επικαιρότητα

Οι 'Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ!

42,2 ανά εβδομάδα
Αποκαλυπτικότατα τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας για τις ώρες εργασίας στην ΕΕ το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου...


Οι Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ενωση, συγκεκριμένα 42,2 ανά εβδομάδα, ενώ οι Ιρλανδοί τις λιγότερες, μόλις 35. Οι Γερμανοί, που έχουν ασκήσει δριμεία κριτική μέσω των media για τους ''τεμπέληδες'' Ελληνες, δουλεύουν 35,6 ώρες την εβδομάδα. Γάλλοι και Βρετανοί εργάζονται, εβδομαδιαίως, 38 και 36,3 ώρες αντίστοιχα. Ο μέσος όρος στην ΕΕ κυμαίνεται στις 38 ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα (αλλά και Αυστρία) εργάζονται 43,7 ώρες την εβδομάδα - περισσότερες από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian μάλιστα, αναφέρει, σχολιάζοντας τα στοιχεία: "Με την ανεργία στους νέους στο 43,5%, οι Ελληνες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί και μόνο που έχουν δουλειά. Αλλά τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί η κοινή γνώμη θεωρεί πως δεν φταίει για την κρίση''.

Η παραγωγικότητα, όμως, αποκαλύπτει μια διαφορετική εικόνα, σημειώνει η εφημερίδα. Ο δείκτης παραγωγικότητας της Eurostat δείχνει πως παρόλο που δουλεύουμε πολύ παραπάνω απ' όλους, η παραγωγικότητα μας δεν κινείται στα αντίστοιχα επίπεδα. Ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7. Πρώτοι στην παραγωγικότητα ανά ώρα στην ΕΕ είναι επίσης το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Γαλλία.
isotimia

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης