ροή ειδήσεων

S.O.S. φωνάζουν οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας

Έμπρακτη απόδειξη της περιθωριοποίησης των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας από το κράτος αποτελεί η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»... το οποίο παρέχεται από τους Ο.Τ.Α. και περιλαμβάνει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι στο....
τέλος του έτους στο πρόγραμμα αναμένεται να μπει «λουκέτο» και να μείνουν ξεκρέμαστοι οι περίπου 120.000 χιλιάδες ανήμποροι συνάνθρωποί μας. Ο λόγος; Η λήξη της χρηματοδότησης του προγράμματος μέσω των κοινοτικών πλαισίων στήριξης (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ) και η αδυναμία στήριξής του από την κυβέρνηση.
Μάλιστα, σήμερα απεργούν στην Αττική οι εργαζόμενοι του προγράμματος, καθώς καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου, ζητούν την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε δήμο και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα κοινωνικά προγράμματα πρόνοιας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων κ.ά. έχουν ενταχθεί εδώ και δεκαετίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς ποτέ, όμως, να εξασφαλιστεί η διαρκής και σταθερή χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, από το 2000 η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» εντάχθηκε στο Β' ΚΠΣ, και στη συνέχεια, με συνεχείς επαναδιαπραγματεύσεις και παρατάσεις των χρηματοδοτήσεων μέσω του Γ΄ ΚΠΣ και τελευταία μέσω του ΕΣΠΑ (180 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2008-2010) κρατιέται με νύχια και με δόντια σε λειτουργία και κυρίως χάρη στην αυτοθυσία 5.000 εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους συμβασιούχων.

briefingnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *