ροή ειδήσεων

21 χρόνια από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου

http://i2.ytimg.com/vi/iZSNB9laVwQ/default.jpgΗ Ελλάδα έχει τον δικό της Jim Morrison...
Είναι ο Παύλος Σιδηρόπουλος που σαν σήμερα πριν 21 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή, ύστερα από υπερβολική χρήση ηρωίνης...


Ο Παύλος Σιδηρόπουλος είναι πλέον ένας θρύλος για το ελληνικό rock της χώρας μας και μάλιστα φαίνεται πως η αγάπη για τη μουσική του περνάει από γενιά σε γενιά. Κάποτε τον άκουγαν στα πικάπ, μετά πέρασε στα cd players και τώρα συνεχίζει σταθερά στα ipod και mp3.
Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1948 στην Αθήνα και ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της πεζογράφου, Έλλης Αλεξίου. Η ενασχόληση του με τη μουσική άρχισε την δεκαετία του 60, επηρρεασμενος και αυτός από τους Beatles, τους Rolling Stones, τους Animals και τις άλλες μπάντες της εποχής. Η πρώτη του απόπειρα ήταν το ντουέτο, Δάμων και Φιντίας το 1970 με τον Παντελή Δεληγιαννίδη ενώ στη συνέχεια συμμετέχει στα Μπουμπούλια, πλάι στον Διονύση Σαββόπουλο. Ωστόσο, ο σημαντικότερος σταθμός της ως τότε καριέρας του ήταν το 1976 όταν γίνεται μέλος των Σπυριδούλα παρέα με τους αδερφούς, Σπυρόπουλου. Μαζί τους θα ηχογραφήσει το Φλου, ένα από τα σημαντικότερα ελληνόφωνα rock άλμπουμ όλων των εποχών με τραγούδια όπως ο Μπάμπης ο Φλου, Μου Πες Θα Φύγω και η Ώρα Του Stuff.


To 1979 αποχωρεί από το συγκρότημα για να ακολουθήσουν συμμετοχές στο κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η πιο αξιομνημόνευτη ήταν η ταινία, ο Ασυμβίβαστος όπου και υπογράφει το soundtrack. Ένα χρόνο αργότερα έρχονται οιΑπροσάρμοστοι, το συγκρότημα που θα τον συντροφεύσει ως το τέλος του.
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο πρίγκιπας, για τους οπαδούς του, ήταν σίγουρα κάτι διαφορετικό στην κλειστή και συντηρητική ελληνική κοινωνία. Ασχολήθηκε στα τραγούδια του με θέματα-νταμπού όπως το sex και τα να ναρκωτικά, απέκτησε φανατικό κοινό (κλασικές οι εμφανίσεις του στο Αν) και πολύ μεγαλύτερο μετά το θάνατο του. Κλασικό φαινόμενο στους rock stars που παθαίνουν πρόωρα και αναπάντεχα.
 

madata.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *