ροή ειδήσεων

Κλείνει η συμφωνία ασφαλιστικών εταιριών –νοσοκομείων ΕΣΥ

Μέσα στις επόμενες μέρες και πιθανότατα την Τρίτη, κλείνει η συμφωνία και υπογράφεται σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών και του ΕΣΥ... για παροχές υγείας σε ασφαλισμένους στην ιδιωτική ασφάλιση.
Σε πρώτη φάση το σχέδιο της συμφωνίας προβλέπει την διάθεση 560 θέσεων νοσηλείας, οι οποίες αφορούν κυρίως νοσοκομεία της....
περιφέρειας. Επίσης στην συμφωνία προβλέπεται η χρήση και της κοινωνικής ασφάλισης συνδυαστικά με την ιδιωτική μειώνοντας το κόστος για τις ασφαλιστικές αν δεν υπάρχει κοινωνική ασφάλιση.
Ετσι αν κάποιος έχει κοινωνική ασφάλιση θα μπορεί να έχει και πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση, η οποία θα μπορεί να εξασφαλίσει νοσηλεία «σε μονόκλινα, δίκλινα ή δωμάτια πολυτελείας» στα δημόσια νοσοκομεία. Σ’ αυτήν την περίπτωση η ιδιωτική ασφάλιση θα πληρώσει προσαυξημένο κατά 50% το DRGs.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κοινωνική ασφάλιση, τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει μόνο 20% επί των νοσηλίων που καθιερώνονται με βάση DRGs.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για το σχέδιο συμφωνία ο θεράπων γιατρός να συμφωνεί κατ’ ιδίαν και να εισπράττει από τον ασφαλισμένο συμπληρωματική αμοιβή. Στο τέλος κάθε μήνα τα Νοσοκομεία υποχρεούνται να αποστέλλουν στην ασφαλιστική εταιρεία καταστάσεις δαπανών που θα περιλαμβάνουν το κόστος στο 100% της τιμής δαπανών της νοσηλείας, τη συμμετοχή του Ταμείου και τη συμμετοχή της ασφαλιστικής εταιρείας. Από την πλευρά της, η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούται να εξοφλήσει τα οφειλόμενα ποσά στα Νοσοκομεία το αργότερο εντός δύο μηνών από τη παραλαβή των σχετικών λογαριασμών.
Επίσης θα λειτουργήσει Συντονιστικό Τηλεφωνικό Κέντρο πανελλήνιας εμβέλειας για παρακολούθηση και συντονισμό των κλινών που διατίθενται από τα Νοσοκομεία για την περίθαλψη όλων όσοι είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτική εταιρεία
Στο συντονιστικό κέντρο αυτό θα μπορούν να τηλεφωνούν τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες θέσεις .

asfalisinet.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *