ροή ειδήσεων

Εντονότατες διαμαρτυρίες των αστυνομικών της Ρόδου

Την παρέμβαση του Στρατηγού Διοικητή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη προκάλεσε αναφορά...
της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Δωδεκανήσου με την οποία καταγγέλλονται παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας με ευθύνη διοικητικών υπηρεσιών της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα όπως τονίζεται να μην αποδίδουν εξαιτίας της υπέρμετρης καταπόνησής τους!
Η Ενωση κατήγγειλε συγκεκριμένα καταστρατήγηση των Διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 (Ωράριο Εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού) και ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών τα οποία καταπατώνται βάναυσα.
Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ στην περιοχή μας προειδοποίησαν μάλιστα και για προσφυγή στην Δικαιοσύνη για την αναζήτηση αστικής και ποινικής δικαίωσης!!
"Δυστυχώς, σήμερα η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο, με ευθύνη των Διοικητών των Υπηρεσιών, οι οποίοι αδιαφορούν για την ποιότητα ζωής του αστυνομικού την οποία συνεχώς υποβαθμίζουν ενώ η υπέρμετρη καταπόνησή του έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα (ελάττωση του επαγγελματικού του ζήλου, την αντίδρασή του και κατά συνέπεια τη μείωση της υπηρεσιακής του απόδοσης) η οποία στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε με την συνεχιζόμενη μείωση του εισοδήματός μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στα νησιά της Δωδεκανήσου ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους, το συνεχιζόμενο κύμα αντιδράσεων των πολιτών, η ανασφάλεια, η αύξηση της εγκληματικότητας, δημιουργούν τέτοιες συνθήκες όπου η εργασιακή ειρήνη θα πρέπει να διασφαλιστεί από όλους μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην εκπλήρωση των καθηκόντων μας" αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ενώ από τον Αστυνομικό Διευθυντή ζητούνται τα ακόλουθα:
"Σας καλέσαμε να ενεργήσετε άμεσα σύμφωνα και με τις διαταγές που επανειλημμένα έχουν εκδοθεί από το Αρχηγείο μας, για την πιστή τήρηση των διατάξεων, που αφορούν τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και σε περιπτώσεις παραβιάσεων αυτών να αποτελούν αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω ζητήματα. Παρόλα αυτά, δεν ανταποκριθήκατε στα παράπονα και στις εκκλήσεις του προσωπικού, τα οποία σας εκφράσαμε και προφορικά κατ΄ επανάληψη, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρημένη υπάρχουσα κατάσταση, εντείνοντας τους φόβους και τις ανησυχίες του προσωπικού, που βλέπει καθημερινά, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων του, με προσχήματα, την έλλειψη προσωπικού και τις έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες να αποτελούν την μόνιμη δικαιολογία για την Διοίκηση".
Αφού γίνεται περαιτέρω μνεία στα προβλήματα που υφίστανται σε συγκεκριμένες αστυνομικές υπηρεσίες η Ένωση τονίζει και τα εξής:
"...πριν οδηγηθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις, για όλους μας, με γνώμονα την προάσπιση ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ, και σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόθεσή μας εφόσον, άμεσα δεν αποτελέσει για εσάς πρώτη προτεραιότητα η επίλυση των ανωτέρω, είναι η πραγματοποίηση ένστολης διαμαρτυρίας των μελών μας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου, καταγγέλλοντας με το τρόπο αυτόν την διοίκηση ενώ θα αποτελεί πλέον μονόδρομο η προσφυγή στην δικαιοσύνη και η στάση μας αυτή είναι ανυποχώρητη".
Την αναφορά - καταγγελία υπογράφουν για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ο Πρόεδρος κ. Μ. Ανδρουλάκης και ο γενικός γραμματέας κ. Σταύρος Μπελενιώτης.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ανταποκρίθηκε άμεσα στην αναφορά και με έγγραφο - εγκύκλιο που εξέδωσε ζήτησε την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων από την εργατική νομοθεσία για τους αστυνομικούς ενώ την εντολή του αυτή κοινοποίησε σε όλες τις ενώσεις αστυνομικών της ζώνης ευθύνης του για πλήρη συμμόρφωση.
δημοκρατική

http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *