ροή ειδήσεων

Χοντρή προπαγάνδα της Τουρκίας με τέμενος στη Ρόδο

Παιγνίδι προπαγάνδας επιχειρεί η κυβέρνηση της Τουρκίας η οποία εκμεταλλευόμενη κατάρρευση τμήματος του μπροστινού τείχους του τεμένους Ρετζέπ Πασά, στη Ρόδο... εξ αιτίας μιας αστοχίας που προκάλεσαν παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα, εξέδωσε ανακοίνωση και κανοντας επιλεκτική χρήση στοιχείων ζητάει και τα …ρέστα!
Και αυτό καθώς μάλιστα το τέμενος – φτιαγμένο κατά την οθωμανική κατοχή της Ρόδου – βρισκόταν σε φάση αναστύλωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν και με αργούς ρυθμούς.
Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις, όπως λένε τοπικοί παράγοντες, προκάλεσαν – στις 19 Δεκεμβρίου – αυτή την αστοχία η οποία είναι αυτονόητα ότι θα διορθωθεί.
Μάλιστα το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας γενικά είναι δεδομένο, οχι μόνο γιατί ήδη γινόταν η αναστύλωση-επισκευή, αλλά και από το ότι υπήρξε και εισαγγελικό ενδιαφέρον πολύ πριν …ξυπνήσει το τουρκικό προξενείο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αρχίσει την προπαγάνδα …Μια προπαγάνδα που γίνεται τα τελευταία 1-2 χρόνια πιο έντονα με παρέμβαση τοπικές κλπ- μάλιστα κάποια στιγμή μπήκε στο παιγνίδι και ο ίδιος ο Νταβούτογλου…

Το εξωφρενικό είναι ότι διαμαρτύρεται η ‘Αγκυρα την στιγμή που για αιώνες ολόκληρους έχει μετατρέψει Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες ή εβραικές συναγωγές σε σταύλους, τζαμιά ή δήθεν μουσεία, αν δεν τις γκρέμιζε!
Η τουρκική. Μόνο τελευταία κάτω από τις συνεχείς καταδίκες από διεθνή φόρα και πιέσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, έχει αρχίσει δειλά – δειλά να αφήνει να ανοίγουν κάποιες Εκκλησίες και να δίνεται η περιουσία κάποιων ενοριών…

Η προπαγανδιστικού χαρακτήρα ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφοριών του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε αργά χτες βράδυ αναφορικά με την κατάρρευση του τμήματος του τεμένους, σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά, αναφέρει τα εξής:

«Αντιμετωπίστηκε με μεγάλη λύπη το γεγονός ότι στις 19 Δεκεμβρίου, κατέρρευσε ένα μέρος του τεμένους Ρετζέπ Πασά, που είναι ένα από τα οθωμανικά μνημεία στη Ρόδο , το οποίο γινόταν προσπάθεια, για πάνω από είκοσι χρόνια, να στηριχτεί με το στήσιμο σκαλωσιάς.

Το τέμενος Ρετζέπ Πασά χτίστηκε το 1588 και συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων δειγμάτων της πλούσιας οθωμανικής πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο.

Τα οθωμανικά μνημεία που βρίσκονται στην Ελλάδα αποτελούν κοινή κληρονομιά Τουρκίας και Ελλάδας. Συνεπώς, η προστασία των μνημείων αυτών, που κατάφεραν να παραμείνουν όρθια μέχρι σήμερα, καθώς και το να φτάσουν στις επόμενες γενιές , έχει μεγάλη σημασία.

Έχοντας αυτή την αντίληψη, η κυβέρνηση μας προβαίνει από τη μια πλευρά , στη συντήρηση και επισκευή των χώρων προσευχής των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα μας και από την άλλη, προσπαθεί να κάνει ότι της αναλογεί για την προστασία της οθωμανικής / τουρκικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες.

Για να έχουν θετική απήχηση οι εκκλήσεις συνεργασίας που κάνουμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της οθωμανικής περιόδου στην Ελλάδα, ευχόμαστε να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του τεμένους Ρετζέπ Πασά, έτσι, που να μην επαναληφθεί μια τέτοια λυπηρή εξέλιξη και η κατάσταση αυτή να αποτελέσει μία καμπή από την οποία θα ξεκινήσει μία συνεργασία, που θα αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς».
http://lastnewsgr.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/12/11 19:38

    Ρε ουστ απο υποκριτες να μιλάνε και αυτοί που δεν αφήσαν τοίχο όρθιο Ελληνικό εεεεπάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/12/11 20:30

    Αφού ρε δεν έχουε πολιτικούς να μιλήσουν την αλήθεια !

    Δεν φτάνει που με τόση κρίση απ τη ΤΣΕΠΗ μας φεύγουν χρήματα για την αναστήλωση του μνημείου που βρίσκεται σε εξέλιξη μας τη λένε και καλά απο πάνω..

    ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ μια ζωή έτσι θα στε παμπόνηροι..

    Μάθετε να ψηφίζετε ζώα, το Λάος στη κυβέρνησ είναι και τι έκανε ?

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ

    θα δείτε όλοι σας στις επόμενες εκλογές.. θα φάτε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/12/11 11:32

    ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΡΧ...Α ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧ.....Α
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *