ροή ειδήσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ...

Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο

«Βλέπουμε τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε κράτη και επιχειρήσεις για τον έλεγχο των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που υπάρχουν στην περιοχή, για τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, να έχουν ήδη ανάψει τη φωτιά του πολέμου και να πολλαπλασιάζουν τις εστίες. Αυτός ο ανταγωνισμός – που προϋπήρχε – σε συνθήκες βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια, μπορεί να σηματοδοτεί ακόμα πιο δραματικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια.

Και μην ξεχνάτε ότι η κρίση του ’29 – ’31, που το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί, γιατί ήταν πολύ βαθιά, μας οδήγησε στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Δεν προβλέπω την κήρυξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου αυτή τη στιγμή, λέω όμως ότι τα προβλήματα της περιοχής και όλης της Ελλάδας δεν είναι, ούτε θα είναι, μόνο στενά οικονομικά και κοινωνικά. Αυτό θελήσαμε να σηματοδοτήσουμε και με την επίσκεψή μας στη Ρόδο, ακριβώς σε μια περίοδο, που έχει δρομολογηθεί πολιτικά η συνδιαχείριση και συγκυριαρχία στο Αιγαίο, που σημαίνει νέα εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αλλά και σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα – η ελληνική κυβέρνηση, γιατί ο λαός δεν έχει καμιά ευθύνη – με τις συμμαχίες που κάνει με το Ισραήλ ή άλλες, επιδιώκει να κολλήσει σε μια συμμαχία, και μάλιστα στρατιωτικού χαρακτήρα, εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς».

Για τις πολιτικές εξελίξεις και την 48η απεργία

«Εμείς λέμε ο λαός με την πάλη του να ρίξει την κυβέρνηση. Τώρα με ποιο τρόπο θα πέσει, μπορεί να παραιτηθεί η ίδια κλπ. Η κυβέρνηση αυτή την περίοδο επειδή υπολογίζει σε αυτή την εξέλιξη, λέει «θα κάνω δημοψήφισμα». Πρόκειται για παγίδα και απάτη του λαού. Τι θα βάλουν σε αυτό το δημοψήφισμα; Ξέρετε πως γίνεται στο δημοψήφισμα. Με κουτάκια. Να πάρουν κάποια ναι, να πάρουν και κάποια όχι κι όλη αυτή η διαδικασία του δημοψηφίσματος θα ερμηνευτεί από την κυβέρνηση, ότι δεν είναι πολιτική διαμαρτυρία, ότι είναι έκφραση της γνώμης του λαού, θα υποσχεθεί στο λαό ότι μερικά που ζητάει θα τα κάνει, παρότι το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, και θα κερδίσει χρόνο

Στο γελοίο του δημοψηφίσματος εμείς απαντάμε και με εκλογές. Αλλά κοιτάξτε να δείτε. Σας είπα και προηγούμενα. Εμείς δεν είμαστε αιθεροβάμονες ώστε να πιστεύουμε ότι μέσα σε ένα μήνα ή σε δύο μήνες και μάλιστα πριν ακόμα το κίνημα δείξει όλα τα δόντια του, θα φανεί αυτό και στο διήμερο 19 – 20 , ότι μπορεί να έχεις μια κυβέρνηση φιλολαϊκή. Αρχίζεις όμως να δημιουργείς προϋποθέσεις για μια γενικότερη ανατροπή. Δεν μπορεί να γίνει αυτό σε ένα βράδυ. Ή, αν θέλετε, η αλλαγή της συνείδησης και της δράσης του λαού χρειάζεται ίσως και κάποιο χρόνο για να αποκρυσταλλωθεί. Επομένως εφόσον γίνουν εκλογές τα δύο κόμματα και οι εταίροι τους, ΛΑΟΣ,

Μπακογιάννη κλπ πρέπει να πάνε στον πάτο. Και ο λαός πρέπει να ξαναπαρέμβει. Δηλαδή, θα παρεμβαίνει ο λαός κάθε τέσσερα χρόνια; Και στο κάτω κάτω εμείς στο λαό λέμε ότι έχει τη λύση της ριζικής ανατροπής. Ε, υποθέτουμε κι εμείς ότι αυτή η λύση της ριζικής ανατροπής μπορεί να έρθει και σε ένα μήνα, μπορεί να έρθει και πιο αργά.

Ο λαός πρέπει να αρχίσει να ξηλώνει το πουλόβερ. Μακάρι να βγει ριζική ανατροπή. Εν πάση περιπτώσει το σύστημα αρχίζει και προετοιμάζει τις διάδοχες λύσεις. Εγώ σας λέω, μόνο να παρακολουθήσετε στις εφημερίδες και στις ειδήσεις στα κεντρικά κανάλια, πώς μεθοδικά προετοιμάζουν το νέο πολιτικό προσωπικό της επόμενης κυβέρνησης και να οδηγήσουν το λαό σε αυτό το νέο πολιτικό προσωπικό. Και γι’ αυτό εμείς περιμένουμε και μεγάλη επίθεση στο Κόμμα.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και κυρίως στην αστική τάξη: Πολιτικό προσωπικό μιας κυβέρνησης, η οποία θα κάνει διαχείριση της κρίσης και θα πηγαίνει στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τις δόσεις του δανείου, εμείς σε αυτή την κυβέρνηση δεν μπαίνουμε, γιατί αυτή η κυβέρνηση θα μετατραπεί σε μια κυβέρνηση σε βάρος του λαού. Όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την εξουσία στα χέρια του, εμείς τις ευθύνες μας είμαστε υποχρεωμένοι να τις αναλάβουμε.

Εφόσον ο λαός δεν αποφασίζει να πάρει την εξουσία στα χέρια του, και εκχωρεί την τύχη του σε τέτοια κόμματα, δεν μπορούμε εμείς να αναλάβουμε τέτοια ευθύνη. Στη διήμερη απεργία στις 19 – 20 Οκτώβρη πρέπει να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα. Εμείς στηρίζουμε αποφάσεις που έχουν παρθεί από το ΠΑΜΕ, από ομοσπονδίες κλπ που καλούν το λαό σε περικύκλωση της βουλής, να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο μέχρι την τελευταία στιγμή θα μπαίνουν τροποποιήσεις, θα το κάνουν χειρότερο. Και μετά τις 23 θα έχουμε καινούργιο πολυνομοσχέδιο. Θα πάνε με αυτό το πολυνομοσχέδιο και θα πουν: Είδατε ωραία τα κάναμε, πνίξαμε τον κόσμο. Και θα τους πουν: Α, δεν φτάνει, γυρίστε και κάντε και κάτι άλλο για να σας δώσουμε τη δόση τον Δεκέμβρη.

Η απεργία να είναι μια νίκη του λαού. Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Θα πέσει η κυβέρνηση; Να πέσει. Δηλαδή θα διαλέγει ο λαός ανάμεσα στο να μην πέσει η κυβέρνηση, να μην γίνουν εκλογές και στο να περάσει το πολυνομοσχέδιο; Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κοιτάξτε, κι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε ανάλογα με τη δύναμη που μας έχει δώσει ο λαός. Δεν έχουμε πλειοψηφία στη βουλή να λύσουμε τα προβλήματα».

ΑΘΗΝΑ 14/10/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

mynima-hellas.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/10/11 02:24

    Αλέκα και κομούνια καλά τα λέτε, αλλά αν δεν κάνετε την υπερβαση να ενωσετε την Ελληνικη Αριστερα περα απ τα στενα ορια του υπαρχων ΚΚΕ ... απλα παπαρολογιτε !

    Παρτε το χαμπαρι οτι θα σας φαει και εσας σαν κομμα και εμας σαν λαο, ο καιρος και οι εξελιξεις αν δεν προτεινετε ΓΡΗΓΟΡΑ κατι ΠΡΑΚΤΙΚΟ και ΕΝΩΤΙΚΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/10/11 10:49

    Πως ειπατε? Η Αλεκα Παπαρηγα? χαχαχαχαχαχααχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *