ροή ειδήσεων

Συμβόλαιο θανάτου: Εκτέλεσαν με 10 σφαίρες απόστρατο αστυνομικό!

Ο 53χρονος δέχθηκε 10 σφαίρες πυροβόλου όπλου από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα - Ο απόστρατος αστυνομικός είχε πάρει άδεια από τις φυλακές, που βρισκόταν για ληστείες...


Tο τελευταίο θύμα του αιμοβόρου ξεκαθαρίσματος των διαχρονικά ανοιχτών λογαριασμών του υπόκοσμου της νύχτας, ήταν ο Νικήτας Μαυρίκης, ο απόστρατος αστυνομικός στον οποίο αποδίδεται μεταξύ άλλων και η ληστεία σε βάρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου στη Ρόδο, την 9η Σεπτεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με το dimokrati.gr, φέρεται μάλιστα να διέπραξε το συγκεκριμένο έγκλημα λίγες μόλις μέρες μετά την καταδίκη του σε 15ετή κάθειρξη από κακουργιοδικείο για την εμπλοκή του σε ληστεία στην Alpha Bank στην Καλαμάτα, τον Οκτώβριο του 2008 με λεία 383.000 ευρώ, ενώ τελούσε σε άδεια!

Συνεργός του στη ληστεία στη Ρόδο φέρεται να ήταν ο 41χρονος Νικόλαος Μπαλαμπάνης που συνελήφθη προχθές (04-12-2011) και φέρεται να είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις ληστείες και με τους Δημήτριο Ρετζέπη, 42 ετών, κρατούμενο στις φυλακές για τη δολοφονία της γυναίκας του στο Αγρίνιο και τον 44χρονο Λυκούργο Αριστείδη, ο οποίος αναζητείται.

Στη σπείρα αποδίδονται ήδη και οι ληστείες στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Ηλιούπολη στις 25 Φεβρουαρίου 2011, στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Νέα Σμύρνη στις 10 Ιουνίου 2011 και στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αργυρούπολη στις 14 Ιουλίου 2011. Ο 53χρονος και ο 41χρονος φέρονται να μετείχαν στις τρεις πρώτες!

Ο 53χρονος Νικήτας Μαυρίκης, είχε συλληφθεί για τελευταία φορά στις 19 Ιανουαρίου του 2009, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στο Διακοφτό. Η σύλληψη έγινε, μετά από καταδίωξη στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, όταν ο Μαυρίκης δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας για έλεγχο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον καταζητούμενο έξω από το Διακοφτό.

Σε έλεγχο που διενήργησαν στο αυτοκίνητό του βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάννη, μια κουκούλα, αρκετά φυσίγγια, ενώ νωρίτερα είχε πετάξει όπλο από το παράθυρο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρχικά στον Εισαγγελέα Αιγίου για τα αδικήματα που διέπραξε κατά την καταδίωξη και τη σύλληψή του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα προκειμένου να απολογηθεί για τη ληστεία στην Alpha Bank.

Στις 16 Ιουνίου 2010, κρίθηκε ένοχος για τη μεγάλη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τον Οκτώβριο του 2008. Στον Νικήτα Μαυρίκη το δικαστήριο επέβαλε συνολικά 15 χρόνια και 1 μήνα κάθειρξης για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής μηχανής, της οπλοφορίας, της οπλοκατοχής, της σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας.

Την 20η Ιουνίου 2011 ο Μαυρίκης «γαζώθηκε» με δέκα σφαίρες στα Καμίνια Αττικής. Η Αστυνομία αποδίδει την αιματηρή επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για εκτέλεση πληρωμένου συμβολαίου θανάτου.

Ο 53χρονος Νικήτας Μαυρίκης δέχθηκε περίπου 10 σφαίρες πυροβόλου όπλου από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Οι κάλυκες ήταν από εννιάρι πιστόλι, ενώ το θύμα, όταν δέχτηκε τις σφαίρες, ήταν όρθιο και μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο.

Μετά το θάνατό του σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί εντοπίστηκε τεράστια ποσότητα εκρηκτικών θαμμένη στο σπίτι του σε περιοχή βόρεια της Καλαμάτας. Το οπλοστάσιο του δολοφονημένου πρώην αστυνομικού βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, τόσο καλά καμουφλαρισμένη ώστε οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας που διενήργησαν έρευνα την επομένη της δολοφονίας του δεν είχαν αντιληφθεί την ύπαρξή της.

Στις 20 Ιουνίου 2011, όταν δολοφονήθηκε στα Καμίνια, είχε φύγει από τις φυλακές Ναυπλίου με πενθήμερη άδεια και ήταν άοπλος. Οπως φαίνεται, οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχε με συγκεκριμένο βαρυποινίτη που παίζει σημαντικό ρόλο στο ξεκαθάρισμα μεταξύ νονών της νύχτας ήταν η αιτία για το «συμβόλαιο» θανάτου του.

newsit.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/12/11 13:15

    Μου φαίνεται οτι οσο ποιό πολύ ληστής, βιαστής, δολοφόνος, ειναι ο κάθε βαρυποινήτης, τόσες ποιό πολλές πενθήμερες παιρνει απο τις φυλακές.

    Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *