ροή ειδήσεων

Σκάνδαλα: Ελληνικό ή διεθνές σπορ οι υπερκοστολογίσεις;

Σαφέστατα και η υπερτιμολόγηση δεν είναι ένα σπορ στο οποίοι επιδίδεται μόνο η Ελλάδα. Για να δούμε τι συνέβη και σε άλλες χώρες...

και να συμβάλουμε όλοι μαζί στην κατάρριψη του αστικού αυτού μύθου που συστηματικά καλλιεργούν τα Δυτικά ΜΜΕ:

α. ΗΠΑ

Η Αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει κατηγορήσει την εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων Smith & Nephew ότι θυγατρικές της χρησιμοποιούσαν μια εταιρεία διανομής ή οποία είχε και ένα παράνομο ταμείο για να κάνει κρυφές πληρωμές σε γιατρούς που εργάζονταν σε Ελληνικά νοσοκομεία προκειμένου να κερδίζουν δουλειές πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια δηλαδή πριν το 2002 .

Έπεσα από τα σύννεφα όχι βέβαια επειδή λέγεται ότι χρηματίζονταν ελαφρώς παρανόμως πριν από δέκα και πλέον χρόνια έλληνες γιατροί αλλά επειδή η εταιρεία θα πληρώσει πρόστιμο πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια, ως μέρος της συμφωνίας που έκανε με τη SEC και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Που σημαίνει ότι μάλλον τα κέρδη ήταν πολύ περισσότερα από τα 22 εκατομμύρια δολάρια τα οποία και είναι προϊόν συμβιβασμού μεταξύ της εταιρείας και της SEC και άρα η υπερτιμολόγηση που ενέκριναν οι έλληνες γιατροί ήταν προφανώς ακόμα μεγαλύτερη.

Προφανώς από την ιστορία αυτή θύμα ήταν το Ελληνικό δημόσιο τα 22 μύρια του προστίμου τα τσέπωσε όμως δια της SEC το Αμερικάνικο Δημόσιο και καλά έκανε.

β. ΙΑΠΩΝΙΑ

Επειδή μια θυγατρική της πιο μεγάλης βιομηχανίας της Ιαπωνίας του ομίλου Mitsubishi δηλαδή υπερκοστολόγησε συμβόλαια διαστημικών και αμυντικών προγραμμάτων το υπουργείο άμυνας της Ιαπωνίας αποφάσισε να αποκλείσει ολόκληρο τον όμιλο από μελλοντικά προγράμματα προμηθειών έως ότου επιστρέψουν στο Ιαπωνικό δημόσιο τα ποσά των υπερκοστολογήσεων και όχι μόνο αυτό αλλά και όταν θα πείσουν ότι δεν θα ξανακάνουν ποτέ κάτι παρόμοιο.

γ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στελέχη της Siemens ισχυρίστηκαν ότι για να εξασφαλίσουν συμβόλαια χρημάτιζαν σε διάφορες χώρες πολιτικούς ενώ δόθηκαν από το 1999 έως το 2006 σε έλληνες συνολικά το ποσό των 100 εκατομμυρίων μάρκων.

Υπενθυμίζω την περίπτωση Μαντέλη μια από τις μετρημένες στα δάχτυλα καταδίκες πρώην πολιτικών.

14-04-11 Καθημερινή: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Μαντέλη.

"Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό πρόστιμο 7.500 ευρώ, καθώς και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο. Έπειτα από μια μαραθώνια απολογία στους εφέτες ανακριτές κ. Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκη, ο κ. Μαντέλης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 200.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα."

Η παραγραφή αδικημάτων και ειδικότερα αυτά των πολιτικών είναι το εθνικό μας σπορ και γι αυτό κάνουμε πρωταθλητισμό ,η κακοδικία ,η αρνησιδικία, και οι εξεταστικές επιτροπές της βουλής είναι οι στημένοι διαιτητές που χειρουργικά αλλοιώνουν το αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση Μαντέλη όμως που πράγματι υπάρχει καταδίκη ποιό είναι το όφελος του Ελληνικού Δημοσίου;

Μήπως τα 207.500 ευρώ;

Όταν θα εκτίσει την ποινή του τι τον αποκλείει να συνδιαλλαγεί ξανά από άλλο πόστο ως ειδήμων στα ενεργειακά με το Ελληνικό Δημόσιο;

Και μην φανεί ότι κάτι έχω με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, παράδειγμα τον φέρνω μιας και είναι από τους ελάχιστους ... "άτυχους" που έλαχε και τον πήραν τα σκάγια, κατά πάσα πιθανότητα από κάποιο λάθος στον κεντρικό σχεδιασμό!!

Θέλω απλά να υπογραμμίσω ότι η πολιτική πλατφόρμα που θα τολμήσει στις επόμενες εκλογές να υποσχεθεί ότι όχι απλά θα φροντίσει να αφήσει την δικαιοσύνη να καταδικάσει τους διάφορους ενόχους που προκύπτουν από τις διάφορες εισαγγελικές έρευνες αλλά θα πάψει τον νόμο για την παραγραφή των αδικημάτων και συνάμα θα φροντίσει για να εισπράξει ανάλογα πρόστιμα προς την ζημία του Δημοσίου κατά τα Αμερικανικά πρότυπα και την επιστροφή των υπερκοστολογήσεων στο δημόσιο κατά τα Ιαπωνικά θα λάβει από τον Ελληνικό λαό ποσοστά αποδοχής δυσθεώρητα.

Και δεν μιλώ για την ηθική βλάβη αυτή είναι ανυπολόγιστη.

Δεν φτάνει να … «στηθούν κρεμάλες» στην πλατεία συντάγματοςπρέπει να υπάρξει τρόπος επιστροφής των κλεμμένων αλλά και να σιγουρευτούμε ότι δεν θα τολμήσουν να το ξανακάνουν .

Και εάν όλα αυτά ακούγονται ιδεαλιστικά και ανέφικτα απαντώ ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να πράξουν οι κρατικοί λειτουργοί τα αυτονόητα .

Αυτή τη φορά ελπίζω ότι θα έχουν τον λαό με το μέρος τους μιας και δεν έχω ακούσει από κανένα απλό άνθρωπο ότι τον ενοχλεί η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, μόνο από πρώην υπουργούς το ακούω όλο και πιο συχνά εσχάτως !

Γιατί άραγε;

aegeantimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *