ροή ειδήσεων

Αλαλούμ με το χαράτσι στα ακίνητα

Αλαλούμ με το χαράτσι στα ακίνητα
Τι πρέπει να κάνετε εάν είναι λάθος ο φόρος
Οι φουσκωμένες αντικειμενικές αξίες με τις οποίες οι δήμοι υπολογίζουν το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας (που ήδη εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ) εκτοξεύουν και το ειδικό τέλος ακινήτων...
το οποίο, λόγω των λανθασμένων αντικειμενικών αξιών αναγκάζονται να πληρωσουν, προσαυξημένο οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Χιλιάδες φορολογούμενοι διαπίστωσαν ότι στο λογαριασμό της ΔΕΗ έχουν ληφθεί υπόψιν «τσιμπημένες» τιμές ζώνης, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν ακόμα και εκατοντάδες ευρώ περισσότερα από όσα υπολόγιζαν για τα ακίνητά τους.

Μετά την πρώτη επαφή τους με τη ΔΕΗ, οι αρμόδιοι υπάλληλοι τους παρέπεμπαν στους δήμους που δίνουν τις τιμές ζώνης στην επιχείρηση για να υπολογιστούν τα δημοτικά τέλη

Οι δήμοι όμως δεν μπορούν να διορθώσουν τα λάθη και στέλνουν τους πολίτες στις εφορίες να κάνουν ένσταση και να ζητήσουν επανυπολογσμό της οφειλής. Και οι εφορίες και παραπέμπουν τους πολίτες στους δήμους για να κάνουν αίτηση για να υπολογιστεί σωστά η αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Όπως ρητά τονίζεται στον νόμο με τον οποίο επεβλήθη το χαράτσι, ο φόρος υπολογίζεται επί της τιμής ζώνης που οι δήμοι είχαν ανακοινώσει στη ΔΕΗ και ίσχυαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2011.

Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα διαπιστώσουν ότι ο δήμος έχει κοινοποιήσει αυξημένη τιμή ζώνης στη ΔΕΗ δεν μπορούν να την αλλάξουν για φέτος. Θα πληρώσουν το τέλος με την αυξημένη τιμή ζώνης.

Εν τούτοις, αν υποβάλουν αίτημα στο δήμο, αυτός θα κοινοποιήσει τη νέα μειωμένη τιμή στη ΔΕΗ, η οποία θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του ΤΑΠ. Μένει ανοιχτό το αν η μειωμένη τιμή ζώνης θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του ειδικού τέλους από το 2012 και μετά, δεδομένου ότι η επιβάρυνση αυτή είναι μόνιμη και θα την πληρώνουμε σε ετήσια βάση.
newsbeast

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/11/11 11:55

    Αν ζούσαμε σε μια χώρα δικαίου θα ήταν πολύ εύκολο η διώρθωση γιατί είναι.
    π.χ. στο δικό μου λογαριασμό έχω τιμή ζώνης 750 οπότε πληρώνετε προς 4 Ευρώ και η ΔΕΗ το υπολογίζει με 5 Ευρώ γιατί τώρα εγώ πρέπει να κάνω τόσο τρέξιμο για να γίνει διώρθωση και να μη γίνετε στο ταμείο αμέσως τόσο δύσκολο είναι?
    Τώρα για τα παραπάνω τετραγωνικά που χρεώνουν ας πρόσεχα εκεί πρέπει να τρέξω να αποδείξω στον κλέφτη Δήμο το λάθος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *