ροή ειδήσεων

Το ΤΕΕ βάζει «φυτίλι» στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη έχουν οι πολίτες προκειμένου να δηλώσουν τα αυθαίρετα τους, καθώς το ΤΕΕ αποφάσισε να κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων, αντιδρώντας... στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή την υποχρεωτική κατάταξη ανά τριετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, οι οποίες θα χρεωθούν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις δηλώσεις των αυθαιρέτων, καθώς η όλη διαδιακσία γίνεται ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα ο νόμος, για τη διαδικασία που «τρέχει» προβλέπει ότι οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού, μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την υποβολή και διαχείριση των αιτημάτων ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών.

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί θα κατεβάσουν τους διακόπτες του συστήματος μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων στο νόμο για τον «Νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις».

Το ΤΕΕ ζητά να ανακληθούν οι αποφάσεις για τις αυξήσεις των εισφορών, να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου τους, να αποσυρθούν προτάσεις για κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, αλλά και μια σειρά άλλες που αποβλέπουν στην ισοπέδωση του επαγγέλματός τους.

«Ο αγώνας δεν είναι διόλου εύκολος, καθώς όλοι οι μηχανικοί θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, «παρόλα αυτά οι κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένες και ο μόνος τρόπος να αποτραπούν τα χειρότερα» καταλήγει.
newsbeast.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *