ροή ειδήσεων

Στήνουν νέα Φουκουσίμα, πολύ χοντρό το παρασκήνιο

-Μαγειρέματα δύο χρόνων για τα Καλαβάρδα.
-Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Μαχαιρίδης και Κουσουρνάς
Μια νέα Φουκουσίμα με δεξαμενές...



βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και υγραερίου, ετοιμάζεται να στηθεί στη δυτική πλευρά του νησιού μας και συγκεκριμένα στην παραλία των Καλαβαρδών. Φαίνεται μάλιστα να έχουν δοθεί ήδη οι ευλογίες από τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ενώ είναι άγνωστο αν ρόλο διαδραματίζει και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και οι δύο θα πρέπει να ξανασκεφθούν πολύ σοβαρά την δημιουργία μιας τέτοιας καταστροφικής εγκατάστασης, γιατί διαφορετικά επωμίζονται τεράστιες ευθύνες.
Η υπόθεση αυτή μαγειρεύεται εδώ και δύο χρόνια, επί νομαρχίας Μαχαιρίδη και ως υποψήφιοι «επενδυτές» φέρονταν αρχικά οι κ. Μαμιδάκης και Μελισσανίδης – τώρα εμφανίζεται μόνο ο κ. Μαμιδάκης. Σ’ όλο αυτό το διάστημα κυκλοφορούσαν πολλές και ποικίλες φήμες σε επίπεδο οικονομικών συμφερόντων, καθώς και πολιτικομματικά «πάρε-δώσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «επενδυτές» σκοπεύουν να εγκαταστήσουν 12 – 18 δεξαμενές καυσίμων, στη θέση των πέντε της «RODOIL» που υπάρχουν μέχρι σήμερα, άχρηστες και ανενεργές. Αυτές οι πέντε δεξαμενές έκλεισαν τον Ιανουάριο του 1996 από το νομάρχη κ. Γιάννη Παρασκευά ως παράνομες και λόγω παλαιότητας.
Το δίδυμο «Μαμιδάκης – Μελισσανίδης» ή μόνος ο κ. Μαμιδάκης, πήραν στην κατοχή τους το οικόπεδο της «RODOIL» και πολεμούν εδώ και δύο χρόνια με κάθε τρόπο και μέσο να υλοποιήσουν τα καταστροφικά, για την περιοχή, σχέδιά τους. Το εν λόγω οικόπεδο στα χαρτιά είναι 5 στρέμματα, αλλά λόγω φαγώματος από τη θάλασσα,

στην πραγματικότητα δεν είναι περισσότερα από 3.800 τ.μ. Δηλαδή είναι ένα οικόπεδο μη άρτιο και μάλιστα χάνει κάθε δυνατότητα οποιασδήποτε εκμετάλλευσης, αν γίνει οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας. Πού, λοιπόν θα εγκατασταθούν οι 12 – 18 δεξαμενές; Προφανώς οι σχεδιασμοί των «επενδυτών» περιλαμβάνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις κατά μήκος της παραλίας, αλλά και προς τον δρόμο προς Κάμειρο, όπως επιχειρήθηκε να γίνει και το 1994-95 από άλλους επενδυτές. Αλλά τότε νομάρχης ήταν ο Γιάννης Παρασκευάς και το …groso colpo δεν έπιασε! Από τότε μέχρι σήμερα το μόνο που άλλαξε είναι οι επενδυτές, μπροστά στη πολυσχιδή δύναμη των οποίων κάποιοι θα υποκλιθούν και θα υποκύψουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Πάντως, φαίνεται ότι η «δουλειά» είναι στρωμένη και το μόνο που λείπει είναι να συμφωνήσουν οι κάτοικοι των Καλαβαρδών. Ετσι, καλούνται σε λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Κοινοτικό κατάστημα. Καλούνται δηλαδή να υπογράψουν την εσαεί καταδίκη τους.
Η σοβαρότητα του θέματος δεν περιορίζεται μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβαρδών, αντίθετα αφορά όλη τη δυτική πλευρά του νησιού από τα Καλαβάρδα μέχρι την πόλη της Ρόδου. Διότι επιχειρείται μια γιγαντιαία εγκατάσταση υψηλού κινδύνου χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, χωρίς τις απαραίτητες λιμενικές εγκαταστάσεις – μια άλλη, δηλαδή ξέφραγη Φουκουσίμα, την οποία αναδείξαμε από την Κυριακή.
Μηχανολόγοι και μηχανικοί κάνουν λόγο για μια απίστευτη παρανομία που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, καθώς αναπόφευκτα συνδέουν την προχειρότητα δύο Φουκουσίμων στα πλευρά της νήσου Ρόδου.
Υστερα από «δουλειά» παρασκηνίων, με άγνωστα αλισβερίσια, οι επενδυτές έστειλαν την περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο ατζέντηδες που υπόσχονται είκοσι θέσεις εργασίας προκειμένου να πείσουν τους κατοίκους των Καλαβαρδών να συμφωνήσουν στα ολέθρια σχέδιά τους, δηλαδή στην καταδίκη των εαυτών τους και των παιδιών τους. Πάλι καλά που δεν άρχισαν να μοιράζουν και χαϊμαλιά όπως γινόταν κάποτε στους ιθαγενείς της Αφρικής, για να τους …εκπολιτίσουν!



http://www.rodosalarm.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/12/11 19:04

    rodosalarm??? γιατί Ριζοσπάστη θυμίζει η φρασεολογία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/11 19:47

    Αν ήταν αυτή η φρασεολογία του ριζοσπάστη, τότε όποιος διαμαρτυρόταν με στοιχεία θα ήταν ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/12/11 20:47

    Συνέλθετε ολοι σας κύριοι κινδυνολόγοι, και σταματείστε να επηρρεάζετε με λανθασμένες, ψεύτικες και λαικιστικες ιδεολογίες τον κόσμο.

    Πάει να γίνει κάτι , και αρχήσατε να ξεφυτρώνετε οι δαίμονες της άρνησης και της κινδυνολογίας.

    Το πετρελαιο, η βενζίνη, και το κάθε καύσιμο σε κάθε νησί, πρέπει κάπου να εκφορτώνεται απο τα δεξαμενόπλοια, κάπου να αποθηκεύεται και απο κάπου πρέπει να διακινείται.

    Αντί να ευχόμαστε να γίνουν επιτέλους σωστή προβλήτα εκφόρτωσης που να δέχεται μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια, αρα εκφόρτωση των καυσίμων σε αρκετα μεγαλύτερες ποσότητες και σε χαμηλότερο κόστος.
    Το να γίνουν επίσης σωστές και επαρκείς εγκαταστάσεις αποθήκευσής τους και ευκολίας πρόσβασης των βυτιοφόρων για την διακίνησή τους, εμείς τι κάνουμε?
    Φωνάζετε κύριοι να πάνε να γίνουν κάπου αλλού η να μην γίνουν καθόλου?
    Που να πάνε και που να γίνουν τελικά?

    Φωνάζουμε για τα πανάκριβα καύσιμα και τις κατά καιρούς ελλείψεις τους λόγω αποκλεισμού του νησιού λόγω αδυναμίας εκφόρτωσης των μικρόδεξαμενοπλοίων που το φέρνουν εξ αιτίας του καιρού?
    Ναι αυτό γίνεται.

    Να συνεχιστεί η διαιώνηση της σημερινής κατάστασης με τις εγκαταστάσεις του 1960 που λειτουργούν σήμερα?
    Ελεος πιά.

    Και τι θέλουμε τελικά?
    Να συνεχίσουμε να πληρώνουμε πανάκριβα τα καύσιμα σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα, και αυτό, για τον λόγο που δεν υπάρχουν σύγχρονες και επαρκείς εγκαταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/12/11 21:36

    ,,,,πολυ καλα τα λεει το rodosalarm,,και μπραβο για το θαρρος του,,, οσο για τα σχολεια καποιων μου θυμιζουν εποχη μεσοπολεμου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/12/11 22:41

    @ 15/12/11 21:36

    Βλέπω οτι σε επηρρεάζουν τα λόγια που χαηδεύουν αυτιά.

    Επι της ουσίας τώρα, και οχι λοόγια κατάρες και ευχολόγια, έχεις να προτείνεις καλύτερη λύση?
    Αν ναι θα σε χειροκροτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/12/11 03:33

    επανέρχομαι με ένα σχόλιο ακόμα, μετά από αυτό που έκανα με τον Ριζοσπάστη... μιας και τον τελευταίο ενάμιση μήνα τον πέρασα στον Πειραιά, βρήκα σε τελευταίο στάδιο τον περιμετρικό δρόμο Πειραιά - Ιχθυόσκαλα - Πέραμα....
    Χρόνος διαδρομής; μερικά λεπτά της ώρας!!!!
    Θυμήθηκα μερικά χρόνια πριν, περίπου 10, που ζούσα Πειραιά τους "αγώνες" των δήμων και κάποιων κατοίκων Κερατσίνι, Δραπετσώνα κατά του έργου! πανό! φυλλάδια! φωνές για τον κακό δρόμο που θα υποβάθμιζε τις λαϊκές γειτονιές και μπλα μπλα ιθαγενείς.. καθρεφτάκια..
    Σήμερα περπάτησα στη Χαραυγή (γειτονιά του Κερατσινίου) οι παλιές ταβέρνες είναι εκεί ακόμα (τα γαριδάδικα που λένε) γειτονιές πιο καθαρές από τις δικές μας στο νησί! Τι κατάφερε το έργο του περιμετρικού; ο εργάτης που ζει στον Πειραιά, ο φτωχός, ο λαϊκός, που εργάζεται, στην ιχθυόσκαλα, στα καρνάγια του Περάματος θα πάει πιο γρήγορα στη δουλειά του, με πιο λίγα καύσιμα... ο ΚΚΕ δήμαρχος των παραπάνω (τότε) δήμων γιατί είπε όχι στο έργο, όπως συνηθίζουν να λένε ΟΧΙ σε κάθε έργο;; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ στην αντικατάσταση των παλιών ανενεργών δεξαμενών καυσίμων με νέας τεχνολογίας;; με καύσιμα δουλεύουν τα μηχανήματα !! τι στην ...αγανάχτησή μου... θέλετε ρε αντιδραστικά, κομπλεξικά, άβουλα και κατευθυνόμενα από τον ινστρούχτορά σας θύματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/12/11 16:48

    @ 16/12/11 03:33

    Τα ιδια και χειρότερα καραγκιοζιλικια δεν έγιναν απο τους τότε αντιπολιτευόμενους καιροσκόπους πολιτικούς/ πολιτικάντηδες, αλλους ανεγκέφαλους Ελληνάρες, για την κατασκευή της Εγναντίας οδού? για το τράμ στην παραλιακή λωρίδα ?, το μετρό της Αθήνας? ακόμα και για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος?

    Και πόσα ακόμη δεν γίνονται και σήμερα σε διάφορα μικρά και μεγάλα εργα πνοής και ανάπτυξης?

    Τελικά ειναι μεγάλη δυστυχία να ειναι κάποιος σήμερα,ενας φτωχός στο μυαλό χειροκροτητής των απόψεων για την οικονομική πρόοδο.
    Απόψεων του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και των αλλων του ιδίου ειδους πολιτικών ομάδων.
    Αποψεων μηδενισμού των πάντων και του να μην γίνεται τιποτε, που ευαγγελίζονται ξεσηκώνοντας τον κόσμο οι εν λόγω λεγάμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/12/11 20:27

    Δυστυχώς απ΄ότι καταλαβαίνω, << να μην είναι μεσ΄το σπίτι μου και ας είναι όπου θέλει...>>. Συγχαρητήρια κύριοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/12/11 20:39

    Η λειτουργία των δεξαμενών θα ήταν καταστροφική για τη συγκεκριμένη περιοχή! Ηδη υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και δεν πρέπει να χειροτερέψει η κατάσταση. Ειδικά τώρα που η περιοχή προσπαθεί να αναπτυχθεί τουριστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/12/11 22:59

    @ 16/12/11 20:39

    Κάπου στο νησί πρέπει να γίνουν αυτές οι νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

    Καθως και η αναγκαία λιμενική προβλήτα φυσικά σε θαλάσσια περιοχή που θα παρέχει ασφάλεια απο ανέμους και θαλάσσια ρεύματα.

    Κάποια περιοχή πρέπει να θυσιαστεί.
    Δεν γίνεται να φωνάζουμε μόνο οτι πληρώνουμε πανάκριβα τα καύσιμα, οτι έχουμε ελλείψεις σε καύσιμα, οτι σταμάτησε η ΔΕΗ γιατί ξέμεινε απο πετρέλαιο, κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/12/11 14:21

    16/12/11 22:59
    Φίλε συμφωνώ, αλλά γιατί σώνει και καλά θα πρέπει η περιοχή αυτή να είναι κατοικημένη...? Η θέση π.χ το νέου εργοστασιου της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο δεν ενοχλεί κανέναν.Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/12/11 20:19

    @ 17/12/11 14:21

    Δεν ξέρω γιατι εγώ ως γαμπρός βρίσκομαι στην Ρόδο και δεν γνωρίζω εάν εκεί που σχεδιάζεται η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων τα σπίτια προυπήρχαν η εν γνώσει τους τα εκτισαν μετά.

    Επειτα το κυριότερο πρόβλημα ειναι η θέση του λιμανιού και της προβλήτας για να εκφορτώνουν τα δεξαμενόπλοια.
    Στο νότιο τμήμα δεν παρέχεται λόγω των καιρών και των ρευμάτων τέτοια ασφάλεια για προβλήτα.

    Και ουτε μπορεί να γίνει αλλού το λιμάνι και αλλου το εργοστάσιο, αλλού οι δεξαμενές των πετρελαικών εταιρειών.

    Για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να διασχίζουν το νησί αγωγοί πετρελαιοειδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *