ροή ειδήσεων

Συζητήσεις Ελλάδας-Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων

Συζητήσεις Ελλάδας-Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων
Θα είναι στα πρότυπα της συμφωνίας με Γερμανία και Βρετανία
Το θέμα της επίτευξης μιας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη ρύθμιση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες...
που θα μπορούσε να αποφέρει στην Αθήνα σημαντικά κεφάλαια μέσω της φορολόγησής τους, συζήτησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, με τον Ελβετό υφυπουργό, αρμόδιο για τις διεθνείς χρηματοοικονομικές υποθέσεις, Μίκαελ Άμπουλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ελβετική κυβέρνηση, οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας φορολόγησης των καταθέσεων, παρόμοιας με αυτήν που η Ελβετία υπέγραψε πριν από μερικές εβδομάδες με τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Βασικοί στόχοι της συμφωνίας αυτής θα είναι «να τακτοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν καταθέσει έλληνες φορολογούμενοι σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και να επιβληθεί φόρος στην πηγή στα μελλοντικά εισοδήματα από επενδύσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Άμπουλ.

Οι δύο χώρες θα αποφασίσουν τις επόμενες εβδομάδες για την έναρξη των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων.
Ελβετικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν ότι τα ελληνικά κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας φτάνουν τα 350 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 286,2 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ποσό αυτό είναι υπερβολικό. «Τα 350 δισ. που αναφέρονται σε ορισμένα μέσα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βρίσκονται στην Ελβετία.

Πάει πολύς καιρός που οι μεγάλες ελληνικές περιουσίες δεν φορολογούνται στην Ελλάδα αλλά στο Μονακό, στο Λονδίνο ή αλλού», σημείωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Geneve Place Financiere, Μπερνάρ Ντρου.

Το χρηματομεσιτικό γραφείο Helvea έκανε το 2009 μία από τις σπάνιες μελέτες που υπάρχουν για τα κεφάλαια τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ελβετικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με αυτήν, τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων φορολογουμένων φτάνουν τα 24 δισ. ελβετικά φράγκα (19,7 δισ. ευρώ). Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (BNS) βάζει ακόμη χαμηλότερα τον πήχη αφού τα υπολογίζει στα 4,1 δισ. φράγκα (3,37 δισ. ευρώ).

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *