ροή ειδήσεων

5 tips για να μην αγοράζετε περισσότερα στο Super Market

Πηγαίνετε στο Super Market για να πάρετε ένα μικρό καλάθι ψώνια και φεύγετε με περισσότερα τα οποία είναι και περιττά; Στην πραγματικότητα ίσως δεν φταίτε μόνο εσείς...
αλλά και το ίδιο το κατάστημα που είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να σας εκλύει να αγοράζετε όλο και περισσότερα.

1. Πληρώστε με μετρητά

Το να πληρώνετε με μετρητά είναι το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο, που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα περιττά έξοδα στο Super Market. «Ξέρω ότι ξοδεύω λιγότερα όταν χρησιμοποιώ μετρητά και όχι την πιστωτική», λέει ο Ali Benjamin, εκδότης του βιβλίου «The Cleaner Plate Club: Raising Healthy Eaters, One Meal at a Time». Καθορίστε από την αρχή ένα πλάνο με το πόσα χρήματα θέλετε να χαλάσετε. «Θεωρούμε συναισθηματικά δύσκολο να ξοδέψουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε καθορίσει όταν έχουμε μετρητά, ενώ με την πιστωτική κάρτα δεν έχουμε αίσθηση του αριθμού που θα χρειαστεί να ξοδέψουμε»

2. Ακούστε την μουσική σας

Συνήθως, ο διαχειριστής του Super Market είναι αυτός που καθορίζει την μουσική που ακούτε στο κατάστημα. «Ώρες με χαμηλή κίνηση στο κατάστημα σημαίνει αυτόματα και αργή μουσική γιατί θέλουν να χαλαρώσετε και να αγοράσετε. Γρήγορη μουσική σε ώρες αιχμής σημαίνει ότι θέλουν να κινείστε και να αγοράζετε», λένε οι ειδικοί. Βάλτε ακουστικά και ακούστε τις δικές σας μελωδίες για να ρυθμίσετε το ρυθμό σας. «Αν χρησιμοποιείτε ένα MP3 και ακούτε μουσική, θα κρατηθείτε μακριά από τα ερεθίσματα που θέλουν να σας περάσουν. Μπορείτε να επιλέξετε μια μελωδία που δεν σας αρέσει, κάτι που θα μειώσει το χρόνο παραμονής σας στο κατάστημα και θα ψωνίσετε με πιο ορθολογικό τρόπο».

3. Διαβάστε κάθε ετικέτα

Πολλά καταστήματα έχουν μειώσει τις τιμές σε βασικά είδη όπως το γάλα, τα αυγά, και το χαρτί υγείας, έτσι ώστε όταν φύγετε από εκεί να έχετε την εντύπωση ότι το κατάστημα είναι φθηνότερο. Όμως, ταυτόχρονα, πληρώνετε πολλά άλλα αντικείμενα με 10% παραπάνω τιμή τη στιγμή που φυσικά νομίζετε ότι ψωνίζετε στο πιο φθηνό κατάστημα.

4. Μην παίρνετε μεγάλα καρότσια

«Δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε τελειώσει τα ψώνια μέχρι να δούμε το καρότσι ή το καλάθι να γεμίζει», λέει ο Benjamin. Έτσι, το κόλπο είναι να δούμε το καλάθι σαν ένα πιάτο. «Επιλέξτε το μικρότερο καλάθι που μπορείτε», λέει η Diane Henderiks, σεφ και διατροφολόγος στο Oakhurst του New Jersey. «Είναι σαν να επιλέγετε ένα μικρότερο πιάτο, μόνο που εδώ θα γλιτώσετε μαζί με τις θερμίδες και χρήματα». Ο Martin Lindstrom συγγραφέας του «Brandwashed Tricks Companies Use to Manipulate Our Minds and Persuade Us to Buy» αναφέρει «Οι μελέτες μας για αυτό το βιβλίο δείχνουν ότι μια τυπική οικογένεια χρειάζεται μόνο ότι μπορεί να μεταφέρει».

5. Ψωνίστε μόνοι σας

Όποτε είναι δυνατόν, αφήστε τα παιδιά στο σπίτι. Εκτός του ότι θα γλιτώσετε από τα επιπλέον προϊόντα, που σας βάζουν τα παιδιά να παίρνετε, θα είστε και καλύτερα συγκεντρωμένοι ώστε να ψωνίσετε τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές, χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή.
e-diet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/11/11 12:07

    Ψωνίστε χορτάτοι και όχι με άδειο στομάχι. Θα αγοράσετε λιγότερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/11/11 17:02

    Οδηγός -Ελληνικών- Αγορών
    http://siopilipliopsifia.gr/?p=1468#more-1468

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/11 23:11

    εγω ψονιζω απο σουπερ μαρκετ με καροτσι αλλα δε το γεμιζω ποτε γιατι κανω οικονομια και μαζεβω και στην ακρη γιατι αυριο εχεται δισκολος καιροσ και να μην περνει κανενασ τα ακριβα γιατι εχουν και φτηνα και καλα και να φατε πιο λιγο για το καλο σασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/11/11 00:44

    Ψωνλιστε σαν Αρμπανοί ωρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/11/11 01:32

    δε σε καταλαβα 00.44 αλα καλο θα ειπεσ ετσι μονο αμα αν κανουμε θα παρουμε ρεστα ολα και να μη ντρεπεσε γιατι τα λιγα γινοντε πολα και βαζουν προσφορα και τα σουπερ μαρκετ αυτα να περνετε αμα περνετε ακριβα το ιδιο ειναι και να μαγηρευετε πιο λιγο οχι καθε μερα καθε μερα κανει και καλο αυτο και υγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/11/11 09:18

    http://www.neobux.com/?rh=73616C696E6131393736

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *