ροή ειδήσεων

Και οι Ροδίτες είπαν "ΟΧΙ" στους "επισήμους" - Ένταση στην παρέλαση με τους επισήμους να φεύγουν

Ποτάμι οργής... Μισή ώρα διεκόπη η παρέλαση στη Ρόδο, έως ότου αποχωρήσουν οι "επίσημοι"
Και στη Ρόδο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ξεχείλισε η οργή των πολιτών κατά των πολιτικών και κυρίως των κυβερνόντων...
Κοσμοσυρροή και οργή με συνθήματα και αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών, είναι τα χαρακτηριστικά της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Ρόδο.

Η οργή των πολιτών φάνηκε από νωρίς, πριν την παρέλαση, στο άκουσμα των ονομάτων των «επισήμων» κατά την κατάθεση των στεφανιών που συνοδευόταν από γιουχαΐσματα.
Η παρέλαση άργησε να ξεκινήσει, αφού έδειχναν να δειλιάζουν οι πολιτικοί να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων. Με καθυστέρηση 15 λεπτών πήραν την απόφαση, ανέβηκαν στην εξέδρα και ξεκίνησε η παρέλαση μέσα σε βαρύ κλίμα, με μαθητές να γυρνούν στην αντίθετη με τους πολιτικούς κατεύθυνση τα κεφάλια τους.
Τα συνθήματα του πλήθους κατά της εξέδρας έδιναν και έπαιρναν:
«Προδότες - Ρουφιάνοι»
«Έξω οι Γερμανοί απ΄την Ελλάδα»
«Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ»
«Τρόικα σημαίνει κατοχή» κ.α.

Στην εξέδρα των επισήμων στεκόντουσαν:
Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Από πλευράς της ΝΔ παρευρισκόταν η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη.

Κάποιοι υπό το βάρος των διαδραματιζομένων κατέβηκαν από την εξέδρα. Πριν προλάβουν καλά-καλά να απομακρυνθούν, εξαγριωμένοι πολίτες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν απειλητικά προς την εξέδρα των επισήμων πετώντας και καφέδες. Απαίτησαν να αδειάσει η εξέδρα, πράγμα που έγινε. Και με τον στρατηγό, τους στρατιωτικούς και τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας να παραμένουν σε αυτήν συνεχίστηκε μετά από μισή ώρα η παρέλαση με τα χειροκροτήματα του πλήθους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι: 1) μαζί με τους πολιτικούς, έφυγαν χωρίς λόγο και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των πολιτών και 2) η πράξη του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, να μην ακολουθήσει τους άλλους πολιτικούς που μπήκαν στο κτίριο της περιφέρειας (νομαρχία) αλλά προτίμησε παρά τις έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών να παραμείνει στο χώρο της παρέλασης. Να σημειωθεί με απόφαση του κ. Μαχαιρίδη ματαιώθηκε η παρέλαση και στη Σύρο.



pistos.gr
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/10/11 22:02

    MPRABO STON RODIAKO LAO.ETSI THELOUN TA LAMOGIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/11 23:28

    mwre mpravo oi rodhtes! eimaste avoulos laos alla apoti fenete allazoun kapia pragmata! Toulaxiston mexri twra o kathenas koitouse thn parth tou kai mono! kai mono me paromies antidraseis tha kataferoume na alaksoume ta pragmata! kai prota h periferia sthn rodo pou thn phre to lamogio o ragouseis, kai meta to symferon ths rodou pano apo to prosopiko symferon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/10/11 11:00

    Πολύ το χάρηκα αυτό που έγινε... Ντροπή όμως σε κάτι λαμόγια που για χρόνια υπήρξαν κομματόσκυλα και κατασπατάλησαν τη δημόσια περιουσία, να βγαίνουν μπροστά και να το παίζουν αγανακτισμένοι και πονεμένοι... ΝΤΡΟΠΗ!!! Η διαμαρτυρία ανήκει μόνο σε αυτούς που αγαπάνε πραγματικά τον τόπο αυτόν και σε αυτούς που βγάζουν το ψωμί τους με κόπο και χίλιες δυσκολίες... Τα λαμόγια καλό είναι να κάτσουν σε μια άκρη και να παρακολουθούν τις διαμαρτυρίες από μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/10/11 11:16

    ola kala kai wraia den diafwnw pou diakopike gia ligo i parelasi pou akoustikan sinthimata kai oti allo eixe ginei gia na diamartirithei o kosmos kai egw mazi. alla 2 pragmata den mou aresan prwto auti me tin elliniki simaia me ekane na ntrapw pou eimai ginaika mporouse na diamartirithei alliws auti apo emena pernei ena megalo miden san anthrwpos kai to allo to miden to pernei o alitaras o gimnastis dimotikou sxoleiou pou gia tous dikous tou logous autos stamatise tin parelasi gia osous den to kseroun giati imoun mprosta otan teleiwnontas tin parelasi tou sxoleiou pou sinodeue mprosta sta matia anilikwn paidiwn gurise trexontas gia na spasei sto ksilo kapoion pou ton giouxarise ntropi re alitara kai se exoun se dimosio sxoleio na se plirwnoume alitara poios nomizeis oti eisai ???mprabo eisai kalos paidagwgos dineis to kalo paradeigma mprabo.sinexise re aliti etsi kai tha bgaleis trampoukous kalous kai oxi athlites noumerooooo e noumero

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *