ροή ειδήσεων

Μπόνους σε γιατρούς και ασθενείς για να παίρνουν αντίγραφα φάρμακα!

Κίνητρα για να συνταγογραφούν οι γιατροί φθηνότερα αντίγραφα φάρμακα θεσπίζει άμεσα το υπουργείο Υγείας ενώ με νέες ρυθμίσεις βάζει...
στο «παιχνίδι» και τους ασθενείς. Τι ετοιμάζουν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας;

Ειδικότερα, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η φαρμακευτική δαπάνη (προβλέπεται στο μνημόνιο 2) και να υπάρξει αύξηση της χρήσης των αντιγράφων-γενόσημων φαρμάκων (στόχος το 50%), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει ειδική ρύθμιση που θα προβλέπει για γιατρούς και ασθενείς:

Όποιος γιατρός στο σύνολο των φαρμάκων που θα χορηγεί σε ασθενείς, το 50% είναι αντίγραφα, θα λαμβάνει ως μπόνους είτε έναν μισθό επιπλέον είτε δικαίωμα για 200 επισκέψεις παραπάνω (στη συνεργασία του με τον ΕΟΠΥΥ).

Στους ασθενείς που θα επιλέγουν να παίρνουν αντίγραφα φάρμακα, η συμμετοχή θα είναι μηδενική ενώ σήμερα είναι από 10 έως και 25%. Αντίθετα αν επιμένουν να παίρνουν πρωτότυπα σκευάσματα τότε το ποσοστό της συμμετοχής θα σκαρφαλώνει στο 30%.

Πρόκειται για απόφαση που καιρό τώρα μελετούσαν στο υπουργείο Υγείας αλλά ελέω μνημονίου 2 προωθείται μια ώρα αρχύτερα.

Μια τέτοια ρύθμιση όμως αναμένεται να επιβαρύνει τους ασθενείς που θα επιλέγουν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους με πρωτότυπα φάρμακα αφού θα καλούνται να πληρώνουν το 30% από την τσέπη τους, γεγονός εξαιρετικά δύσκολο για τους περισσότερους ασθενείς και συνταξιούχους της δραματική αυτή στιγμή για τη χώρα.
real.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *