ροή ειδήσεων

Δυσανάλογο το κόστος των μέτρων για τους Έλληνες

Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα για τη μείωση του χρέους θα πλήξει τα νοικοκυριά με... έναν άνευ προηγουμένου ρυθμό...
Αυτό αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία στο εξής.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι «τα ανακοινωθέντα μέτρα για το 2011 αφαιρούν από κάθε ελληνικό νοικοκυριό 5.600 ευρώ ή 14% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος, ποσοστό διπλάσιο από τα αντίστοιχα στις ομοιοπαθείς Πορτογαλία και Ιρλανδία και τριπλάσιο από της Ισπανίας που αυτοβούλως εφαρμόζει πρόγραμμα σκληρής λιτότητας».

Κατ΄ αναγωγή, μόνο τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος αναμένεται να αυξηθούν κατά 77% έως το 2015 και είναι προφανές πως θα απαιτηθούν περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα δε μεγαλύτερες αν συμπεριληφθεί και η μείωση του ελλείμματος, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Εξάλλου, διατυπώνονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου περιστολής δαπανών ύψους 24,6 δις ευρώ. Ακόμη όμως κι αν η κυβέρνηση πετύχει να εφαρμόσει τα μισά από τα προβλεπόμενα μέτρα, το μέσο εισόδημα θα μειωθεί κατά 11%, ή 4.500 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει πως το ελληνικό πακέτο θα είναι πιο οδυνηρό από εκείνο της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *