ροή ειδήσεων

83 ακίνητα ιδιοκτησίας του ΕΟΤ παραχωρούνται στους δήμους

8 από αυτά στη Ρόδο
Στους δήμους και χωρίς αντάλλαγμα παραχωρούνται τελικά 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση...


των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περί «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» στις 15 Φεβρουαρίου 2012.

Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ, η οποία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11 Ιανουαρίου 2012, διαφώνησε ομόφωνα με τη μεταβίβαση της κυριότητας, της διοίκησης και της διαχείρισης όλων των ακινήτων της Ε.Τ.Α. Α.Ε. στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα του Δημοτικού Κώδικα και του ν. 3852/2010«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κυριότητα, διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών θα πρέπει να αποτελεί αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση την αρχή της εγγύτητας. Ως εκ τούτου πρότεινε τη μεταβίβασή τους στους δήμους. Πρόταση την οποία κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τελικά συμπεριλήφθηκε στον ψηφισθέντα νόμο.

Σε ποιους δήμους παραχωρούνται ακίνητα

Σύμφωνα με τους πίνακες παραχωρούνται σε 56 δήμους της χώρας η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση 83 ακινήτων. Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο δήμος Ρόδου, στον οποίο παραχωρούνται 6 ακίνητα. Ακολουθούν ο δήμος Κεφαλονιάς με 4 ακίνητα, οι δήμοι Χανίων, Βόλου, Ναυπακτίας και Λιβαδειάς με 3 ακίνητα, οι δήμοι Αριστοτέλη, Σκοπέλου, Ναυπλίου, Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων, Ζακύνθου, Σάμου,Πλατανιά, Λαυρεωτικής, Αχαρνών και Χαϊδαρίου με 2 ακίνητα.

Στους δήμους Δράμας, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Δίου- Ολυμπίου, Σιντικής,Καστοριάς, Βοΐου, Ερέτριας, Αγράφων, Καρπενησίου, Δελφών, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Αγρινίου,Πατρέων, Νότιας Κυνουρίας, Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Κέρκυρας, Ιθάκης, Λέσβου, Χίου,Θήρας, Πάτμου, Νάξου, Χερσονήσου, Γόρτυνας, Ηρακλείου, Φαιστού, Οροπέδιο Λασιθίου, Μυλοπόταμου,Αγ. Νικολάου, Ρεθύμνης, Αθηναίων, Πειραιώς και Αρταίων παραχωρείται από 1 ακίνητο.

Τι ακίνητα παραχωρούνται

Στο κατάλογο ακινήτων που παραχωρούνται κατά κύριο λόγο αφορούν σε εδαφικές εκτάσεις, αλλά και τουριστικά περίπτερα, παραδοσιακά κτίρια, αρχοντικά και νησίδες.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο Αθηναίων παραχωρείται το θέατρο της Δώρας Στράτου στο Λόφο του Φιλοπάππου, στο δήμο Πειραιά παραλιακή έκταση στη Φρεαττύδα, ενώ παραχωρούνται και τρία ΞΕΝΙΑ στους δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αρταίων.

travelvoice.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *