ροή ειδήσεων

Δημιουργία 40.000 θέσεων απασχόλησης...

Όπως τόνισε ο υπουργός εργασίας: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Η πολιτική αλληλεγγύη των κρατών-μελών της Ευρωζώνης είναι...
καθοριστικής σημασίας τόσο για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης χρέους, όσο και για το μέλλον του κοινού μας νομίσματος».

Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στο συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ (EPSCO), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με ευθύνη της πολωνικής προεδρίας και εξετάζει τον απολογισμό της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στο «Ελληνικό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης» και σημείωσε: «Σε συνθήκες οξύτατης κοινωνικής κρίσης, με σημαντικές θυσίες για το σύνολο του ελληνικού λαού, η Ελλάδα μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα, από 15,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,6% το 2010 και η προσπάθεια συνεχίζεται. Σύμφωνα με τις υφιστάμενες εκτιμήσεις, το τρέχον έτος, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 9% του ΑΕΠ».

«Μειώσαμε δραστικά το μη μισθολογικό κόστος, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, με σκοπό να προστατεύσουμε την υφιστάμενη παραγωγική απασχόληση καθώς και να τονώσουμε τη ζήτηση εργασίας. Με βάση τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία, τα εν λόγω προγράμματα συνέβαλαν στην προστασία περίπου 300.000 θέσεων απασχόλησης και στην επαγγελματική ένταξη 80.000 ανέργων», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Δρομολογήσαμε ειδικά προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση, εντός του 2011, 57.500 ανέργων και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένα προγράμματα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους, για την ενδυνάμωση των τοπικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης και απασχόλησης. Οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν, εντός του 2011, και μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, στη δημιουργία 40.000 θέσεων απασχόλησης».
greekfinanceforum.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *