ροή ειδήσεων

«ΡΟΜΠΕΣ», ΔΝΤ & ΤΡΟΙΚΑ !

Διπλό «κατηγορώ» από ένα νομπελίστα και αυστριακούς για το ΟΛΕΘΡΙΟ λάθος των «χειρουργείων λιτότητας»…
Ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ πετάει στα σκουπίδια

τους λάθος αριθμούς ΔΝΤ – Τροικας και τους αποδεικνύει με δικά του (συντριπτικά) στοιχεία ότι :

H αδιανόητη λιτότητα που επιβάλλουν στην Ελλάδα σκοτώνει στην οικονομία της ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να πληρώνονται οι τόκοι των δανειστών ! . .

Την ίδια ώρα το έγκυρο αυστριακό περιοδικό “Profil” εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά τωνσκιτζίδων ειδικών (όπως τους αποκαλεί) της Τρόικας, που βλέπουν την Ελλάδα ως πεδίο πειραματισμών για ακραία χειρουργεία λιτότητας

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ! . .

Το αδιανόητο του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα, αποδεικνύει χρησιμοποιώντας την έκθεση του… ΔΝΤ, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Σε άρθρο του με τίτλο η «ελληνική μέγγενη», ο Πολ Κρούγκμαν αναρωτιέται «πόσα ζητάει η τρόικα από την Ελλάδα; Πόσο μεγάλη είναι η πίεση».

Σημειώνει ότι το σχέδιο της τρόικας, ζητά από την Ελλάδα να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012, κάτι που όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, είναι αδύνατο.



Αυτή είναι μια τεράστια αλλαγή και υποτίθεται ότι θα γίνει εν μέσω βαθιάς ύφεσης» τονίζει ο Κρούγκμαν, ο οποίος με τον πίνακα που ακολουθεί δείχνει τι σημαίνει αυτό ως προς τις δαπάνες της κυβέρνησης



Μπορώ να πω ότι αυτό είναι αδιανόητο» υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, όταν ξεκίνησε η κρίση, η Ελλάδα είχε ήδη τεράστια ελλείμματα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν είχε απαλλαγεί από το χρέος, πάλι θα έπρεπε να προχωρήσει σε περικοπές. Αυτό όμως δεν ισχύει τώρα.

Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι η Ελλάδα αναγκάζεται να σκοτώσει την οικονομία της, μέσω της λιτότητας για να πληρώνει τους δανειστές της, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ.

«Αυτό δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα» καταλήγει ο Πολ Κρούγκμαν.



ΤΙΜΩΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ! . .

Δριμύτατο κατηγορώ ενάντια σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και των διεθνών οργανισμών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως πεδίο πειραματισμού, εξαπολύει μέσα από τις σελίδες του, το αυστριακό περιοδικό «Profil».



Το περιοδικό επισημαίνει με γλώσσα που σπάει κόκαλα, πως «αν στην Αυστρία εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας, όπως τη γνωρίζουμε» χαρακτηρίζοντας «πολιτικο-οικονομικό βουντού» το πρόγραμμα που επιβάλλεται στην χώρα μας.

Οι συντάκτες του άρθρου, Γκιούντερ Μιούλερ και Ρόμπερτ Τράχλερ, θέτουν το ερώτημα αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποστήριζαν τη σκοπιμότητα όλων αυτών που υφίσταται η Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτά αφορούσαν τη δική τους χώρα.

Όπως υπογραμμίζουν οι δυο συντάκτες, με μπόλικη δόση ειρωνείας, η Ευρώπη έχει υποσχεθεί να δώσει ένα μάθημα στους Έλληνες, καθώς, όπως σημειώνουν, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κρίνεται ιδιαίτερα σκόπιμη η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού, καθώς πρέπει να πειστεί ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, ότι υποστηρίζεται ένας λαός, «ο οποίος ζούσε πέρα από τις δυνατότητές του», ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται ευρέως στα πλαίσια της υπαγορευόμενης φρασεολογίας.

Στο ίδιο αυτό πνεύμα αλληλεγγύης, οι Ευρωπαίοι χαιρετίζουν ως περίπτωση ύψιστης απόδοσης δικαιοσύνης, ακόμη και το κύμα ψύχους που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Αθήνα, αλλά από την άλλη οι σωτήρες της χρεοκοπημένης χώρας αρκούνται, κατά περίεργο τρόπο, στην επίγεια σοφία, προπάντων σε τέτοια, που παντού θα χλευαζόταν ως οικονομικό-πολιτικό βουντού, αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ριζοσπαστική λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις υπαρχόντων φόρων, αλλά και νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, μάταια αναζητά κανείς στο πρόγραμμα αυτό μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση, καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, γιατί οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και κεϊνσιανό, γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία.

Αντίθετα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συνενώνει ό,τι χειρότερο από παντού, αποτελώντας μια σαδο-οικονομία.

ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η «ΣΟΦΙΑ» ΤΟΥΣ…

Στο άρθρο γίνονται, μεταξύ άλλων αναφορές στις αυξήσεις φόρων που εφαρμόζονται τώρα στην Ελλάδα, όπως και στις μεγάλες περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, παρά τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Επισημαίνεται επίσης ότι δεν έμεινε αλώβητος ούτε ο τομέας της παιδείας, όπου η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο ή συγχώνευση χιλιάδων σχολείων και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εκπαιδευτικών.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο κατάλογος των επιβαρύνσεων που υφίσταται ο ελληνικός λαός είναι μακρύς, εντούτοις συνεχώς γίνεται λόγος για μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για τον απλούστατο λόγο ότι η Ε.Ε. ζήτησε από την Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο την εφαρμογή νέου πακέτου λιτότητας, που θα προβλέπει 28 δισ. ευρώ σε περικοπές και 50 δισ. ευρώ σε ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω βοήθεια.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ισχνά, μια και η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιαίτερα προσοδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις, ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι η όλη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, με αποτέλεσμα το χρέος να συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι συντάκτες του άρθρου παρατηρούν πως «ωστόσο η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της», καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Οι «ΣΧΙΖΟ – ΕΙΔΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ…ας

Συμπερασματικά οι συντάκτες του περιοδικού καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει «πεδίο πειραματισμού» για τους «σχιζο-ειδικούς της οικονομίας», στο οποίο τους επιτρέπεται να δοκιμάζουν όλες τις ιδέες τους σε ό,τι αφορά δαπάνες και έσοδα, ενώ, εάν παρ’ όλα αυτά ανεβούν φτώχεια και έλλειμμα, τότε θα υπάρξει μια περαιτέρω δόση «πανευρωπαϊκής συμπόνιας», συμπεριλαμβανομένων ακόμη σοφότερων προτάσεων λιτότητας.

«Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, ίσως το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία» καταλήγει το άρθρο- «κατηγορώ» του έγκυρου αυστριακού περιοδικού

http://www.nasostsaganelis.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/2/12 23:49

    ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/2/12 11:09

    Μια μεγαλη συμμορια που ληστευε ατιμοριτα αδυναμες μπανανιες.
    Ρωσια Κινα Αργεντινη Βραζιλεια Αφρικη.
    Καποια στιγμη ενοιωσε πολυ δυνατη και εφτασε και στην Ελλαδα.
    Η ιστορια καλει τους Ελληνες να απαλαξουν τον πλανητη απο αυτην.
    Η προκληση ειναι μπροστα μας.
    Εμεις θα τους τινωρισουμε οταν ερθει η ωρα τους.
    Αφηστε τους να γαβγιζουν.
    Ειναι εντελως ανισχυροι και στο τελος θα μαθουν την αληθεια.
    Τελειωσαν.
    Χρεωκοπησαν
    ΕΕ ΕΚΤ ΔΝΤ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/2/12 11:50

    Τι Ρόμπες ?
    ΤΡΟΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ !
    ΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΜΠΕΣΣΣΣ !! ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!! ΤΡΟΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *