επικαιρότητα

Οι 'Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ!

42,2 ανά εβδομάδα
Αποκαλυπτικότατα τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας για τις ώρες εργασίας στην ΕΕ το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου...


Οι Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ενωση, συγκεκριμένα 42,2 ανά εβδομάδα, ενώ οι Ιρλανδοί τις λιγότερες, μόλις 35. Οι Γερμανοί, που έχουν ασκήσει δριμεία κριτική μέσω των media για τους ''τεμπέληδες'' Ελληνες, δουλεύουν 35,6 ώρες την εβδομάδα. Γάλλοι και Βρετανοί εργάζονται, εβδομαδιαίως, 38 και 36,3 ώρες αντίστοιχα. Ο μέσος όρος στην ΕΕ κυμαίνεται στις 38 ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα (αλλά και Αυστρία) εργάζονται 43,7 ώρες την εβδομάδα - περισσότερες από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian μάλιστα, αναφέρει, σχολιάζοντας τα στοιχεία: "Με την ανεργία στους νέους στο 43,5%, οι Ελληνες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί και μόνο που έχουν δουλειά. Αλλά τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί η κοινή γνώμη θεωρεί πως δεν φταίει για την κρίση''.

Η παραγωγικότητα, όμως, αποκαλύπτει μια διαφορετική εικόνα, σημειώνει η εφημερίδα. Ο δείκτης παραγωγικότητας της Eurostat δείχνει πως παρόλο που δουλεύουμε πολύ παραπάνω απ' όλους, η παραγωγικότητα μας δεν κινείται στα αντίστοιχα επίπεδα. Ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7. Πρώτοι στην παραγωγικότητα ανά ώρα στην ΕΕ είναι επίσης το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Γαλλία.
isotimia

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα εδώ κ δύο μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα απευθύνθηκα παντού Αλλά κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει...θα παρακαλούσα πολύ να με ενημερώσετε κ να με ακούσετε κ να βρούμε μια λύση σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου κ πιο συγκεκριμένα το γεφύρι Μακκαρη... έχουμε την επιχειρήσει (πρατήριο υγρών καυσίμων) κατανοώ την επικινδυνότητα κ βέβαια αποδέχομαι όλα Αλλά το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το γεγονός ότι μου κλείσατε απ τον κόμβο Λίνδου προς Ροδο κ πιο συγκεκριμένα στην διασταύρωση κατασκήνωση Μασσαρι Γιατί εκεί η επιχείρηση απ το γεφύρι είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος θα σας παρακαλέσω να κλείσετε το δρόμο πιο πάνω κ συγκεκριμένα έξω απ την επιχειρήσει μου ...Υπάρχουν δύο χωριά που τους εφοδιαζω με καύσιμα κ πέρα απ αυτό έχουμε σύμβασης με το ΚΤΕΛ κ δεν μπορούν να έρθουν όπως επίσης κ με τουριστικά γραφεία για την καλοκαιρινή σεζόν... σας παρακαλώ πολύ ακούσετε την διαμαρτυρία μου κ βοηθήστε να βρεθεί μια λύση προσωρινή

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά