ροή ειδήσεων

Πως θα ψαλιδιστούν οι μισθοί 4 εκατομ. εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

- Η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων
- Ανατροπή κλαδικών συμβάσεων και μετενέργεια επιφέρουν μειώσεις ακόμα και πάνω απο 40% ...

- Πράξη του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη
Σε γενική μείωση οδηγούνται οι μισθοί 4. εκατ εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση των κατώτατων μισθών κατα 22%, εκτός των άλλων, συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών, όπως το επίδομα ανεργία ενώ η ανατροπή των κλαδικών συμβάσεων επιφέρουν μειώσεις που ξεπερνούν το 40%.

Οπως γράφει το Βήμα της Κυριακής, οι άμεσα ορατές ανατροπές στον εργασιακό τομέα που συνδέονται με τη μείωση των αμοιβών και την αλλαγή στις κλαδικές συμβάσεις αφορούν τα εξής:

1. Από 1η Μαρτίου μειώνονται κατά 22% οι κατώτατοι μισθοί και τα ημερομίσθια, δημιουργώντας τεράστιο βιοποριστικό ζήτημα σε 360.000 εργαζομένους της χώρας που αμείβονται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η μείωση για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι υψηλότερη και φθάνει το 32% του υφιστάμενου κατώτατου μισθού.

2. Οι μειώσεις αυτές συμπαρασύρουν – προς τα κάτω – μία σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών που συνδέονται άμεσα με το ύψος του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ενδεικτικά η εφημερίδα αναφέρει το επίδομα ανεργίας, για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρότερη από αυτή που αντιστοιχεί στη μείωση του κατώτατου μισθού.

3. Οι ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις και η «μερική – σε χρόνο αλλά και σε περιεχόμενο - διατήρηση» της μετενέργειας επιφέρουν μειώσεις μισθών που ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 40%.



tovima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *