ροή ειδήσεων

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Φοιτητών Αρχιτεκτονικής στη Ρόδο

Τον ερχόμενο Μάιο, και συγκεκριμένα από τις 12 μέχρι τις 20 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ρόδου το πανευρωπαϊκό συνέδριο φοιτητών και αποφοίτων αρχιτεκτονικής SESAM...(Small European Students of Architecture Meeting).

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται κάθε χρόνο για μια εβδομάδα σε διαφορετική πόλη ανά την Ευρώπη (ενδεικτικά αναφέρονται οι τρεις τελευταίες πόλεις που το φιλοξένησαν: η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη και το Μάντσεστερ) και οργανώνεται από το μη-κερδοσκοπικό δίκτυο φοιτητών και αποφοίτων αρχιτεκτονικής EASA (European Assembly of Students of Architecture). To EASA ιδρύθηκε το 1981 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και έκτοτε κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης, με συμμετέχοντες από περισσότερες από 40 χώρες.

Τόσο το EASA όσο και το SESAM τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης. Το θέμα που θα απασχολήσει φέτος τους 100 φοιτητές αρχιτεκτονικής που θα επισκεφτούν τη Ρόδο έχει τίτλο «Κολοσσός vs landmARCH». Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα εξερευνήσουν την πόλη και θα μελετήσουν τα χαρακτηριστικά και την ιστορία της προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν και παρουσιάσουν μια σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση του Κολοσσού, ως «τοποσήμου» και συμβόλου παγκόσμιας εμβέλειας.

Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση πρωτότυπων, δημιουργικών προτάσεων από νέους αρχιτέκτονες που θα ωφελήσουν την πόλη της Ρόδου και θα δώσουν έναυσμα για δημόσια συζήτηση. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και διαλέξεις πάνω στο θέμα, που θα προάγουν την ανταλλαγή ιδεών αλλά και την αφύπνιση του κριτικού πνεύματος τόσο των συμμετεχόντων, όσο και της τοπικής κοινωνίας.

news.travelling.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/9/11 21:55

    Τέτοιες ενέργειες θα πανε μπροστά το νησί ! Μπράβο !!!
    Για να καταλαβαίνουμε και σε τι πόλη ζούμε και πως την κατανταμε κάθε μέρα !
    Θα παρουσιαστούν πράγματα αξιόλογα που δεν θα κοστίζουν στην Ρόδο ούτε ένα ευρώ ενώ αντίθετα θα την πανε ένα βήμα μπροστά !
    Σίγουρα λείπει απο το νησι η σύχρονη αρχιτεκτονική και καιρός είναι να αρχίσουμε να μπαίνουμε και σε αυτόν τον χάρτη !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *