ροή ειδήσεων

Πυκνώνουν τα “σύννεφα” για τον ειδικό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα 19/12, η πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου... προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για εκπόνηση μελέτης για τις επιπτώσεις από τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Νότιου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην…

…Περιφέρεια, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου Ρόδου και φορέων της περιοχής, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ρόδου Μανώλης Σαββής και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μιχαήλ και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, όπως και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Άρης Σουλούνιας.

Στη σύσκεψη, αφού έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκο Ζωίδη για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι σε περίπτωση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών θα υπάρξει δυναμική και μαζική αντίδραση, ενώ έκανε γνωστό πως θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης. Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι «δεν υποστέλλουμε τη σημαία», συμπληρώνοντας πως μια τέτοια έρευνα μπορεί να συμβάλει ως χρήσιμο εργαλείο για την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων και επιχειρημάτων που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε η κοινή στάση αρχών και φορέων για συνεχή εγρήγορση, «κάτι που προέχει πέρα από κάθε άλλη παράλληλη πρωτοβουλία» όπως ειπώθηκε με έμφαση, και αναφορικά με την εκπόνηση της μελέτης αποφασίστηκε να υπάρξει συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το χρονικό διάστημα και το κόστος που απαιτείται για την εκπόνηση της μελέτης.

http://parosantiparos.wordpress.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/11 22:05

    Να δηλώσουν εγγράφος απο τώρα ότι σε περίπτωση που καταργηθεί ο ειδικός συντελεστής ΦΠΑ θα δώσουν όλοι τις παραιτήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *