ροή ειδήσεων

Ο Παναθηναικός στον Πρίγκηπα.... Έπεσαν οι υπογραφές

Υπογράφτηκε το μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα σε Γιάννη Βαρδινογιάννη και Σουλτάν Αλ Σαούντ, για τη μεταβίβαση του...
πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Σαουδάραβα Πρίγκιπα!Εστω και με καθυστέρηση κάποιων ημερών, αφού προέκυψαν κάποια νομικά θέματα, τα οποία και ξεπεράστηκαν υπογράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Τζίγκερ στον Σαουδάραβα Πρίγκιπα.Οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο κάποια θέματα νομικής φύσεως, τα οποία βγήκαν στην επιφάνεια καθυστέρησαν για λίγες μέρες την υπογραφή του Memorandum Of Understanding, γεγονός που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (2/11) στη συνάντηση που είχαν οι νομικοί εκπρόσωποι (Πάνος Πετρόπουλος-Λεωνίδας Γεωργόπουλος) των δύο πλευρών.
Πλέον, το επόμενο βήμα είναι η έναρξη του νομικού και οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ από το νομικό επιτελείο των Πρίγκιπα, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή (4/11) και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες. Πέρα από τα στοιχεία της ΠΑΕ, έλεγχος φυσικά θα γίνει από πλευράς του Σαουδάραβα και στην ΓΗΠΕΛ, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, καθώς το γήπεδο παίζει τεράστιο ρόλο στην επένδυση του Σουλτάν Αλ Σαούντ.
Παράλληλα, την Παρασκευή (4/11) η προγραμματισμένη Γ.Σ. θα αναβληθεί, λόγω μη απαρτίας, ώστε στο απογευματινό Δ.Σ. να οριστεί νέα ημερομηνία προς τα τέλη του μήνα (28 ή 29 Νοεμβρίου), όταν και θα έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ, ούτως ώστε να δώσει το παρών ο Πρίγκιπας ως ο νέος μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, έχοντας καταθέσει τα 15 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε ειδικό λογαριασμό που θα ανοιχτεί σε τράπεζα και θα συνδεθεί με την πράσινη ΠΑΕ, αλλά θα μπορούν να απεγκλωβιστούν όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία.

Τσάκας: Ερχεται την άλλη εβδομάδα ο ΠρίγκιπαςΟ εκπρόσωπος του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, Βλάσης Τσάκας, ο οποίος την ώρα που έπεφταν οι υπογραφές βρισκόταν στο κολυμβητήριο του Φαλήρου, παρακολουθώντας τον αγώνα πόλο του Παναθηναϊκού με το Καλαμάκι, ήταν ενθουσιασμένος από τις εξελίξεις και αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Ελλάδα ο Σουλτάν Αλ Σαούντ!
"Απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα, δεν θα `χουμε εκπλήξεις. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πανηγυρίζουμε από τώρα για την επόμενη μέρα", τόνισε αρχικά στον Sentra FM και πρόσθεσε, όσον αφορά το πότε ξεκινάει ο έλεγχος στην ΠΑΕ: "Μεθαύριο ξεκινάμε! Απομένει να ετοιμάσουμε τα χαρτιά που είναι απαραίτητα".
Για την προσεχή Γ.Σ. και την Α.Μ.Κ. επεσήμανε: "Στην Γ.Σ. θα πάμε να δώσουμε το «παρών» και λέμε «ναι» στην αύξηση. Τα 15 εκατ. είναι διαθέσιμα από εμάς. Αν δεν συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι τότε θα είναι δική μας όλη η αύξηση δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν".
Για το πότε έρχεται ο Πρίγκιπας Αλ Σαούντ, αποκάλυψε: "Την άλλη εβδομάδα και θα κάτσει έξι μέρες".
Για το σχέδιο διακυβέρνησης είπε: "Πάμε στο plan A, σύμφωνα με το οποίο αλλοδαπός επιχειρηματίας μπορεί να πάρει ελληνική ΠΑΕ. Αν δεν ισχύσει έχουμε κι εναλλακτική λύση".
Κλείνοντας ο Βλάσης Τσάκας είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ραντεβού ο Πρίγκιπας με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ τόνισε τα λεφτά θα μπουν μόλις ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος.

sport.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *