ροή ειδήσεων

Η λύση για την ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Σε αρκετές προηγμένες χώρες συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ έχουν ενα απλό μέτρο που είναι τόσο εύκολο να εφαρμοστεί...
και να πιάσει ενα πολύ μεγάλο ποσοστό της φοροδιαφυγής! Ως γνωστόν αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο ξανά και ξανά είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αφού δεν μπορούν να αποκρύψουν το σύνολο των εισοδημάτων που έχουν.

Αυτοί που φοροδιαφεύγουν κατ' επανάληψη συνήθως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνοντας εισόδηματα κάτω απο το αφορολόγητο ή σε γενικές γραμμές πολύ χαμηλότερο με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; 
Πολύ απλά μαζί με την φορολογική δήλωση να γίνετε αυτόματα έλεγχος για τις καταθέσεις που έχει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης. Με το διατραπεζικό σύστημα που υπάρχει είναι πανεύκολο για το κράτος να βρει πόσες καταθέσεις έχουμε στις Ελληνικές τράπεζες αλλά και πόσες καταθέσεις φεύγουν κάθε χρόνο προς το εξωτερικό.

Δεν λέμε να φορολογούν τις καταθέσεις. Αυτό που λέμε είναι οτι εαν πχ. το 2010 έχεις δηλώσει εισοδήματα 10.000€ και έχεις 50.000 ευρώ σε καταθέσεις και την επόμενη χρονιά δηλώσεις ξανά 10.000 εισοδήματα αλλά διαπιστωθεί οτι έχεις 150.000 ευρώ σε καταθέσεις τότε πολυ απλά σημαίνει οτι ξέχασες να δηλώσεις 90.000 μαύρα.

Ακόμη και τους μεγαλοφοροφυγάδες που πιάνουν να χρωστάνε στο δημόσιο, όλο το χρέος το έχουν στην υπο πτώχευση εταιρεία που σημαίνει οτι το κράτος δεν θα τα πάρει ποτέ τα λεφτά, ενώ την ίδια ώρα αν ψάξουν τις καταθέσεις τους πιθανότατα να βρούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Αν εφαρμόσουν αυτό το απλό μέτρο θα πιάσουν τουλάχιστον το 90% της φοροδιαφυγής.
Εαν μάλιστα κάνουν συμφωνίες με τους "φορολογικούς" παραδείσους για όσους επιχειρούν να βγάζουν ή να έχουν μαύρα χρήματα στο εξωτερικό τότε θα πιάσουν το σύνολο της φοροδιαφυγής.

Γιατί δεν το κάνουν;; 
Γιατί πολύ απλά οι πρώτοι που θα θιχτούν είναι η πλειοψηφεία των 300 της Βουλής, των πολιτικών προσώπων γενικότερα, οι παρατρεχάμενοι τους, οι φίλοι τους και οι κουμπάροι τους. Δεν το λέμε εμείς αλλά ο Βουλευτής Ελβετίας κ. Ζησιάδης αφού παραδέχτηκε οτι στις τράπεζες της Ελβετίας υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απο Έλληνες βο(υ)λευτές.
Προφανώς μιλάμε για μαύρα χρήματα απο χορηγίες και μίζες...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *