ροή ειδήσεων

Θρίλερ με την παραμονή της Carrefour στην Ελλάδα...

Μειώνει το ποσοστό συμμετοχής στην κοινοπραξία Carrefour - Μαρινόπουλος ο γαλλικός όμιλος; Προς μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην κοινοπραξία... Carrefour - Μαρινόπουλος σκέφτεται να προχωρήσει η διοίκηση του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, την ώρα που έντονες είναι οι φήμες που κάνουν λόγο για αποχώρησή της Carrefour από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Carrefour-Μαρινόπουλος η Αφοι Μαρινόπουλοι συμμετέχουν με ποσοστό 50%, η Carrefour Nederland B.V. με 27,02%, η Carrefour S.A. με 21,43% και η Southmed Investments Ltd με 1,548%.

Η πρόθεση αυτή του κορυφαίου γαλλικού ομίλου αντανακλά το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι άλλοτε μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι αν και ρίχνονται στον πόλεμο των προσφορών και των τιμών που έχει ξεσπάσει στο χώρο, ωστόσο εξακολουθούν να καταγράφουν ζημιές. Στην περίπτωση της εν λόγω κοινοπραξίας, η Carrefour - Μαρινόπουλος χάνει διαρκώς τζίρο και μερίδια.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου του 2011, η μετοχή του δεύτερου μεγαλύτερου λιανέμπορου παγκοσμίως και του πρώτου σε όλη την Ευρώπη σημειώνει σημαντική πτώση της τάξεως του 45%, ενώ μεγάλη χασούρα παρατηρείται τόσο στις πωλήσεις όσο και στα κέρδη του ομίλου. Σύμφωνα με παράγοντες της εγχώριας αγοράς, η εικόνα που παρουσιάζει η Carrefour είναι απόρροια τόσο της δυστοκίας της ελληνικής οικονομίας όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος σε διεθνές επίπεδο.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι η ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Ζερόμ Λουμπέρ στις 27/9 ενδεχομένως και να αποτελούν ένα πρώτο βήμα ως προς την πρόθεση του ομίλου να μείωση το ποσοστό της συμμετοχής του στην Carrefour - Μαρινόπουλος.

Την ίδια στιγμή, κύκλοι του κλάδου υποστηρίζουν ότι οι συνεχείς αλλαγές στο σώμα του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Άλλωστε, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η τρέχουσα χρονιά θα κλείσει με μείωση των λειτουργικών εσόδων από 15% έως 20%.

Όπως σημειώνουν κορυφαίοι παράγοντες του λιανεμπορίου, η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Carrefour - Μαρινόπουλος δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Σύμφωνα με τους ίδιους, η παρατεταμένη ύφεση και η συνεχής διολίσθηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του κλάδου οδηγεί σταδιακά και σε άλλα εταιρικά διαζύγια. Σύντομα, όπως επισημαίνουν, θα πέσουν και άλλα κανόνια;!
http://cocktailnews.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/12/11 14:35

    ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/12/11 15:07

    2/12/11 14:35

    Μεγάλε τι σου εκανε?
    Γιατι τόσο μίσος?

    Χιλιάδες κόσμος ζεί εργαζόμενος σε αυτον τον ομιλο εδω στην Ελλάδα.
    Χαίρεσαι φαίνεται να βλέπεις νέες στρατιές ανέργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/12/11 15:54

    ΟΣΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ... ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!!
    ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ Σ' ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!!
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/12/11 17:19

    Τι λέτε βρε άσχετοι.... Ποια γαλλικά και γερμανικά? Τα carrefour προϊόντα συγκεκριμένα είναι ελληνικά απλά παίρνουν την φίρμα. Επίσης είναι φθηνά και καλής ποιότητας ως επί των πλείστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/12/11 18:01

    οτι και να πεις στους ροδιτες δεν καταλαβαινουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/12/11 18:18

    Να κλείσουν!!!!! και τα λεφτά να έρχονται στους Έλληνες επιχειρηματίες να μην έχουμε κανένα πούστη ανάγκη!!!! είστε βόδια δεν το καταλαβαίνετε ότι πλουτίζουν την πατρίδα τους όλες αυτές οι αλυσίδες και δίνουν μισθούς πείνας,το λένε ανάπτυξη αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/12/11 20:38

    Υπεραπλουστεύεις και απλοϊκές αναλύσεις .Ικανοποιούν μόνο την πρόχειρη προσωρινή ανάγκη του συντάκτη .
    Δεν είναι ότι κλείνει το Γαλλικό κατάστημα και γεμίζει η τσέπη του Ελληνα.Μακάρι να είναι έτσι αλλα δυστυχώς δεν είναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/12/11 21:32

    Ειναι οπαδός της θεωρίας του χάους στην κοινωνία.

    Που σε αυτη την θεωρία, ολα τα πάντα να ρημάξουν , να κλείσουν, να μην γίνεται τίποτε, καμμιά επένδυση, καμμιά ανάπτυξη, να μην υπάρχει δουλειά, να εξαθλιωθεί ο κόσμος με την απραξία και την ανεργία.

    Θεωρίες αυτού του χάους στην κοινωνία που πηγάζουν απο τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
    Που για τους για τους δικούς τους ανομολόγητους λόγους εχουν καταφέρει και στρέψει μεγάλη μερίδα απο τον κόσμο να πιστέψει οτι αυτό ειναι η σωστή κοινωνική δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/12/11 23:48

    pame sto lidl naoume goustarw!oso exetai akriva ta prointa sas emeis sta lidl.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/12/11 00:33

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΟΔΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ!
    ΒΛΑΚΕΣ-ΗΛΙΘΙΟΙ... ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!
    ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΡΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

    ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/12/11 01:33

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΣΚΑΤΟΚΟΥΜΟΥΝΙ ΕΣΥ,ΝΑΙ ΡΕ ΟΛΟΣ Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΨΗΦΙΖΕΙ,ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΘΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΟΧΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/12/11 09:24

    ΜΑΛ@ΚΑ 3/12/11 01:33
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝ0Σ ΚΗΦΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡ@ΤΑ!!!!
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟ@ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΚΟΥΦ@ΛΕΣ!!!
    ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!!
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!
    ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ... ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/12/11 10:24

    3/12/11 01:33
    3/12/11 09:24

    Συγχαρητήρια και στους δυό σας, για την συλλογιστική σας αυτή, στην οποια έκφρασή των θέσεων σας με ανταλλαγή υβρεολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/12/11 13:14

    Στον αγύριστο να πάνε και ακόμα παραπέρα, έκλεισαν τόσα μαγαζιά για να ανοίξει το Carefour στη Ρόδο στα τσακίδια να πάνε !

    ΦΡΑΓΚΑ έτσι και αλλιώς ποια δεν υπάρχουν !

    Και αν έχουν και παράπονα οι Γάλλοι της Carefour ας πάνε να τραβήκουν το αυτάκι του πρόεδρου τους του Νικολάκι Σαρκοζί που παρέα με την ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΙΑ Μέρκελ έχουν βαλθεί να τσακίζουν τις οικονομίες της Ευρωπαικής Ένωσης..

    και ιδιού τα αποτελέσματα !
    ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/12/11 14:16

    Carefour και δημοτικες εκλογες.
    Ροδος 2010 πολύ ενδιαφερον οποιος το ψαξει.
    carefour και τοπικοι αρχοντες.
    Ωραιο πράγμα.
    Ολα εδω πληρωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/12/11 06:46

    Ρε παιδιά υπάρχουν και τα ελληνικά καταστήματα, και οποιος θέλει μεγάλα υπάρχει ο Βερόπουλος ο Βασιλόπουλος ο Σπανός και ο Παππου, και δεν καταλαβαίνω κάποιους ηλίθιους μαλακες που πιθανόν να δουλεύουν στα συγκεκριμένα καταστήματα νομίζουν ότι μας ενδιαφέρει η τσέπη τους? ο καθένας κοιτάει την πάρτι του και το συμφέρον του από εδώ και πέρα, και ποιος μαλάκας κάθεται και λέει ότι τα Carrefour είναι φτηνά? φτηνά έχουν ο Βερόπουλος ο Σπανός ο Βασιλόπουλος αλλα και ο Παππου και 100% ανώτερης ποιότητας και Ελληνικότατα και όχι ληγμένα αλλοιωμένα και νοθευμένα άγνωστης προελεύσεως προϊόντα τάχα μου Ελληνικά. Να μην ξεχνάμε ότι πολλές φορες υπήρχαν κατασχέσεις ακαταλληλων προϊόντων απο τα Carrefour που πουλούσαν στους καταναλωτές και εμείς σαν βλάκες τα αγοράζαμε και τα τρώγαμε, είχαν βουίξει τα μεγάλα κανάλια κάποτε, τα θυμόσαστε???? και ως διά μαγείας την επομένη όλα ξεχάστηκαν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/12/11 07:00

    Και να μην ξεχάσουμε και τα λαμόγια που έκαναν τα στραβά ματια για την παράνομη λειτουργία του, δίχως οικοδομική άδεια, δίχως άδεια λειτουργίας από την νομαρχία, και αυτό άνοιξε σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλα κάποιοι καλοθελητές κατάφεραν να κάνουν το θέμα να ξεχαστεί και να αποσιωποιηθεί!!!!!
    Για αλλη μια φορα θα σας πρότεινα να στηρίζατε τα Ελληνικά και περισσότερο τα ντόπια καταστήματα, και ξαναλέω ότι έχουμε κ' αλλα μεγάλα σούπερ μάρκετ, δεν θα μας λείψει καθόλου ο Kυρ Μαρινόπουλος με τα κινεζικα του και τα ληγμένα του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/12/11 20:53

    4/12/11 06:46

    .
    Πές αλεύρι?

    Απο που εως που ο Βερόπουλος ειναι Ελληνική εταιρεία?
    Καθαρά Ολλανδική με πολλούς μετόχους, και με ενα ελάχιστο ποσοστό η ομώνυμη οικογένεια.

    Βασιλόπουλος?
    100% Ελβετική εταιρεία.

    Σπανός?
    Με Ιταλούς μέσα μετόχους.

    Κοτσωβολος, στα ηλεκτρικά?
    100% η εταιρεία ανήκει στην Αγγλική Ντίξονς.

    Η μόνη καθαρά ακόμη Ελληνική εταιρεία ειναι του Σκλαβενίτη που δυστυχώς μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει καταστήματα.

    Ολες αυτές οι εταιρείες to το αρχικό ονομα κρατήσανε που ειναι γνωστό και σήμερα ειναι BRAND NAME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος5/12/11 09:40

    4/12/11 20:53
    Ναι καλά.....ότι και να λες το μονο σίγουρο είναι ότι τα χειρότερα προϊόντα τα κατέχει ο μαρινόπουλος και τα Carrefour. θες και απόδειξη?? αγόρασα πριν από λίγες ημερες από τον μαρινόπουλο στην καλλιθέας κάτι σοκολατάκια γερμανικά με την ονομασία PIASTEN PRALINEE η δε ημερομηνία λήξης......15-09-2011 και δυστυχώς το ανακάλυψα αφού τα αγόρασα αλλα ευτυχώς δεν τα φάγαμε αφού έτσι κ' αλλιώς αντί να είχε το χρώμα το σοκολατί ήταν κάτι σαν άσπρη σκόνη πάνω τους αλλοιωμένα δηλαδή. Μίλησε κανεις? μήπως ότι είναι όλα ελεγμένα? για να σας δω σαχλαμάρες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *