ροή ειδήσεων

Η Ελλαδάρα μας είναι και τυπικά στα τελικά του Euro-2012 . Κατασπάραξε και την Γεωργία με 2-1

Η Ελλάδα έδειξε για ακόμη μια φορά το μέταλλο του Πρωταθλητή Ευρώπης που διαθέτει και παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ από το 19', κατάφερε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να γυρίσει το ματς και να πάρει την παλικαρίσια πρόκριση...

Τα γκολ του Φωτάκη στο 79' και του Χαριστέα στο 85' γέμισαν για ακόμη μια φορά υπερηφάνεια τους... πληγωμένους (για άλλα θέματα) Έλληνες και τους έδωσε ξανά ένα λόγο για να είναι χαρούμενοι.
Η Εθνική μπήκε αρκετά συντηρητικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αναλωθεί σε ένα passing game δίχως επιθετικούς προσανατολισμούς. Στο πρώτο τέταρτο οι διεθνείς δεν πέρασαν πολλές φορές την σέντρα, καθώς φάνηκε να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να... χτυπήσουν.
Δυστυχώς, όμως οι φόβοι των περισσότερων Ελλήνων επιβεβαιώθηκαν γρήγορα, καθώς στο 19', χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταργκαμάντζε, η Γεωργία πήρε κεφάλι στο σκορ. Κι αν αυτό δεν έγινε, όπως φαινόταν, από κάποια αντεπίθεση, αλλά από στημένη φάση, λίγη σημασία έχει.
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, όπως και να έχει, αναγκάστηκαν από το επόμενο, κιόλας, λεπτό να κυνηγήσουν το γκολ, το οποίο θα τους χάριζε τη χρυσή πρόκριση. Οι επιθετικές τους διαθέσεις φάνηκαν πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα από το 27', όταν από εξαιρετική θέση οι Κατσουράνης και Γκέκας (κυρίως ο δεύτερος), δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ρεβισβίλι.
Αυτή η διπλή ευκαιρία ανέβασε, όπως φάνηκε, τη ψυχολογία των διεθνών και μετέφεραν, έτσι, το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της Γεωργίας. Δυστυχώς, όμως, καμία επιθετική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος δεν είχε τύχη και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την Γεωργία να προηγείται 1-0.
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όπως τελείωσε το πρώτο, πιο δραστήρια και με την κατοχή της μπάλας. Όμως αυτό δεν αρκούσε από μόνο του για να αντιδράσει γρήγορα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μάλιστα στο 59' χρειάστηκε η επέμβαση του Σπυρόπουλου σχεδόν πάνω στη γραμμή για να μείνει αυτό το 1-0.
Πάντως, από το 56' ο Φερνάντο Σάντος έκανε και την πρώτη διορθωτική κίνηση από τον πάγκο, βάζοντας τον Φωτάκη αντί του Τζιόλη και κάνοντας έτσι την ελληνική ομάδα πιο επιθετική. Αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο στο 68', όταν ο Αθανασιάδης πέρασε στη θέση του Σαλπιγγίδη.
Το σχήμα γύρισε σε 4-4-2, με τους Γκέκα, Αθανασιάδη στην επίθεση, τον Χαριστέα στα αριστερά, τον Φωτάκη στα δεξιά και τους Κατσουράνη, Καραγκούνη στο κέντρο. Η Ελλάδα συνέχισε να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να φτάσει απειλητικά στην εστία του Ρεβισβίλι με κάθε τρόπο.
Από το 72' είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Ταργκαμάντζε αποχώρησε τραυματίας, ενώ η Γεωργία είχε κάνει όλες τις αλλαγές της. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, η Ελλάδα έψαχνε το γκολ με κάθε τρόπο.
Ένας τέτοιος ήταν αυτός που επέλεξε ο Φωτάκης στο 79'. Ο Έλληνας μέσος αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όπλισε το δεξί του πόδι και δικαιώθηκε για αυτήν την επιλογή του, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Ένα γκολ που ήρθε από τη «χρυσή» αλλαγή του Σάντος και πανηγυρίστηκε έξαλλα στον αγωνιστικό χώρο, στις εξέδρες του γηπέδου, αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες. Η Εθνική μας δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της έφτασε και σε δεύτερο γκολ, το γκολ της νίκης, που ήρθε στο 85' από τα πόδια του Χαριστέα.
onsports.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/10/11 23:25

    έτσι όπως πάμε δεν θα υπάρχει ελλάδα το 2012.ευτυχώς που υπάρχει και το τόπι και γελάει λίγο το χειλάκι μερικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/10/11 23:31

    Συγχαρητήρια σε όλους.
    Μια ελπίδα μας δίνουν αυτές οι νίκες στην καταχνιά της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/11 11:07

    mpravo re magkes panta tetoia mono i omada emeine to topi opos leei kai o filos giati ola ta alla........ta xasame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/10/11 13:52

    άσο ημίχρονο διπλό τελικό, ο πιλάβιος έβγαλε φραγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *