ροή ειδήσεων

Έξοδος 150.000 υπαλλήλων μέσα στο 2012

Από κόσκινο θα περάσει το ελληνικό Δημόσιο, με το "κούρεμα" σε φορείς, οργανισμούς, υπουργεία και ανεξάρτητες αρχές, ενώ το χτύπημα της εργασιακής εφεδρείας θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων...
Από τους 300.000 εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, σύμφωνα με....
δημοσίευμα του "Έθνους", θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα.
Ταυτόχρονα περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.
Το 50% του ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό δημόσιο, που εργάζεται στο μηχανισμό υποστήριξης (πρωτόκολλο, μισθοδοσίες, προμήθειες, διοικητική μέριμνα -τεχνική βοήθεια, παρακολουθητικός μηχανισμός των Φορέων), μοιραία θα οδηγηθεί στην απόλυση.
Διοικητικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με τη μισθοδοσία, υπάλληλοι πρωτοκόλλου, κλητήρες, τεχνικοί υπολογιστών, υπάλληλοι Προμηθειών, καθαριστές των κτιρίων και άλλοι, χάνουν τις θέσεις τους.
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο της εξειδικευμένης έκθεσης του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και στον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, την 21η Οκτωβρίου, επισημαίνεται η άμεση ανάγκη ανατροπών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από όλες τις πλευρές, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας συνδέεται άρρηκτα με το προβληματικό και δυσκίνητο Δημόσιο.
"Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν θα αποδώσει κανένα μέτρο δημοσιονομικής πολιτικής" αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ.
Μάλιστα, η έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, που έχει ως συνέπεια το μπλοκάρισμα των επενδύσεων, κατατάσσει την Ελλάδα ολοένα και πιο χαμηλά στον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που μετρά τις ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου.
Η χώρα μας βρίσκεται στη θέση 141 από ένα σύνολο 180 χωρών που συμμετέχουν στη μέτρηση.
news247.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/10/11 13:54

    Επείτέλους και κάτι σωστό.. Ξέρω οτι είναι σκλήρο και οτι κόσμος θα μείνει χωρίς δουλεία.. Πρέπει όμως να αδειάσει το δημόσιο, είναι πληγή που πληρώνουμε όλοι μας! Καί είναι καλή ευκαιρία που η οικονομία μας είναι στον πάτο να το υποστούμε κ αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/11 15:30

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ.
    ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!! ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ? ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ. ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΟ!!!! ΕΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.... ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕ (Ο.Α.Ε.Δ @ Ι.Κ.Α.) ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ!!!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ!!!!! ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ - ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ!!!!
    ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Σ'ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ? Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ BARBIE ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!!!!
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ!!!
    ΜΗΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΦΛΟΥΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!
    * ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/11 17:39

    είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ λέει ο 30/10/11 13:54 να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι!!!! Τί φταίνε οι νέοι άνθρωποι που σπούδασαν, έδωσαν εξετάσεις ΑΣΕΠ και διορίστηκαν αξιοκρατικά, έφτιαξαν οικογένειες και δέν είναι κηφήνες αλλά δουλεύουν όπως όλοι μας?? Να τους καταδικάσουμε στην πείνα, την εξαθλίωση,τον θάνατο?? Μακάρι να ήταν αυτοί το πρόβλημα και να λύνονταν έτσι απλά... όμως όπως βλέπεις τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διορθώνουν τη κακή οικονομική κατάσταση, αλλά χειροτερεύουν το κλίμα. Η οικονομία είναι αλυσίδα. Μείωση των αποδοχών τους ναί, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ όμως ΌΧΙ ούτε σε Δημόσιο ούτε σε Ιδιωτικό Τομέα!! Το παράδειγμα το έδωσε ο ΟΤΕ που κατάφερε μείωση αποδοχών με εγγύηση ΜΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Αυτό είναι παράδειγμα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας!!! Σταματήστε πια να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/10/11 18:47

    Μα τι λέτε ρε 15:30 & 17:39; Δεν συμφωνείτε ότι το δημόσιο είναι γεμάτο άχρηστους; Μα που ζείτε;
    15:30, λες για την εφορία που δεν βγαίνει η δουλειά; Μα ΠΩΣ να βγει όταν ο ίδιος ο έφορος επί 1,5 χρόνο κάθετε και διαβάσει όλη μέρα εφημερίδα κριμένος στα βιβλία!??!?!?!? Η εφορία ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ. Ας αναλάβουν την δουλειά της εφορίας οι λογιστές στα γραφεία τους να δεις πως αλλάζουν τα πράγματα και πως βγαίνει η δουλεία!!!
    Έτσι θα ενισχυθεί ο ιδ. τομέας και θα υπάρξει πραγματική αξιοκρατία με κριτή ΕΣΕΝΑ!!!!!
    ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ΔΕΝ αλλάζω γνώμη ο δημ. τομέας ΕΙΝΑΙ πληγή!! Πληγή γιατί δεν υπάρχει έλεγχος και είναι γεμάτος καθίκια που πιστεύουν πως κάτι κάνουν.. Άκου εκεί 350 άτομα προσωπικό και να μην βγαίνει η δουλειά! Γατί είναι πολλή δουλειά ή γιατί την κάνουν λάθος;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/10/11 18:56

    Α και κάτι άλλο, 17:39 λές για τους νέους ανθρώπους. Γνώμη μου είναι οτι μια χαρά θα τα καταφέρουν και χωρίς την σιγουριά του δημοσίου. Αν είναι σωστοί θα τα καταφέρουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ και στον ιδιωτικό τομέα είτε σαν υπάλληλοι είτε σαν αφεντικά του εαυτού τους.. Αυτοί που τρέμουν είναι οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ που δεν ξέρουν η δεν θέλουν να δουλεύουν! Ε όχι δεν θα τους πληρώνω εγώ για να ξύνουν τα @@ρια τους.. Τέρμα! Κόψε τις μαλακίες περι 'να βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας' Αυτό που λές όμορφε για μείωση αποδοχών είναι λάθος. ΝΑ κόβουμε δηλαδή τον μισθό απο τους πραγματικά εργατικούς για να συνεχίζει να υπάρχει στην υπηρεσία αυτός που τα ξύνει από το πρωί μέχρι το βράδυ;;;;; Και μιλάς για αξιοκρατία;;; ΡΕ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ?!?!?!?!?!??!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/10/11 19:03

    Τέλος, 15:30 αν δεν είναι δαπάνη το μισθολόγιο εκατοντάδων χιλιάδων άχρηστων δημ. υπαλλήλων (εφορία, υπουργεία, βουλευτές όλους τους βάζω μέσα) τι θεωρείς δαπάνη;; Την παιδεία ή την υγεία ή τα δημόσια έργα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/10/11 19:15

    @ 18:47-18:56-19:03
    Εσύ δηλ. πιστεύεις ότι αν γίνουν απολύσεις θα φύγουν οι άχρηστοι και οι τεμπέληδες; είσαι 100% βέβαιος;

    Ποιος και με ποια κριτήρια θα τους κρίνει;

    Για ψάξε να δεις ποιους βγάζουν σε εφεδρία και τι κριτήρια έχουν.
    την παραγωγικότητα; όχι βέβαια!

    Μιλάς για ιδιωτικό τομέα. Νομίζεις ότι οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα όλοι καλοπερνάνε; Δεν έχεις ακούσει τι εκμετάλλευση υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα (απλήρωτοι υπάλληλοι, εξοντωτικά ωράρια);
    Αν ήταν τόσο καλά στον ιδιωτικό τομεά θα πήγαιναν όλοι να δουλέψουν στο δημόσιο;


    ΥΓ: ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, αλλά μην παρασυρόμαστε εύκολα από στερεότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/10/11 19:16

    Ιδιωτική εταιρεία/βιοτεχνία/εργοστάσιο που χρεωκοπεί διώχνει υπαλλήλους και οι μόνοι που ασχολούνται είναι μερικοί συνδικαλιστές και αυτοί μόνο για το θεαθήναι! Χρεωκοπημένος δήμος/κράτος και επειδή θα απολυθούν κάποιοι από αυτούς (μπας και την γλιτώσουμε λίγο οι υπόλοιποι από την κατρακύλα που έχουμε πάρει) και ξεσηκώνεται το σύμπαν. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ?
    Εχει γίνει ο τρελός χαμός γιατί με το ενιαίο μισθολόγιο γιατί κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίρνουν από 2000-3000 μισθό 500 ή 1000 ευρώ κάτω. Εχει γίνει κάτι αντίστοιχο και στον ιδιωτικό τομέα όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των μισθών είναι ήδη κάτω από τα 1000 ευρώ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/10/11 19:17

    είμαι ο 19:15 και συμπληρώνω για να μην παρεξηγηθουμε ότι ναι δουλεύω στο δημόσιο, αλλά σέβομαι τη δουλειά μου και την κάνω καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/10/11 19:27

    19:15 (18:47-18:56-19:03 εδώ) Αυτό πραγματικά δεν το ξέρω εγώ και ξέρω ότι εκεί υπάρχει θέμα. Πρέπει από κάπου να αρχίσει όμως. Δεν μπορούμε να διαιωνίζουμε το πρόβλημα απλά και μόνο γιατί δεν ξέρουμε αν αυτοί που θα φύγουν το άξιζαν η όχι! Σίγουρα πάντως αν καταργηθούν υπηρεσίες και τις αναλάβουν ιδιώτες θα φανεί ποιος αξίζει και ποιος δεν αξίζει και σίγουρα αυτός (ιδιώτης πια) που δεν αξίζει θα πεινάσει και αν παρανομήσει θα χάσει την άδεια του.. Πραγματική αξιοκρατία δεν νομίζεις; Όσο για τον ιδ. τομέα τα ξέρω πολύ καλά από εκεί ζω κ εγώ.. Για αυτό που λέει ο 19:16 τι έχετε να πείτε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/10/11 19:32

    Πάντως 19:15 αν πάμε και ρωτήσουμε όλους τους δημ.υπάλληλους θα πάρουμε ακριβώς την ιδία απάντηση με αυτό που είπες στις 19:17.. Πραγματικά όμως δεν νομίζω έστω και ένας που να πει "ΝΑΙ ΤΑ ΞΥΝΩ" συμφωνείς; Βλέπεις σε τι κατάσταση βρίσκεσαι άθελα σου; ΚΑΙ προς Θεού δεν προσπαθώ να πω ότι πραγματικά δεν σέβεσαι την δουλειά που κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/10/11 19:50

    @ 19:32

    1)Σίγουρα κανείς δε θα πει "ναι τα ξύνω", σίγουρα όμως μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος δουλεύει όπως πρέπει ή όχι... μεγάλο θέμα αυτό.

    2)Όσο για αυτά που λέει ο 19:16, συμφωνώ αλλά μπορεί το κράτος να επέμβει και να καθορίσει μισθούς στον ιδιωτικό τομέα;
    Τουλάχιστον όχι στο βαθμό που μπορεί στο δημόσιο.

    3)Ο ιδιώτης θα κοιτάξει πρώτα το συμφέρον του (αν αυτό είναι δίκαιο ή όχι ειναι άλλο μεγάλο θέμα).
    Μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες, έχοντας υπαλλήλους εξοντωμένους και απλήρωτους. Αυτό, εσύ το θεωρείς καλό; εγώ πάλι όχι.

    Συμφωνώ με αυτό που είπες να μη διαιωνίζουμε το πρόβλημα στο δημόσιο. Όμως με τις απολύσεις όπως πάνε να τις κάνουν δημιουργούν νέα προβλήματα. Και δε νομίζω ότι θα λύσουν σίγουρα τα παλιά


    Συμπέρασμα: Το θέμα δεν είναι οι απολύσεις ο νόμος κτλ
    Είναι οι νοοτροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/10/11 20:04

    @19:50
    1.) Σίγουρα, και θα συμφωνείς πιστεύω πως αλλιώς ελέγχεις 100 και αλλιώς 1000 υπαλλήλους. Αλλιώς 5 υπηρεσίες και αλλιώς 150.. ναι;

    2.) Μπορεί,και το έκανε κατεβάζοντας το όριο στις συλλογικές συμβάσεις. Άλλα αυτό που κολλάει;

    3.) Βεβαίως! Μπορείς όμως να επιλέξεις να μην του δώσεις δουλεία γιατί είναι ιδιώτης και δεν στο επιβάλει το κράτος να έχεις συναλλαγές με λαμόγια και άχρηστους και πόσο μάλλον να τους πληρώνεις για χάλια υπηρεσίες θέλεις δεν θέλεις!

    Είσαι απόλυτα σωστός που λες ότι είναι θέμα νοοτροπίας. Πώς αλλάζει αυτό όμως; Κόβοντας λεφτά από την παιδεία η αδειάζοντας το δημόσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/10/11 20:15

    @20:04

    Αν ο ιδιώτης μονοπωλεί τις υπηρεσίες τότε ναι με τον τρόπο του το κράτος μου το επιβάλλει.

    Μιλάς λίγο με όρους "ανοιχτής οικονομίας", όμως το κράτος την ανοιχτή οικονομία και αγορά την επιβάλλει όπου του αρέσει.

    Για την ώρα το κράτος και κόβει λεφτά από τις υπηρεσίες και αδειάζει το δημόσιο.
    Αν ήταν μια φορά δυσκίνητο το δημόσιο, τώρα χωρίς προσωπικό και χωρίς χρηματοδότηση, θα είναι 10 φορές πιο δυσκίνητο και βάλε....


    Αν υπήρχε ένα αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης του δημοσίου (ΕΣΥ, δημόσιας εκπαίδευση, δημοσίων υπηρεσιών) τότε ΝΑΙ θα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι ότι οι αλλαγές αυτές θα έχουν αποτέλεσμα.

    Για την ώρα δε γίνεται κάτι τέτοιο. Οι απολύσεις και περικοπές όπως γίνονται είναι ανυπόστατες και ριψοκίνδυνες για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος30/10/11 21:17

    Απλά και ξεκάθαρα.

    Δεν χρειάζονται τόσες δημόσιες υπηρεσίες, που υπάρχουν μόνο και μόνο για να έχουν υπαλλήλους και να ταλαιπωρείται ο κόσμος με άχρηστη γραφειοκρατία.

    Π.χ. Ζητάς ενα πιστοποιητικό οτι δεν εισαι τώρα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, και σου ζητάνε για αυτό το χαρτί να πάς σε τρείς διαφορετικές υπηρεσίες και κάπου 15 ημέρες το λιγότερο να πάρεις αυτό το πιστοποιητικό.
    Κάτι που θα μπορούσε να γίνει on line με το άλλο τμημα του ΙΚΑ ... οτι τώρα δεν εισαι συνταξιούχος, και το αλλο τμήμα δεν παίρνεις επίδομα ασθενείας ατυχήματος κλπ.
    Ολα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν απο εναν υπάλληλο σε μερικά λεπτα της ωρας.
    Ακόμα να γίνεται και με αίτηση απο το σπίτι απο τον ηλ. υπολογιστή σου.

    Πάς για να σου πουνε πόσα ενσημα έχεις για την διαδοχική σου ασφάλιση, και χρόνια τώρα που εχει εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχουν περάσει τα ενσημα που ειχες αν ειχες σε καρτέλες.
    Θέλει λέει αιτηση, τις ιδιες καρτέλες, να γίνει καταμέτρηση εδώ, καταμέτρηση και στην Αθήνα, και τουλάχιστον τρείς μήνες να σου μετρήσουν τα .... 1108 'ενσημα σε καρτέλες, της επ΄ακριβώς συγκεκριμένης περίπτωσης.
    Δουλειά 40' λεπτών περίπου που εκανα για να τα μετρήσω.

    Και ενα σωρό άλλα στραβά και ανάποδα στον δημόσιο τομέα.

    Η αντίθεσή μου ειναι πρός το σύστημα ""δημόσιες υπηρεσίες / δημόσιοι υπάλληλοι"", οτι δημιουργούν οι εκάστοτε κυβερνώντες προβλήματα και δυσκολίες παντού σε ολες τις συναλλαγές για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας(για τακτοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά άραγε????).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος30/10/11 21:33

    re file oi ipaliloi ftene otan to kratos tous dini odigia to pos prepi na kanoun kapia pragmata?
    o kratismos kai i gamimeni grafiokratia ftene kai oxi oi ipaliloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος30/10/11 21:41

    ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?
    ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΕ ΚΟΒΩ.
    ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ! ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/10/11 21:47

    @ 30/10/11 21:33

    re file , για ξαναδιάβασε πάλι τι έγραψα. //... Η αντίθεσή μου ειναι πρός το σύστημα ""δημόσιες υπηρεσίες / δημόσιοι υπάλληλοι"", οτι δημιουργούν οι εκάστοτε κυβερνώντες προβλήματα και δυσκολίες παντού σε ολες τις συναλλαγές για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας .......//.

    Για πές μου λοιπόν που στο σχόλιό μου κατηγόρησα τους δημόσιους υπαλλήλους?.

    Και βέβαια κάνουν αυτό που τους λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος30/10/11 21:49

    Τα στραβά του δημοσίου είναι γνωστά και κανένας φυσικά δε θέλει αυτό να συνεχιστεί.

    Όμως τα αντιμετωπίζουμε πραγματικά με απολύσεις και περικοπές;

    Τα βλέπεις τα πράγματα πιο πολύ από τη σκοπιά του εργοδότη και πολίτη (ή πελάτη, πες το όπως θες). Κανένας δε μπορεί να σε κατηγορήσει.

    Όμως... Πόσο βοηθά να απολυθεί κόσμος και να μένει άνεργος;
    Βλέπεις να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας; Ο ιδιωτικός τομέας δε φαίνεται να επεκτείνεται (όπως θα έπρεπε βέβαια). Έχει και αυτός φοβερά προβλήματα.


    Εδώ γίνονται απολύσεις και περικοπές μόνο. Δε γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών όπως λες.

    Π.χ. Η αναθάθμιση και καλή μηχανοργάνωση που λες θέλει και αυτή χρήματα και προσωπικό για να γίνει
    (Δε θα περαστούν από μόνα τους τα ένσημά σου στον υπολογιστή. Κάποιος πρέπει να κάτσει και να τα περάσει. Και Φυσικά δε θα το κάνει δωρεάν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/10/11 22:04

    Λοιπόν άκου 18:47, 18:56, 19:03 που είσαι το ίδιο άτομο, μάλλον προσπάθησες πολύ να μπείς στο δημόσιο κ τελικά δε τα κατάφερες για αυτό έχεις τέτοιο μένος. Δέν προσπαθώ να πείσω κανέναν αλλά επειδή με ρωτάς προσωπικά θα σου απαντήσω ΝΑΙ να κόψουν απ'την υγεία τις παράνομες συνταγογραφήσεις(πολλά δις!!),τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις, τα παράνομα προνοιακά επιδόματα(π.χ. τυφλότητα σε οδηγό ταξί!!),το σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων,τα φακελάκια των γιατρών ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ? ΝΑΙ να κόψουν απο τα δημόσια έργα όταν κάθε δρόμος στην Ελλάδα στοιχίζει 5 φορές παραπάνω από ότι στις άλλες χώρες, όταν οι μεγαλοεργολάβοι παίρνουν με απευθείας αναθέσεις τα έργα χωρίς διαγωνισμό, όταν οι μίζες και οι προμήθειες είναι ο κανόνας στις συναλλαγές των μηχανικών ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ? Δέ σε άκουσα να διαμαρτυρηθείς για τίποτα απο αυτά... και φυσικά ΟΧΙ να μη κόψουν από την παιδεία γιατί όσο υπάρχουν άτομα σαν εσένα δε πρέπει να κόβεται κανένα απολύτως κονδύλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/10/11 22:41

    ΑΑΑΑ και κάτι ακόμα 18:47, 18:56, 19:03 όταν μιλάς άλλη φορά για μισθούς στο Δημόσιο οφείλεις να ξέρεις τι γράφεις δημόσια και αν όχι κράτα τη γνώμη σου για σένα. Οι αποδοχές των υπαλλήλων στις εφορίες κυμαίνονται απο το Δ/ντή μέχρι τις καθαρίστριες σε ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΑ έναντι άλλων δημοσίων υπαλλήλων..Προσωπικά 750€ είναι πολλά μήπως?
    ΑΑΑΑ και επειδή είσαι και γείτονας και έμαθα οτι έχεις και μία κατσίκα..... εύχομαι να σου Ψοφήσει η Κατσίκα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/10/11 23:30

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ? Η ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΜΟΛΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΉΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ? ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ? ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ? ΠΑΡΤΕ ΑΛΛΑ 500 ΕΥΡΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ? Ε ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΜΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Η PART TIME. ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΙΣΟΤΗΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝΕ ΚΙ Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΗΓΕΤΗΣ.
    ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΙΑ , ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΑ. ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΑΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ.
    ΓΙΑ ΣΕΝΑ 22:41 ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΨΟΨΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος31/10/11 10:22

    ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΩΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ , ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΤΛ.ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΝΤΟΤΗΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ .Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΤΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ .ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΙΘΜΙΣΩ .ΔΗΛ . ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΕΡΦΟΡΤΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ???
    ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ , ΑΔΙΚΙΕΣ , ΑΝΟΜΙΑ , ΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ( ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ) ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ....
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ???
    ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ( ΔΗΜΟΣΙΟΙ - ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΤΛ )
    ΤΩΡΑ - ΤΩΡΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ???
    ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ . ΝΑ ΜΕΙΝΩ , ΝΑ ΦΥΓΩ .ΣΚΕΨΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ .
    ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ?? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?
    ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ?? ΓΙΑΤΙ ??
    ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ?? ΠΟΙΟΙ ?? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ??
    ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΧΛΟ ΤΙΣ ΜΑΖΑΣ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΗΓΕΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ .
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .
    ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙ . ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΗΔΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΝΗΔΗΤΟ .
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΔΗΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΝΑ ΣΥΝΕΣΘΗΜΑΤΑ .
    ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΙΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ????
    --------- ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΩΝΑ ????------
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ .
    ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *