ροή ειδήσεων

Πρόσκληση σε δείπνο με αποστάγματα έρευνας.....

Η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Ρόδου-Καζούλλειου κ. Σταματία Κοτρέτσου, ο Σύλλογος Καθηγητών και οι μαθητές της Α’ Τάξης σας προσκαλούν στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012, στο χώρο του Σχολείου, στις 18.00...


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
18:00-19:00: μουσική παράσταση «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα» από την ομάδα «ΛύρAυλος» του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς.
Ο «ΛύρΑυλος» δημιουργήθηκε από τον επί σειρά ετών κορυφαίο μουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Εθν. Λυρικής Σκηνής, και της Ορχήστρας των Χρωμάτων, ερευνητή και κατασκευαστή αρχαιοελληνικών οργάνων Παναγιώτη Στέφο. Με βασικό στόχο να βγει η Μουσική Κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας από την αφάνεια, αλλά και να φανεί η συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης από τον Ορφέα μέχρι και σήμερα, ο ΛύρΑυλος έχει να επιδείξει ένα πολύπλευρο έργο (ερευνητικό, καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό) που τον οδήγησε σε σημαντικές συνεργασίες και σε μια αξ! ιόλογη διεθνή παρουσία. Από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Όπερα της Βαρσοβίας, το Mendelssohn Haus στην Λειψία, από το Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής στην Στοκχόλμη, την Corcoran Gallery στην Ουάσιγκτον και το Εθνικό Μουσείο της Κοπεγχάγης, το Kaufmann Concert Hall στη Νέα Υόρκη, έως την συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ο ΛύρΑυλος έχει κερδίσει την αναγνώριση με την δουλειά του και με το σημαντικό επίτευγμα να «περνάει» αυτή στο πλατύ κοινό. Η σύνθετη παρουσία του σχήματος στις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών της Αθήνας καθώς η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στο πλαίσιο τω! ν παρουσιάσεων της Ύδραύλεως συνέβαλλε αποφασιστικά στο να δείξουμε διεθνώς ένα μοναδικό μουσικό προφίλ. Το εκπαιδευτικό επίσης έργο του σχήματος περιλαμβάνει εκατοντάδες παρουσιάσεις σε σχολεία όλων των βαθμιδών, μεγάλους πανεπιστημιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Πατρών κ.α.) και στο εξωτερικό (Σορβόννη, Βoston University,Concordia-Montreal), συμμετοχή σε μεγάλα και σύνθετα καλλιτεχνικά γεγονότα όπως η έκθεση ‘Μουσών Δώρα’ στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Παναγι! ώτης Στέφος και ο ΛύρΑυλος είχαν την γενική μουσική επιμέλεια ( απόδοση αρχαίων μουσικών αποσπασμάτων, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, κατασκευή αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων), στο ντοκιμαντέρ της εκπαιδευτικής τηλεόρασης ΕΡΤ 1 (Υπουργείο Παιδείας ) με τίτλο "αρχαίων ήχων άρμοσις" (www.lyravlos.gr).
Τα μέλη του «ΛύρΑυλου» είναι ο Μιχάλης Στέφος: τραγούδι, κογχύλια, φόρμιγξ, βάρβιτος, κρόταλα, σείστρα, τύμπανο και ο Παναγιώτης Στέφος: αρχαία κιθάρα, λύρα, σύριγξ, άρπα, πανδούρα, κογχύλια, κέρας, δίαυλος, άσκαυλος, ζουρνάς, Πυθαγόρειο μονόχορδο, έρευνα, ενορχηστρωτική επιμέλεια και κατασκευή οργάνων.

19:00-20:00: Δρώμενο «Πρόσκληση σε δείπνο με αποστάγματα έρευνας………..», στο πλαίσιο παρουσίασης των ερευνητικών εργασιών που εκπόνησαν οι μαθητές της Α’ Τάξης κατά το Α’ Τετράμηνο.
Συντελεστές Δρώμενου: Παίζουν οι: Κων/να Αγόρα, Αναστασία Γιαλλουράκη, Πελαγία Γιαλλουράκη, Ιωάννα-Σοφία Καριοφύλλη, Θάλεια Κατσιδώνη, Αντώνης Κοζυράκης, Σπύρος Κούτσιας, Δέσποινα Κωνσταντάκη, Χριστίνα Λαζαρίδη, Χρυσάνθη Λαρδοπούλου, Νίκος Μαντικός, Στεφανία Μοσχονά, Παντελίνα Πανάγου, Αναστασία Πεζουβάνη, Καλλιόπη Σιφωνιού. Χορωδία: Πελαγία Γιαλλουράκη, Υβόνη Δεσποτάκη, Χριστίνα Ιμερλίου, Μαρία-Δέσποινα Κώτη, Καλλιόπη Σιφωνιού, Ελένη Σχοινοπούλου, Μιχαλίτσα Τρούλλη. Κείμενα: Aναστάσιος Κουντούρης, Υπεύθυνη χορωδίας: Θέμις Μαστροσάβ! βα, Σκηνοθεσία: Σταματία Κοτρέτσου

20:00-21:00: βραβεύσεις, μπουφές
Το σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 17:00, για να μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους έκθεσης των εργασιών των παιδιών. Οι εργασίες που παρουσιάζονται είναι:
Πάμε Μουσείο; Υπεύθυνη Καθηγήτρια η Καλλιόπη Κουντούρη Μικροί Κολοσσοί. Υπεύθυνος Καθηγητής ο Αναστάσιος Κουντούρης
Γιατί ο ποπάυ έτρωγε σπανάκι; Υπεύθυνοι Καθηγητές ο Βασίλης Γαλατάς και η Σταματία Κοτρέτσου Η συμβολή του Ερατοσθένη και του Αρχιμήδη στην εξέλιξη της επιστήμης. Υπεύθυνος Καθηγητής ο Δημήτρης Αρνικίου
Ας τραγουδήσουμε με τους αρχαίους. Υπεύθυνη Καθηγήτρια η Θέμις Μαστροσάββα Η κινητή τηλεφωνία στη ζωή των νέων. Υπεύθυνος Καθηγητής ο Γαβριήλ Γιακουμάκης
Οίνος ευφραίνει καρδίαν. Υπεύθυνες Καθηγήτριες η Ευαγγελία Ντέλη και η Παρασκευή Καλδάνη Συντονιστής ερευνητικών εργασιών ο Βασίλης Γαλατάς.
Συντελεστές αφίσαs: Ιωάννα Καριοφύλλη, Θάλεια Κατσιδώνη, Σπύρος Κούτσιας, Στεφανία Μοσχονά, Άγγελος Παπακαλοδούκας, Μαρία Παπαντωνάκη, Αναστασία Πεζουβάνη, Μεχμέτ Σπάτα, Σταύρος Σχοινόπουλος.

Ευχαριστούμε τους: Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ρόδου, Ξενοδοχείο Plaza, Κάρρας-Χρώματα Neotex, την εκπομπή «Καλημέρα στον κόσμο» του τηλεοπτικού σταθμού KOSMOS, την δημοσιογράφο κ. Αναστασία. Κορινθίου, την κ Εύη. Χατζησταματίου, χημικό στην CAIR, τον κ. Γλυνό , Διευθυντή CAIR, τον κ. Στέργο Χατζησάββα από EMERY, την κ. Μαίρη Κατσαμάνη Μαίρη, ΚΑΤΣΑΜΑΝΗΣ ΑΕΒΕ, την κ. Ευαγγελία Πάππου, τον κ. Γιώργο Βασιλείου, την κ. Ειρήνη Γιασιράνη, την κ. Ειρήνη Βουτυράκη, τον κ. Νίκο Κασέρη, τον κ. Θεοφάνη Μπογιάννο, τον κ. Σπυρίδωνα Συρόπουλο, και τον κ. Αναστάσιο Διακοσάββα.

Ημέρα εκδήλωσης: Κυριακή 05 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 17:00-21:00
Τιμή εισόδου: Είσοδος Ελεύθερη
Μέρος: 2ο Γ.Ε.Λ. Ρόδου - Καζούλλειο (Οδός Βενετοκλέων, αρ. 51)
Διοργάνωση: 2ο Λύκειο Ρόδου - Καζούλλειο
Web: http://2lyk-rodou.dod.sch.gr/
Επικοινωνία: τηλέφωνο: 22410 27702 e-mail: mail@2lyk-rodou.dod.sch.gr

http://www.rodosevents.gr





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *