ροή ειδήσεων

Η Εκκλησία ψάχνει μέσω ίντερνετ ενοικιαστές για τα ακίνητά της

Η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και την Εκκλησία, η οποία ψάχνει κυριολεκτικά με το φανάρι ενοικιαστές για τα δεκάδες ακίνητά της που...
παραμένουν αμίσθωτα. Χθες δημοσίευσε για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο τον πλήρη κατάλογο με όλα τα ξενοίκιαστα ακίνητά της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η δημοσίευση του καταλόγου εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) να βρει ενοικιαστές, ώστε να αυξήσει τα έσοδά της.
Την τελευταία τριετία περισσότερα από 100 ακίνητά της παρέμεναν ξενοίκιαστα. Πρόκειται για διαμερίσματα, μεζονέτες, γραφεία, καταστήματα, ακόμη και ολόκληρα κτίρια.
Στον κατάλογο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΚΥΟ μπορεί να μάθει κανείς για το είδος των ακινήτων, την τοποθεσία τους, την έκτασή τους, αλλά και την τιμή δημοπρασίας τους.
Ο κατάλογος περιέχει συνολικά 115 ακίνητα. Εβδομήντα ένα είναι τα αμίσθωτα στην Αθήνα και 44 στη Θεσσαλονίκη. Ξεχωρίζουν οκτώ μεζονέτες στη Βουλιαγμένη, δύο στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, καθώς και ένα ολόκληρο κτίριο (3.100 τ.μ.) στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Ορφανίδου.
Συνολικά η Κεντρική Διοίκηση της Εκκλησίας διαθέτει γύρω στα 500 ακίνητα.
Ένα από τα μεγαλύτερα ακίνητα που διαθέτει η Εκκλησία και πλέον δεν ενοικιάζεται είναι αυτό στην οδό Μητροπόλεως 15, όπου στεγαζόταν έως το 2006 το υπουργείο Παιδείας. Τα ετήσια έσοδα της Εκκλησίας από το ενοίκιο ήταν 791.592 ευρώ.
Από τα ενοίκια των ακινήτων της η Εκκλησία έβαλε πέρσι στο παγκάρι 9.177.840 ευρώ.
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *