ροή ειδήσεων

Πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας: "Η Ελλάδα απλώς αγόρασε χρόνο"

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, δήλωσε ότι το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ αγόρασε ουσιαστικά λίγο παραπάνω χρόνο για την Ελλάδα...
«Είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο (χρόνο), εξαρτάται από τα μέτρα που θα πάρουν οι Έλληνες» επεσήμανε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε μεμονωμένα την Ελλάδα αν και το κύριο πρόβλημα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες και χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία» σημείωσε στη συνέντευξή του στην Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ωστόσο, τα πακέτα «διάσωσης» των παραπάνω χωρών, όπως και της Πορτογαλίας δεν είναι απαραίτητα για τον Ρόμπερτ Ζέλικ.

«Κάθε χώρα είναι ξεχωριστή περίπτωση αν και στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε τρία αλληλένδετα μεταξύ τους προβλήματα. Για ορισμένα κράτη είναι το χρέος, για άλλα οι επιπτώσεις στο τραπεζικό τους σύστημα και για ορισμένα η ανταγωνιστικότητα» πρόσθεσε για να προβλέψει στη συνέχεια ότι είναι δύσκολο για την Ισπανία και την Ιταλία να ανακάμψουν μέσω των μεταρρυθμίσεων εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης στην Ευρώπη.

Η στήριξη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης καθοριστική για τον Ζέλικ.

«Αυτό που προσπάθησα να προτείνω, δεδομένης της μεταρρυθμιστικής πολιτικής σε ορισμένες μεσογειακές χώρες, είναι ότι θα είναι σημαντικό για τη Γερμανία και άλλες ηγέτιδες χώρες στη διαδικασία να δείξουν την προοπτική, αν υιοθετούνται οι μεταρρυθμίσεις και πώς αυτές θα υποστηριχθούν από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της διεθνούς οικονομίας και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η Ευρώπη καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση» τόνισε ο Ζέλικ και κατέλληξε πως «κι αυτό είναι ένα μεγάλο αν. Τα δύο μεγάλα ερωτηματικά μπαίνουν στις ενεργειακές τιμές και στην διατήρηση ισορροπιών στην Ευρώπη».
tanea.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *