ροή ειδήσεων

Θα κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ σε 30.000 πολίτες από την Δευτέρα;

Χωρίς ρεύμα απειλούνται να μείνουν από την Δευτέρα 30.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν πλήρωσαν το χαράτσι και έχει παρέλθει και το διάστημα των 80 ημερών... Δεν θα το εφαρμόσουμε λέει ο Φωτόπουλος!

Τον κίνδυνο να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα διατρέχουν 30.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ έχει στείλει 30.000 εντολές περικοπών ηλεκτροδότησης στη Γενική Διεύθυνση Διανομής της επιχείρησης. Πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών

Νέες απειλές όμως εκτοξεύει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τον πρόεδρό της Νίκο Φωτόπουλο να δηλώνει στην εφημερίδα «Εθνος»: «Θα γίνουν γεγονότα παρόμοια με εκείνα που συνέβησαν την περίοδο της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κατεβάσουμε τα... σώβρακα σε όποιον πάει να κόψει το ρεύμα σε φτωχό, άνεργο και μεροκαματιάρη. Θα κόψουμε... χέρια σε όποιον τολμήσει να αγγίξει το ρολόι σε χαμηλόμισθο που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του».

Ο κ. Φωτόπουλος προσθέτει επίσης πως και η Ενωση Τεχνικών Ελλάδας αρνείται να προβεί σε τέτοια ενέργεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ έχει στείλει 30.000 εντολές περικοπών ηλεκτροδότησης στη Γενική Διεύθυνση Διανομής της επιχείρησης. Πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών. Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ακόμη ανάψει το «πράσινο φως ώστε αυτές να φύγουν στις ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διακοπή ρεύματος και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή εβδομάδα.

Οι λογαριασμοί αυτοί που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι πρώτοι που είχαν εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το θέμα των 30.000 εντολών διακοπών ηλεκτροδότησης, θύμιζε σχετική δήλωση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου: «Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον πολίτη αποδεδειγμένα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ρεύμα δεν κόβεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας, είτε για τον χρήστη του ακινήτου είτε για πρόσωπο που συνοικεί μαζί του. Για παράδειγμα, σε άτομα που έχουν ανάγκη τη μηχανική υποστήριξη για τη ζωή τους. Επίσης δεν κόβεται σε όποιον ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου όρισε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 θα μοιραστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε πέντε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.
parapolitika.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *