επικαιρότητα

“Ποιοι διέφθειραν την Ελλάδα;”

Για γαλλο-γερμανικό μερίδιο στην ελληνική διαφθορά κάνει λόγο σε σημερινό της άρθρο η Deutsche Welle. Το δίκτυο επικαλείται δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Πρασίνων... Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ ο οποίος δήλωσε ότι: “αυτό που με ενοχλεί στην ιστορία δεν είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα ήταν διεφθαρμένη αλλά ποιος ήταν διεφθαρμένος. Ποιές γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις συμμετείχαν; Σε ποιόν πουλήσαμε όπλα; Ακόμη και τώρα συνεχίζουν γερμανικές και γαλλικές εταιρίες τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα, με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Επομένως εμπλεκόμαστε κι εμείς σε αυτό”.

Όπως εκτιμά ο κ. Μπεντίτ, “δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης”, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του δρόμου που ακολουθήθηκε ως τώρα για την επίλυση της ευρωκρίσης.

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ κλείνει επισημαίνοντας την αποτυχία της γερμανικής κυβέρνησης να εξηγήσει στους πολίτες της χώρας την ισοτιμία ευρωπαϊκών με εθνικών συμφέροντων: "Πιστεύω ότι αν οι κυβερνήσεις είναι σήμερα έξυπνες, πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα είναι και εθνικά. Και αν το ευρώ καταρρεύσει εξαιτίας των γερμανικών συμφερόντων, τότε θα πληγούν και τα γερμανικά συμφέροντα, καθώς χωρίς το ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο, δεν θα ήταν βρίσκονταν στην τωρινή της κατάσταση η γερμανική οικονομία".

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης