ροή ειδήσεων

Στο 25% «κλείδωσε» η μείωση των αποδοχών το 2012

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες στην Ολομέλεια για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο... την εφεδρεία και τις εργασιακές σχέσεις, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Όπως δήλωσε, με αλλαγή που έγινε στο πολυνομοσχέδιο, το ποσοστό μέγιστης μείωσης αποδοχών το 2012 από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου πάει από το 30% στο 25%. Το ποσοστό αυτό είναι τελικά υψηλότερο, από το 20% που είχε αρχικά αποφασιστεί και κλείδωσε την τελευταία στιγμή , σ΄αυτά τα επίπεδα, για να μην υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. «Υπολογίσαμε τα δημοσιονομικά μεγέθη μέχρι τα ακραία όριά τους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2012 και μπορούμε να βελτιώσουμε τον ρυθμό απορρόφησης των όποιων επιπτώσεων ξεκινώντας όχι από το 30%, αλλά από το 25% στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Τι ισχύει με το άρθρο 37

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, αναστέλλεται η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας, με διοικητική πράξη να επεκτείνει την ισχύ της κλαδικής σύμβασης και σε αυτούς, που δεν έχουν υπογράψει.

«Τώρα προσδιορίζουμε ότι αυτή η ρύθμιση είναι μια προσωρινή ρύθμιση που επίσης διαρκεί όσο διαρκεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Είναι μέτρο εντεταγμένο σε μια κατάσταση εθνικής και οικονομικής ανάγκης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικό ταμείο για τα έσοδα από την φοροδιαφυγή

Στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθεί, ειδικός λογαριασμός, όπου θα εντάσσονται τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, προκειμένου, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος, «να ξέρει ο πολίτης ότι ο αγώνας που γίνεται θα επιφέρει καρπούς».

«Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ο πολίτης ότι ο αγώνας που δίνουμε και που δίνει κι αυτός μαζί μας για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, λειτουργεί ανταποδοτικά με ευαισθησία ως ένας μηχανισμός που κλείνει πληγές, που μειώνει, που απαλύνει για την ακρίβεια, τις πληγές που έχει ανοίξει η μεγάλη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής και αναδιάρθρωσης της χώρας υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης που είναι αναγκαίες για να υπάρχουμε ως χώρα και ως οικονομία», ανέφερε.

Επίσης, οι πόροι του «πράσινου ταμείου» όσο διάστημα παραμέναν αδιάθετοι, θα μπαίνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολυνθεί ο δανεισμός των ΟΤΑ, για λόγους ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «αν το νομοσχέδιο δεν ψηφιστεί, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί», ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση «να σταματήσει το φεστιβάλ ανευθυνότητας».

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/10/11 13:26

    Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του προδοτικού παλαιοκομματισμού.

    Ζούμε τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/11 23:48

    χοντρε να σου κατσει το κοτο-πουλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *