ροή ειδήσεων

Μας χαρίζουν τανκς και δεν έχουμε λεφτά για τη μεταφορά!

Ότι η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» τον ελληνικό Στρατό το γνωρίζουν όλοι… ωστόσο η κατάσταση πλέον ξεπερνά κάθε λογική επιχειρησιακής ετοιμότητας...

Ο λόγος για την αγωνιώδη προσπάθεια του Πενταγώνου και ιδιαίτερα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, να βρεί έναν ή περισσότερους Έλληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν δωρεάν από τις ΗΠΑ στην χώρα μας 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ113, αντιαρματικά ερπυστριοφόρα και σταθμούς διοίκησης, τα οποία μας παραχωρούν δωρεάν οι Αμερικανοί!
Τα οχήματα αυτά τα επέλεξε επιτροπή αξιωματικών που το καλοκαίρι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ. Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ζιαζιάς έστειλε επιστολή σε Έλληνες εφοπλιστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πλέον αναμένει πως κάποιοι από αυτούς θα πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον διαθέτοντας φορτηγά πλοία ιδιοκτησίας τους για την μεταφορά.
Βεβαίως το κόστος δεν είναι μικρό… Ξένες εταιρίες που ρωτήθηκαν ζητούν περίπου 5 εκ. ευρώ για τη μεταφορά, ποσό απαγορευτικό για τη σημερινή Ελλάδα.
newscode.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/11 09:47

    μεγάλο παραμύθι μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/11 15:20

    εκτος το οτι αυτα τα τανκ χρησιμοποιηθηκαν στους πολεμους των ΗΠΑ στην μεση ανατολη και ειναι γεματα ραδιενεργεια, χρειαζονται επισης αναβαθμιση που θα γινει απο εταιριες των ΗΠΑ κοστους 1εκ ευρω το καθε τανκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/12/11 19:32

    σιγά μην τα έδιναν έτσι...Επειδή η ανακύκλωση θα τους στοιχίσει παραπάνω,μας τα "χαρίζουν" με τον όρο να αδειάσουμε όλες τις αποθήκες τους από τα παλιά ανταλλακτικά τους αναβαθμίζοντας τα...Εδώ δεν μας χαρίζονται με τα δάνεια και τώρα μας χαρίζουν 700 τανκς ; Άσε που είναι άχρηστα τόσα πολλά για μία χώρα με 11.500.000 πληθυσμό ! Για να δούμε τι μίζες τους δίνουν για να τα δεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/12/11 20:15

    δεν ανακικλονοντε γιατι ινε γεματα ραδιενεργια γνοστι και αγνοστι για εμας,πιος δινι προτι ιλι δορεαν μεταλο και αλουμινιο ? κατα το λιοσιμο σιδερου - αλουμινιου μολισμενου με ραδιενεργια δεν μπορι να αναμιχτι με αλα μεταλα γιατι θα τα μολινι να πεταχτι στις ιπα δεν γινετε οποτε ψαχνουν να τα χαρισουν,το ιδιο εγινε το 1990-1992 μας χαρισανε αρματα τα πιγαμε στο βολο για ανακατασκεβι και ιταν φουλ ραδιενεργια με αποτελεσμα να μολινθουν εργαζομενη κε αγνοστο που βρισκοντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/11 22:39

    Για την μεταφορά αρμάτων μάχης ειδικά αυτων των μεγάλων και υπέρβαρων Αμερικάνικων Αμπραμς οπως λέγονται, απαιτούνται ειδικά πλοία.

    Ειναι ειδικός τύπος οχηματαγωγών RO/RO, με ειδική ευστάθεια με ενισχυμένα deck,και κατάλληλες θέσεις και εξοπλισμό για το μποτσάρισμα τους.
    Τέτοια πλοία δεν εχει ο Ελληνικός εφοπλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *