ροή ειδήσεων

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΙΔΑ»

Την γνωστή ιστορία του Βασιλιά Μίδα, γραμμένη από τη μαγική πένα και το αστείρευτο χιούμορ του Ιταλού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Τζάνι Ροντάρι...
ξαναζωντανεύει στο Παραδείσι η Θεατρική Ομάδα Τheorion!

Ο Βασιλιάς της Φρυγίας ζήτησε από τον θεό Διόνυσο να τον κάνει πλουσιότερο, δίνοντας του την ικανότητα να μετατρέπει σε χρυσάφι ό,τι αγγίζει…

Μια ιστορία πνευματώδης και ευφυής, όπως όλες οι ιστορίες του Τζάνι Ροντάρι, ευαίσθητη και με στόχους, βασισμένη στις παιδαγωγικές αντιλήψεις του συγγραφέα.

Επίκαιρη όσο ποτέ καθώς ζούμε σε μια εποχή απληστίας, ασυδοσίας, απερισκεψίας, χωρίς κανόνες και όρια, όπου το «φαίνεσθαι» υπερισχύει του «είναι». Μία ιστορία για όλη την οικογένεια, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ο Τζάνι Ροντάρι (1920-1980) εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως δάσκαλος, αλλά ασχολήθηκε κυρίως με τη δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως διευθυντής εφημερίδων και περιοδικών. Το 1944 εντάχθηκε στο Κομουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας. Βέβαια, η ιδιότητα με την οποία έγινε γνωστός τόσο στη χώρα του όσο και διεθνώς είναι αυτή του συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε ολόκληρο τον κόσμο (πολλά από αυτά κυκλοφορούν και στα ελληνικά) και έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια παιδιά. Το 1970 του απονεμήθηκε το βραβείο Άντερσεν, η μεγαλύτερη διάκριση διεθνώς για συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας.


v ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ : Σαββατοκύριακα 8, 9 & 15, 16 Οκτωβρίου 2011

v ΩΡΑ : 19:00

v ΤΟΠΟΣ : Αύλειος χώρος ναϊδρίου του Αγ. Φανουρίου στο Παραδείσι, απέναντι από το coffee - beer bar "EmBEERies"

v ΤΙΜΗ : 5 Ευρώ

v ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Σύλλογος Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας»



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *