ροή ειδήσεων

Πώς θα «κουρέψουν» τα ομόλογα των πολιτών

Ο λόγος για το «κούρεμα» των ομολόγων των απλών πολιτών, οι οποίοι σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα συμμετέχουν στην διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. Σε δεύτερη φάση...
“θα προστατευθούν με ειδικούς μηχανισμούς”, ανέφερε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με την υλοποίηση του PSI αναμένεται να “κουρευτούν” τα ομόλογα 11.000 φυσικών προσώπων η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται από τραπεζικά στελέχη σε 5,5 με 6 δισ ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από επιμονή της τρόικας να μην ισχύσει η ορσιτική απαλλαγή όλων των φυσικών προσώπων από το PSI.

Έτσι να για παράδειγμα κάποιος έχει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 300.000 ευρώ τότε με “κούρεμα” 53,5% χάνει 159.000 ευρώ.

Αφού ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές των ομολόγων το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αποζημίωση μερίδας των ομολογιούχων και συγκεκριμένα αυτών που έχουν κάτω από 100.000 ευρώ ομόλογα.

Επίσης για να δοθεί αποζημίωση θα εξεταστεί και αν τα ομόλογα έχουν αγοραστεί στην ονομαστική τους τιμή ή σε χαμηλότερη τιμή από την δευτερογενή αγορά τίτλων.

Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς χθες για το θέμα, ανέφερε ότι στο «κούρεμα» θα συμπεριληφθούν τα φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα υπάρξει εκ των υστέρων στήριξη και προστασία για όσους κριθεί απαραίτητο.

newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *