ροή ειδήσεων

6,5 εκ. επιβάτες στην Aegean to 2011

37% αύξηση στη Ρόδος
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Aegean, το 2011 ο αριθμός επιβατών εξωτερικού ήταν μεγαλύτερος από εκείνον του εσωτερικού...
φθάνοντας τα 3,52 εκ. επιβάτες και αύξηση 15%, επί συνόλου 6,5 εκατ. επιβατών.

Το επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας της ήταν η σημαντική αύξηση της δραστηριότητάς της, όχι μόνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας από όπου παρουσίασε αύξηση, παρά την κάμψη των αφίξεων συνολικά στην Αθήνα, αλλά και από τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η Aegean δραστηριοποιήθηκε κατά το 2011 συνολικά σε 102 δρομολόγια εξωτερικού από 6 ελληνικά αεροδρόμια, της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Κω, της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας. Ιδιαίτερη ανάπτυξη υπήρξε από τις αγορές της Αγγλίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Ρωσίας

Στα απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από και προς την περιφέρεια, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 37% από/προς Ρόδο, 23% από/προς Ηράκλειο και 10% από/προς Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας συνολικά 1,1 εκατομμύριο επιβάτες εξωτερικού απευθείας από/προς την συμπρωτεύουσα και τα ελληνικά νησιά.

Στο δίκτυο εσωτερικού παρατηρήθηκε σημαντική κάμψη 6%, που ήταν όμως πολύ εντονότερη (πλέον του 15%) κατά τους τελευταίους 3 μήνες τους 2011, παρά τις προσφορές σε ναύλους που έχουν οδηγήσει σε 20% χαμηλότερο μέσο ναύλο εσωτερικού σε σχέση με το 2007. Η εταιρία εξυπηρετεί τα τελευταία 2 χρόνια, 4 γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες) τις Αθήνα-Σητεία, Θεσσαλονίκη-Σάμος, Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, όπου συνολικά με την, για πρώτη φορά, χρήση jet αεροσκαφών και την παροχή χαμηλών ναύλων προσφοράς, πέτυχε να αυξήσει την κίνηση στις συγκεκριμένες γραμμές κατά 70% παρά την έντονη οικονομική κρίση που στο ίδιο διάστημα έχει περιορίσει κατά πλέον του 30% την εσωτερική αγορά μεταφορών. Σημειώνεται ότι η εξυπηρέτηση αυτών των 4 άγονων γραμμών έγινε για πρώτη φορά χωρίς καμία επιδότηση από το κράτος.

http://www.airnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *