Αρχίζουν δειλά δειλά να καλλιεργούνται στην Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία, την Κρήτη, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα, πειραματικά σε πρώτη φάση, μοβ πατάτες... Σύμφωνα με τους καλλιεργητές της η μοβ πατάτα, είναι πιο υγιεινή από την κανονική κοινή πατάτα. Η "μοβ μεγαλοπρέπεια" (Purple Majesty), όπως αποκαλείται η νέα αυτή ποικιλία, χαρακτηρίζεται από το έντονο χρώμα της και περιέχει έως και δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, τις ανθοκυανίνες, σε σύγκριση με τις λευκές πατάτες. Παρά την ιδιαίτερη εμφάνιση της, δεν είναι γενετικά τροποποιημένη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο είδος έχει πολλά οφέλη, καθώς διατηρεί τις ιδιότητες του, των αντιοξειδωτικών, ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Το δε μοβ χρώμα προκύπτει λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Άλλες μελέτες, ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο είδος έχει πολλά οφέλη, καθώς διατηρεί τις ιδιότητες του, των αντιοξειδωτικών, ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Το δε μοβ χρώμα προκύπτει λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Άλλες μελέτες, ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.
katoci.com
kai skata na mas dosoun na ta fame tha ta fame telika !!! TELOS
ΑπάντησηΔιαγραφήμετά τις πούτσες μπλε που τρώμε τόσα χρόνια από τους πολιτικούς,ας φάμε και μωβ πατάτες... δεν βαριέσαι
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχααχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήakouo mwv patates xa xa xa
ΑπάντησηΔιαγραφή3000 είδη πατάτας και σου φαίνεται περίεργο? Από που είσαι? Κάνας Αθηναίος μαλακας η κάνα αμερικανάκι που δεν ξέρει τι του γίνεται είσαι μ φαίνεται
ΔιαγραφήΑυτες τωρα τις ανακαλυψαν;Υποπτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γαμω τις πατάτες. Πάρα πάνω βλέπω όλοι σκατα τρώτε Ε φυσικό αφού αυτά σας προσφέρουν στην Αθήνα. Και τρώτε αχυρομενη πατάτα Αιγύπτου
ΑπάντησηΔιαγραφή