επικαιρότητα

Στα 6,6 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Στα 6,63 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του Νοεμβρίου πέρυσι, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες...
ελάχιστα μειωμένες σε σύγκριση με τα 6,7 δισ. ευρώ στο τέλος του Οκτωβρίου 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι υψηλότερες οφειλές αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία (περίπου 2,85 δισ. ευρώ), ενώ τα νοσοκομεία οφείλουν στους προμηθευτές περίπου 1,65 δισ. ευρώ. Τα υπουργεία και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν περίπου 965 εκατ. ευρώ και περίπου 940 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι, μεταξύ των υπουργείων, η μεγαλύτερη οφειλή καταγράφεται στο Εθνικής 'Αμυνας (περίπου 269 εκατ. ευρώ), με «δεύτερο τη τάξε»> το Υποδομών (περίπου 292 εκατ. ευρώ), ενώ 428 εκατ. ευρώ οφείλονται σε επενδυτές μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα, αρκετοί φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ.) δεν έχουν παράσχει στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις οφειλές τους.

express.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: όσα κουπονια σουπερ μαρκετ και να παρει κανεις, το εκτρωμα του μανδρακιου με τους λουκουμαδες δεν είναι χριστουγεννιάτικο χωριό

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά