ροή ειδήσεων

Οι τουρ οπερέιτορς απεφάσισαν «πάγωμα» των προκαταβολών

Σε παύση των προκαταβολών έναντι συμβολαίων για το 2012 προχωρούν ορισμένοι μεγάλοι ξένοι Tour Operators προς Ελληνες ξενοδόχους, επικαλούμενοι «την οικονομική κρίση στη χώρα μας»...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκπρόσωπος Tour Operator από το εξωτερικό ανέφερε, προχθές, σε Ελληνες ξενοδόχους ότι δεν θα πληρωθεί καμία προκαταβολή μέχρι νεωτέρας. Η αντιμετώπιση αυτή από μερίδα ξένων Tour Operators προκαλεί αναστάτωση σε ξενοδόχους που ανέμεναν τις προκαταβολές τους επόμενους μήνες για να καλύψουν άλλες οικονομικές τους υποχρεώσεις με αυτά τα χρήματα. Οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει ντόμινο αντίστοιχης αντιμετώπισης και από άλλους μικρότερους Tour Operators. Για τη σοβαρότητα του θέματος έχει ενημερωθεί από χθες και η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις συμβολαίων που προβλέπουν την πληρωμή προκαταβολών από Tour Operators προς Ελληνες ξενοδόχους έως και τα τέλη Απριλίου. Συντηρητικές εκτιμήσεις ξενοδόχων ανεβάζουν το ύψος των προκαταβολών που οφείλουν να καταβάλουν σε ελληνικά ξενοδοχεία μόνο δύο μεγάλοι Tour Operators οι οποίοι διακινούν πολύ κόσμο στη χώρα μας στα 200 εκατ. ευρώ. Διαφορετικές είναι οι περιπτώσεις συμφωνιών που έχουν υπογράψει Τour Operators με Ελληνες ξενοδόχους για κρατήσεις που γίνονται νωρίς με την παροχή εκπτώσεων (Early Booking). Σε αυτές τις περιπτώσεις είθισται οι προκαταβολές να γίνονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο από τους Tour Operators προς τους ξενοδόχους, αφού έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της περιόδου των προσφορών Early Booking. Γι' αυτές τις περιπτώσεις των συμβολαίων δεν έχει τεθεί θέμα μη πληρωμών από μεγάλους Tour Operators. Εξάλλου, μία άλλη πρακτική που χρησιμοποιούν ξένοι τουριστικοί οργανισμοί προς Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάσθηκαν την τρέχουσα περίοδο και τους οφείλουν χρήματα είναι να τους ζητούν έκπτωση επί των χρεωστούμενων ποσών προκειμένου να προχωρήσουν σε εξόφληση. Διαφορετικά, τους αναφέρουν ότι θα μεταφέρουν την πληρωμή τουλάχιστον τρεις μήνες μετά.
Η ΕΝΩΣΗ  ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ
Εκτάκτως θα συνέλθει σε συνεδρίαση το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου, το δ.σ. της Ενώσεως Ξενοδόχων Ρόδου, προκειμένου να επιληφθεί διαφόρων «καυτών» θεμάτων.
Προς τα μέλη του δ.σ. απεστάλη συγκεκριμένα χθες η ακόλουθη πρόσκληση:
1. Συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Κάρρα, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του, για θεσμική ενημέρωσή μας, για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του.
Θεωρούμε χρήσιμη και εποικοδομητική την συζήτηση μαζί του, καθώς και με τα υποψήφια μέλη του συνδυασμού του, συναδέλφους Ξενοδόχους του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, για επίκαιρα και φλέγοντα θέματα, που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού μας.
2. Ενημέρωση και συζήτηση για τις ενέργειές μας, αναφορικά με το άδικο και αβάσταχτο για τον κλάδο, έκτακτο ειδικό τέλος της ΔΕΗ.
3. Ενημέρωση και συζήτηση για τις ενέργειές μας, σχετικά με την ενδυνάμωση και διασφάλιση του ισχύοντος ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, στον Νομό Δωδεκανήσου, ως μοναδική και αποκλειστική προϋπόθεση επιβίωσής μας, στο νησί.
Αμεσο και τεκμηριωμένο Αίτημα περαιτέρω Μείωσης του ειδικού ΦΠΑ, για την Δωδεκάνησο, στον Πρωθυπουργό, ως κίνητρο ανάπτυξης και επιβράβευσης της Τουριστικής Οικονομίας της Ρόδου.
4. Ενημέρωση και συζήτηση για εν γένει φλέγοντα θέματα της οικονομίας και πώς επηρεάζουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενόψει των θεσμικών συναντήσεών μας στην Π.Ο.Ξ., το Ξ.Ε.Ε. και τον Σ.Ε.Τ.Ε. Έντονος προβληματισμός για τις άμεσες αναγκαίες ενέργειες, αντίδρασής μας.
5. Συνάντηση με τον επί 43 έτη, σύμβουλο της ΕΞΡ κ. Μιλτιάδη Λογοθέτη, ο οποίος μας ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ένωση, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το Δ.Σ., για την πρόθεσή του να παραμείνει δια βίου, πιστός συνεργάτης και σύμμαχος, των συμφερόντων των μελών και του κλάδου μας.
Με τιμή
Αντώνης Β. Καμπούρακης Πρόεδρος Ε.Ξ.Ρ.
Στέργος Φώκιαλης
Γενικός Γραμματέας
δημοκρατική

aegaio.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/11/11 11:04

    Ώστε έτσι "απεφάσισαν" οι τουρ οπερέιτορς, εσύ που το έγραψες αυτό πότε θα "απεφασίσεις" να πας σχολείο να μάθεις ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/11 11:15

    Η Τουριστική Οικονομία της δωδεκανήσσου θέλει επιβράβευση μέσω περαιτέρω μείωσης του ΦΠΑ.
    Μάθανε ό,τι συνουσιαζόμαστε,προσήλθαν και οι Αθίγγανοι!
    Τι λέτε,ρε;Έχετε κατακλέψει το Σύμπαν και θέλετε διευκολύνσεις;Που μιλάτε,ΡΕ;Όργια της φοροδιαφυγής,της παρανομίας και της εκμετάλλευσης εργαζομένων;Για μπείτε στα λαγούμια σας και αλλάξτε μυαλά γιατί δε σας βλέπω καθόλου καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/11 21:51

    χιλιες φορες να φοροδιαφευγει ο ξενοδοχος και να ξερω οτι το ελαχιστον θα κανει μια ανακαινηση καθε 2-3 χρονια και θα απασχολει αρκετα συνεργεια,καθος και το οτι καθε καλοκαιρι θα απασχολειτε αρκετο προσωπικο.μην ξεχασουμε και τους προμυθευτες..

    .......παρα να με κλεβει το ιδιο το κρατος με αυξηση φορολογιας,χαρατσια,εκτακτες εισφορες και πολλα αλλα που κανενα για μενα οφελος δεν εχουν,ασε που παρανομα μειωνει συνταξεις απο την στιγμη που εχουν πληρωθει τα ενσημα,κρατησεις καθε μηνα για να περημενω ραντεβου στο ικα μετα απο 2-3 μηνες....και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ !!!

    ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/11 14:13

    ΡΕ 21:51 ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑ ΚΟΡΟιΔΟ!ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΕΣΥ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *