Η εντύπωση που έμεινε στους Έλληνες και ξένους πολίτες είναι ότι αυτά τα πλοία δεν επιθεωρήθηκαν ποτέ!

Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι το πιστοποιητικό κλάσης δεν αποτελεί πιστοποιητικό αξιοπλοίας σύμφωνα με την SOLAS;

Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες αυτών των πλοίων μετά το κλείσιμο του Ελληνικού Νηογνώμονα στον οποίο ήταν ενταγμένα απευθύνθηκαν σε όλους τους αναγνωρισμένους από την Ελλάδα νηογνώμονες για την έκδοση πιστοποιητικού κλάσης και κανείς δεν τους δέχθηκε;

Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι όλα τα Επιβατηγά πλοία κάτω από 1.500 κόρους μέχρι πριν από 5 χρόνια δεν ήταν υποχρεωμένα στην έκδοση πιστοποιητικού κλάσης και ότι χωρίς καμία υποχρέωση από τις διεθνείς συνθήκες έγινε τροποποίηση του Π.Δ. και τα υποχρεώνει; Μέχρι πριν από 5 χρόνια που τα πλοία ταξίδευαν μόνο με πιστοποιητικά της ελληνικής επιθεώρησης ήταν αναξιόπλοα και είχαν πλαστά πιστοποιητικά;

Το μόνο που καταφέρατε κύριε Υπουργέ με το δέσιμο των πλοίων αυτών είναι να ταξιδεύουν οι πολίτες για των οποίων την ασφάλεια κόπτεσθε με βάρκες, καΐκια και με πλαστικά σκάφη που δεν τηρούν τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας γιατί όλα τα πλοία κάτω από 24 μέτρα καθώς και τα ξύλινα και πλαστικά σκάφη εξαιρούνται από την εφαρμογή των διεθνών κανονισμών ασφαλείας όπως και από την υποχρέωση αναγνώρισης από Νηογνώμονα ενώ τα πλοία που δέσατε κύριε Υπουργέ ήταν αυτά που λόγω μεγέθους (πάνω από 24 μέτρα) και υλικού κατασκευής (από χάλυβα) είναι προσαρμοσμένα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.

Ρωτήστε κύριε Υπουργέ την Λιμενική αρχή Ρόδου που υπάγεται στο Υπουργείο σας ποια πλοία αντικατέστησαν τα τέσσερα ημερόπλοια που έδεσαν στην περιοχή της Ρόδου και με τα οποία γινόταν καθημερινά η μεταφορά 1.500 περιηγητών – επιβατών από Ρόδο για Σύμη (στην πλειοψηφία τους ευρωπαίοι πολίτες) και πόσα από αυτά έχουν έστω και σωσίβιες λέμβους!!!

Τι θα πείτε στους πολίτες αυτής της χώρας κύριε Υπουργέ όταν γίνει ένα ναυτικό ατύχημα;

Θα τους πείτε ότι για την «ασφάλειά τους» δέσατε τα πλοία με διεθνή πρότυπα ασφαλείας και αφήσατε να γίνετε η διακίνηση των επιβατών με σαφώς υποδεέστερα από θέμα ασφάλειας πλοία τα οποία δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά σωστικά μέσα ;

Είστε ο αρμόδιος Υπουργός, μπορείτε και πρέπει να αποφασίσετε!!

Οι διεθνείς κανονισμοί επιτρέπουν στο ίδιο το κράτος να εκδώσει πιστοποιητικά κλάσης εφόσον λάβει ισοδύναμα μέτρα.

Για όσα πλοία έχουν εκδοθεί κυβερνητικά πιστοποιητικά από την Ελληνική Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων υπάρχουν ήδη ισοδύναμα μέτρα δεδομένου ότι όλες οι επιθεωρήσεις έχουν γίνει σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και επομένως καλύπτουν τα πρότυπα των αναγνωρισμένων Νηογνωμόνων.

Εκτός και αν δεν σας ενδιαφέρει καθόλου εάν διαλυθούν όλες οι μικρές ακτοπλοϊκές εταιρείες της Ελλάδας!

Ίσως είναι και αυτό μια λύση………………..

Σας υποβάλλουμε πίνακα με τα 45 σε ισχύ (από τα 46 που απαιτούνται) πιστοποιητικά των πλοίων μας.

Με εκτίμηση
Για την Α.Ν.Ε.Σ.

Αντώνιος Χατζημάρκος
Πρόεδρος Δ.Σ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ... ΔΕΙΤΕΣχόλια

 1. Ανώνυμος10/9/11, 7:38 μ.μ.

  Τέρμα οι πειρατείες κύριοι.Κάποτε θα έσκαγε το παραμύθι σας.Γιατί η ΑΝΕΣ έφυγε απο τον ABS???Και ποιός την έφερε σε αυτό το σημείο, κηφήνες,κότες,γλάροι και άλλα πετούμενα...μήπως???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/9/11, 11:37 μ.μ.

  Βαλτε τωρα τον Μιχαλα να την τεμονεψει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11/9/11, 2:21 μ.μ.

  Γιατι δεν λετε και για τον Κερατα τον Σπανο που κυνηγα τους παντες...γιατι δεν μας λεει κανεις τι λαμογιο ειναι και αυτος !!!! μπορει της Α.Ν.Ε.Σ να μην ειναι καταμαραν και να κανει 2 ωρες για να παει Συμη δεν σου πιανει ομως τον κωλο για ενα Ι.Χ και ενα δεμα.... Χ.Φ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος11/9/11, 3:14 μ.μ.

  ΣΩΣΤΑ!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά