ροή ειδήσεων

Χαλαρά ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-2 την ΑΕΚ...και πάει με τον αέρα του +2 Στο Καραισκάκη (vid)

Δίχως να πιάσει ανάλογα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων αγώνων του, αλλά όντας ουσιαστικός και αποτελεσματικός και με τον Σεμπάστιαν Λέτο να μοιάζει ασταμάτητος...,
ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 στο αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας πηγαίνοντας με αέρα και ώθηση στο ντέρμπι των αιωνίων με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική (19 Νοεμβρίου) στο Καραϊσκάκη. Η Ενωση στάθηκε άτυχη σε δύο περιπτώσεις, όταν ο Μανωλάς και ο Λεονάρντο σημάδεψαν τα δοκάρια, ωστόσο, ήταν ευάλωτη αμυντικά, με συνέπεια οι πράσινοι όποτε πατούσαν... γκάζι να φτάνουν μια ανάσα από τον Αραμπατζή και να σκοράρουν, ή να χάνουν ευκαιρίες. Το Τριφύλλι προηγήθηκε με 3-0 και έδειχνε να κάνει... περίπατο, όμως η Ενωση βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και το έκανε... ντέρμπι στο φινάλε. Κορυφαίοι από τους νικητές οι Λέτο (2 γκολ), Κατσουράνης (1 γκολ, 1 ασίστ) και Ζεκά, ενώ από τον Δικέφαλο πολύ καλός ήταν ο Λεονάρντο, ο Βάργκας και ο Χοσέ Κάρλος.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την αναμενόμενη ενδεκάδα, εκείνη που τον είχε βγάλει... ασπροπρόσωπο στην Τούμπα. Ητοι, τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρίνο και Σπυρόπουλο στα δύο άκρα, με τους Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο σε ρόλο κόφτη με τον Κατσουράνη δίπλα του, έχοντας οργανωτικά καθήκοντα, οι Κουίνσι και Ζεκά, αριστερά και δεξιά στα "φτερά", με τους Κλέιτον και Λέτο να εναλλάσονται στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά του ο Νίκος Κωστένογλου είχε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς αποφάσισε να αφήσει τον... αργό Δέλλα στον πάγκο και να ξεκινήσει δίπλα στον Μανωλά τον Κάλα στο κέντρο της άμυνας. Κατά τα άλλα, ο Αραμπατζής ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Κοντοέ και Καράμπελα στα δύο άκρα, τους Καφέ, Μάκο και Βάργκας στην μεσαία γραμμή και τους Λεονάρντο, Μπέλεκ και Λυμπερόπουλο στην επίθεση.
Εκατέρωθεν ευκαιρίεςΟι πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 9ο λεπτό, με τον Ζεκά να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Κλέιτον, από το ύψος της μεγάλης περιοχής να πιάνει το γυριστό σουτ στην κίνηση, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή! Αμεση ήταν η απάντηση της ΑΕΚ, καθώς στο 10' από γύρισμα του Κοντοέ, ο Λυμπερόπουλος από θέση φορ, τσίμπησε τη μπάλα προ του Σαριέγκι έκανε και το σουτ, αλλά η στρογγυλή θεά έφυγε παράλληλα με την εστία και κατέληξε... πλάγιο!
Ο Λέτο "χτύπησε" δύο φορέςΤο ΟΑΚΑ πήρε για πρώτη φορά... φωτιά στο 16ο λεπτό, όταν ο Κατσουράνης έβγαλε κάθετη μπαλιά, ο Λέτο βγήκε στην πλάτη του Κάλα και έσκαψε την μπάλα πάνω από τον επερχόμενο Αραμπατζή κάνοντας το 1-0, με τον Αργεντίνο να φεύγει... σφαίρα για το πέταλο των οργανωμένων, προκειμένου να πανηγυρίσει μαζί τους!
Η Ενωση προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο... υποψίες ευκαιριών, με σουτ του Καφέ και κεφαλιά του Μανωλά, που αμφότερα πέρασαν άουτ και δεν ανησύχησαν τον Καπίνο. Και πάνω που οι κιτρινόμαυροι φαινόνταν να έχουν ισορροπήσει το παιχνίδι, οι πράσινοι με έξοχο συνδυασμό των Μαρίνου-Κουίνσι έβγαλαν στον Λέτο, ο οποίος για άλλη μια φορά έκανε αυτό που... ξέρει καλά, δηλαδή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, και συγκεκριμένα στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή, που δεν πρόλαβε, ούτε καν να πέσει!
Απάντησε η ΑΕΚ, δοκάρι ο ΜανωλάςΕχοντας μεγάλη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, ο Παναθηναϊκος είχε πάρει κεφάλι με δύο γκολ στο ντέρμπι, με την ΑΕΚ να προσπαθεί πριν βγει το ημίχρονο να πετύχει κάποιο τέρμα και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Μάλιστα, οι κιτρινόμαυροι έφτσαν δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά αρχικά ο Μανωλάς με κεφαλιά στο 37' σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια σουτ του Λεονάρντο στο 41' έφυγε λίγο άουτ, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τους πράσινους προηγούμενους με 2-0.
Σφράγισε τη νίκη ο ΚατσουράνηςΚι ενώ θα περιμέναμε την αντίδραση της ΑΕΚ, οι πράσινοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 53' πέτυχαν και τρίτο γκολ και "κλείδωσαν" για τα καλά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο Κουϊνσι έκανε μια από τις γνωστές του επελάσεις από τα αριστερά, σουτάροντας δυνατά, ο Αραμπατζής απέκρουσε σε πρώτη φάση, όμως η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Κώστα Κατσουράνη, που με σούτ-κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γ" κάνοντας το 3-0 μέσα σε αποθέωση.
Μείωσε με ΜπέλεκΟ Κωστένογλου αντικατέστησε τον Καράμπελα με τον Λαγό στο αριστερό άκρο της άμυνάς του, ενώ στο 60' από... καραμπόλα, η μπάλα χτύπησε στον Βάργκας και πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα του Καπίνο, όμως ο νεαρός γκολκίπερ των πρασίνων δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα. Τελικά η ΑΕΚ, πανηγύρισε ένα γκολ, στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Βάργκας έβγαλε τη σέντρα, ο Καφές πήρε την κεφαλιά από τον Σιμάο και ο Μπέλεκ που τον έχασε ο Σπυρόπουλος με γυριστό σουτ μείωσε σε 3-1.
Δεύτερο δοκάρι με τον Λεονάρντο
Η Ενωση απείλησε εκ νέου επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Μπέλεκ έβγαλε τη σέντρα με τον Λεονάρντο να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην οριζόντια δοκό και στη συνέχεια ο Σιμάο απομάκρυνε προ του Καφέ! Ο Κωστένογλου έριξε στην μάχη και τον Χοσέ Κάρλος αντί του Μάκου γυρίζοντας και το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1. Την ίδια ώρα, ο Φερέιρα, βλέποντας τους πράσινους να έχουν χάσει τη μάχη του κέντρου, έβαλε τον Καραγκούνη, αντί του Κλέιτον, γεμίζοντας την μεσαια του γραμμή. Στο 75' ο Λαγός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γεωργέα.
Ευκαιρίες για τους πράσινουςΟ Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ στο 78', όταν ο Λέτο έβγαλε κάθετη στον Ζέκα, ο οποίος έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, αλλά αντί να πασάρει δίπλα στον ολομόναχο Κουϊνσι, ή τουλάχιστον να επιλέξει να πλασέρει τον Αραμπατζή έκανε κάτι... ενδιάμεσο, με την ευκαιρία να χάνεται! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαυρίας πέρασε στην θέση του Ζεκά, ο οποίος έπαιζε με... μπανταρισμένο κεφάλι από πολύ νωρίς. Οι πράσινοι ανέβασαν ρυθμούς στα τελευταία λεπτά με τον Κατσουράνη να βγάζει σε θέση βολής τον Λέτο, αλλά το πλασέ του, αυτή τη φορά αποσόβησε ο Αραμπατζής, όπως και στο 86' που μπλόκαρε το πλασέ του Μαυρία.Το έκανε... θρίλερ ο ΛεονάρντοΟι πράσινοι δεν πέτυχαν 4ο γκολ σε αυτές τις φάσεις και τελικά η ΑΕΚ με τον Λεονάρντο στο 89' μείωσε σε 3-2 και έκανε θρίλερ τα τελευταία έξι λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις του αγώνα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και πάει αήττητος και πρωτοπόρος στο απόλυτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στις 19 Νοεμβρίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *