επικαιρότητα

Στο 80% η υποτίμηση της δραχμής αν διαλυθεί η Ευρωζώνη

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο θα υποχωρούσε στο 1 προς 1 στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προειδοποίησε η ING... όπως μεταδίδει η WSJ. Όπως αναφέρεται σε σημειωμά της ING προς τους πελάτες της μια πλήρης διάσπαση της ένωσης θα έβλαπτε την παραγωγή της ευρωζώνης περισσότερο από την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.

Ιδιαίτερα ευάλωτες θα είναι οι γειτονικές χώρες, καθώς και η Βρετανία και οι οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την έκθεση της ING, ενώ για τις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα υποστούν τουλάχιστον μια ήπια ύφεση το 2012, λόγω ενός συνδυασμού χαμηλότερης παγκόσμιας ανάπτυξης και ισχυρής ανατίμησης του δολαρίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή των παγκόσμιων αγορών της ING, Mark Cliffe, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα μπορούσε να διαμορφωθεί κάτω του χαμηλού του 2001, στα 0,85 δολάρια, ενώ είναι πιθανή η υποτίμηση και των νέων ευρωπαϊκών νομισμάτων έναντι του νέου γερμανικού μάρκου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα νομίσματα της Αυστρίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας θα έχαναν μόλις το 7,5% της αξίας τους, ενώ τα φράγκα Βελγίου και Γαλλίας θα έχαναν 15%. Το Ιρλανδικό και το ιταλικό νόμισμα θα διαπραγματεύονταν 25% χαμηλότερα έναντι του γερμανικού μάρκου. Το Πορτογαλικό εσκούδο και η Ισπανική πεσέτα θα υποτιμώνταν κατά 50% και η Ελληνική δραχμή κατά 80%.
himaira.blogspot.com

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά