ροή ειδήσεων

Παγκόσμιο ραντεβού για τις 15.10 από τους Ισπανούς Αγανακτισμένους

Διεθνές κάλεσμα σε συγκέντρωση έκαναν οι Iσπανοί «Αγανακτισμένοι» για τις 15 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας έναν χάρτη με...
περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες, σε τουλάχιστον 45 χώρες. Οι πρωτοπόροι του κινήματος περιμένουν οι πολίτες των χωρών να ανταποκριθούν και να συγκεντρωθούν στις πλατείες των πόλεων.
Στον ιστότοπο με την ονομασία «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» (united for global change), οι Ισπανοί έχουν βάλει κόκκινες κουκίδες στον χάρτη τους που περνά από την Τανζανία ως τη Χαβάη, μη ξεχνώντας φυσικά την Νέα Υόρκη και το πρόσφατο κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street).
«Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε την διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ’ όπου ξεπήδησε το κίνημα των «Αγανακτισμένων» κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. «Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο διότι η κρίση είναι παγκόσμια, οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *