ροή ειδήσεων

Αλλάζουν οι διατάξεις για το περιβόητο άρθρο 99

Η συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για την αλλαγή διατάξεων που έχουν καταστήσει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα μέγιστο καταφύγιο των μεγαλοοφειλετών, έχει ήδη ξεκινήσει όπως... επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την δίκαιη δίκη.

Το ζήτημα έθεσε επισταμένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης , κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου καθώς όπως έκανε γνωστό βάση διάταξης νόμου του 2011, αν το Εφετείο επικυρώσει το αίτημα κάποιου να υπαχθεί στο άρθρο 99, αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν την έναρξη διαδικασίας της εξυγίανσης.

Εξαλείφεται δηλαδή το αξιόποινο των αδικημάτων έκδοσης ακάλυπτων επιταγών και η καθυστέρηση οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τελεστεί πριν από την σύναψη συμφωνίας της εξυγίανσης.

“Δηλαδή”, όπως είπε ο βουλευτής, “ για όλους αυτούς που βλέπουμε να περιφέρονται στα κανάλια τον τελευταίο καιρό εξαλείφεται το αξιόποινο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Είναι μείζον θέμα και πρέπει να μας απασχολήσει όλους”. Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πάντως ότι υπάρχει διάλογος με τα κατεξοχήν συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

http://briefingnews.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *