ροή ειδήσεων

Τραγικές οι συνθήκες για τους φαντάρους εξαιτίας των περικοπών

Φαίνεται ότι από εδώ και πέρα στρατιωτική θητεία θα σημαίνει μετατροπή του ειρηνικού πολίτη σε αναλώσιμου πολεμιστή της πρώτης γραμμής για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και ταυτόχρονα... άμισθο δούλο που δεν του προσφέρουν ούτε τα μέσα αξιοπρεπούς επιβίωσης.

Του παραλόγου η θητεία πλέον δολοφονεί. Το πρώτο θύμα των κανιβαλικών περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες είναι ο συνάδελφος στρατιώτης Τ.Θ., που έδωσε μάχη για δύο μήνες να κρατηθεί στη ζωή μετά τον τραυματισμό του από έκρηξη σε έναν παλιό λέβητα, o οποίος έπρεπε να είχε αντικατασταθεί εδώ και δύο χρόνια, στο στρατόπεδο της 21 ΕΜΑ, της 23ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, στην Αλεξανδρούπολη. Ο στρατιώτης νοσηλευόταν για περίπου 2 μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αργότερα 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι συνθήκες όμως γίνονται ολοένα πιο δύσκολες, απάνθρωπες και επικίνδυνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας οι νεοσύλλεκτοι κοντεύουν να ορκιστούν και ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν οι στρατιώτες βγήκαν παραπονούμενοι, αξιωματικοί και διοικητής δεν ήξεραν τι αν απαντήσουν: «δε μας έχουν φέρει εμβόλια, μην ανησυχείτε, δεν μας έχουν ενημερώσει, δεν ξέρουμε τι να σας πούμε» ήταν μερικές από τις απαντήσεις.

Στο 564 ΜΚ/ΤΠ του Λαγού η κατάσταση είναι τραγική. Σε επιστολή τους στρατιώτες καταγγέλλουν ότι: «Το κρύο ανυπόφορο και τα παράπονα μας για ζέστη καθημερινά: με - 17 βαθμούς και το καλοριφέρ να ανάβει καμιά ώρα το βράδυ και αν! Ταγματικές αναφορές στους - 17 και να μας απαγορεύουν να φοράμε γάντια και κασκόλ για να περιμένουμε τον διοικητή να έρθει να μας μιλήσει για να μας πει το εξωφρενικό - προστατευτείτε από το κρύο και φοράτε γάντια και κασκόλ- όταν ο ίδιος έχει διατάξει να μην τα φοράμε. Τα ποντίκια να κάνουν χορό σε όλους τους χώρους του τάγματος, ακόμα και στα μαγειρεία που και εμείς πλένουμε πιάτα με υγρό για τα πατώματα, αλλά και χωρίς καθόλου υγρό . Μέχρι και τα σκουπίδια από τους κάδους με γυμνά χέρια έχουμε μαζέψει όταν υποτίθεται είχε χαλάσει το απορριμματοφόρο και μας έβαζαν να αδειάζουμε τους κάδους κάτω στο δάπεδο και να τα φορτώνουμε στα στάγιερ, που με τα ίδια στάγιερ μας βγάζουν έξοδο. Για τους ΕΠ.ΟΠ. έχουν θάλαμο κλειστό με πόρτα και 2 αερόθερμα . Να ξέρεις ότι εσύ δεν μπορείς να κοιμηθείς από το κρύο και στον διπλά θάλαμο κοιμούνται με το κοντομάνικο και σκάνε τα βράδια. Όλα τα καλοριφέρ έχουν σπάσει, τα έχουν βγάλει και κανένα δεν έχει αντικατασταθεί».

'Ίδια η κατάσταση και στο 618 Μ/Κ ΤΠ, στη Πλάτη Έβρου. Οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ παλιές, με αποτέλεσμα να βουλώνει συνεχώς όλο το αποχετευτικό σύστημα. Το ζεστό νερό είναι λιγοστό καθώς θερμαίνεται από το λέβητα του συστήματος θέρμανσης (καλοριφέρ). Τα περισσότερα σώματα δε λειτουργούν ή υπολειτουργούν και δεν κάνει κανείς τίποτε για αυτό. Η κατάσταση στα μαγειρεία δεν πάει πίσω. Δεν έχουν αρκετή τροφή για όλους. Η καθαριότητα των μαγειρείων δεν είναι και η καλύτερη. Πρόσφατα δεν είχαν υγρό πιάτων και αντί για αυτό χρησιμοποιήθηκε υγρό πατώματος!!!

Τι να πεις όμως για το 264 Μ/Κ ΤΕ Πολυχνίτου. Οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου παλιές και δεν καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης. Οι πόρτες και τα παράθυρα αδυνατούν να κρατήσουν τον αέρα εκτός θαλάμου, ενώ τα σπασμένα παράθυρα στις τουαλέτες μπάζουν. Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας πέφτει και κατά τις προηγούμενες ημέρες του παγετού ήταν σχεδόν αδύνατο να κοιμηθείς και οι συνάδελφοι επιστράτευσαν ότι ρούχα είχαν, κουβέρτες κα. Τα καλοριφέρ ανοίγουν λίγες ώρες ενώ λόγω κακής συντήρησης και κακών υποδομών η απόδοσή τους είναι σχεδόν μηδενική.

Όσοι συνάδελφοι έχουν σκοπιά στην κεντρική πύλη, αναγκάζονται να κοιμούνται στο προβλεπόμενο χώρο, χωρίς θέρμανση, πόρτες χωρίς χερούλια που δεν κλείνουν, κτλ. Όποιος αρνηθεί να κοιμηθεί στο φυλάκιο γιατί δε θέλει να αρρωστήσει την επόμενη είναι αναφερόμενος. Κάθε φορά που τα αναφέρουμε η απάντηση είναι ότι ο κανονισμός προβλέπει αυτές τις ώρες για το καλοριφέρ και δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Βέβαια στα γραφεία τους και τους χώρους διανυκτέρευσης των αξιωματικών και των στελεχών λειτουργούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως ηλεκτρικά καλοριφέρ και αερόθερμα.

Οι συνθήκες υγιεινής απερίγραπτες. Κάνουμε καθαριότητες χωρίς καθαριστικά. Η χλωρίνη είναι είδος πολυτελείας, μια φορά την βδομάδα και αν, και τα γάντια είναι ατομικό αξεσουάρ που πρέπει να αγοράζει ο καθένας με δικά του έξοδα. Τα καζανάκια δε δουλεύουν δυσχεραίνοντας τις συνθήκες υγιεινής περισσότερο. Κάθε φορά που απαιτούμε καθαριστικά, γάντια ή συντήρηση του κτιρίου μας λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά! Σύμφωνα όμως με όσα διαβάζουμε σε εφημερίδες και site λεφτά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ υπάρχουν και μάλιστα πολλά.

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι καταγγελίες νεοσύλλεκτων και γονιών σχετικά με το ΚΕΝ Αυλώνας όπου οι συνάδελφοι παρέμειναν για ώρες «χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και το κυριότερο βρίσκονται στο προαύλιο κάτω από πολικές θερμοκρασίες». Η δεύτερη αναφορά ήταν από το ΚΕΝ στο Άργος Ορεστικό όπου οι στρατιώτες πάγωσαν χωρίς θέρμανση στους -12 βαθμούς! Το πετρέλαιο στο στρατόπεδο είχε τελειώσει, θέρμανση δεν υπήρχε και έτσι όταν ήρθε η ώρα του ύπνου, άλλοι έπεσαν στα κρεβάτια με τα ρούχα και άλλοι φόρεσαν μέχρι και τα μπουφάν τους προσπαθώντας να προστατευτούν από το κρύο. Η θερμοκρασία τη νύχτα, ξεπερνούσε τους -12 βαθμούς Κελσίου. Και όλα αυτά από ένα στρατόπεδο που παρέμεινα ανοικτό λόγω της παρέμβασης του Φ.Πετσάλνικου που ικανοποίησε τις ανάγκες του πελατειακού συστήματος που φέρνει ψήφους στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως και το μόνιμο προσωπικό πλήττεται. Οι Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί δεν έχουν να Θρέψουν τα παιδιά τους, διαβιούν με αναξιοπρεπείς όρους, κατακλέβονται από τα Μετοχικά Ταμεία, βλέπουν να έρχονται οι χιλιάδες απολύσεις των ΕΠ.ΟΠ. και αυτό τους ωθεί να στρέφονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της αισχρής συγκυβέρνησης των πολιτικών υπαλλήλων των τραπεζών, των τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Η απάντηση του Δ.Αβραμόπουλου ήταν «Ελεημοσύνες και συσσίτια πείνας στον περήφανο Ελληνικό Στρατό»! Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, εφ' όσον το επιθυμούν, οι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί μπορούν να τρώνε μέσα στη μονάδα τους έναντι χαμηλού αντιτίμου, ακόμα και όταν δεν έχουν υπηρεσία, κάτι που μέχρι στιγμής απαγορευόταν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το άρθρο «Οι ΕΠΟΠ στον Έβρο δεν έχουν χρήματα ούτε για το ενοίκιο» !!! Οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς έχουν δημιουργήσει μία ακραία κατάσταση αφού οι Υπαξιωματικοί (κυρίως οι ΕΠΟΠ) δε μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά τους έξοδα. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε ολόκληρο τον Έβρο, γιατί οι στρατιωτικοί δεν πληρώνουν τα ενοίκια τους. Απευθύνονται στις μονάδες που υπηρετούν οι στρατιωτικοί σε μία πίεση, μήπως και λάβουν τα οφειλόμενα. Άλλοι πάλι που απευθύνονται στους ίδιους τους ενοικιαστές (ΕΠΟΠ), λαμβάνουν την απάντηση "δεν μας φτάνουν τα χρήματα για το ενοίκιο ,είπα στους γονείς μου να με βοηθήσουν, μόλις μου στείλουν χρήματα θα σας πληρώσω". Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σε αυτούς τους νέους κανείς δεν τους είπε όταν μπήκαν στο στρατό, ότι κάποια στιγμή θα παίρνεις 300 ευρώ λιγότερα το μήνα, μην αγοράζεις με δόσεις αυτοκίνητο, μην παίρνεις με δόσεις τα έπιπλά σου, μην κάνεις οικογένεια. Κανείς δεν τους μίλησε, δεν τους προειδοποίησε και έτσι σήμερα όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί ζουν σε μία κατάσταση τραγική ,τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά».

Το κερασάκι της τούρτας: Άφησαν απλήρωτους ακόμη και τους Έλληνες Μισθοφόρους στο Κόσοβο. "Οι Έλληνες στρατιωτικοί του Κοσσόβου είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ από τις 16/12/2011 που ανέβηκαν εκεί. Κυκλοφορεί σαν ράδιο αρβύλα ότι τα ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΑ ήδη «έχουν γραφτεί στο χιόνι»! Οι υποσχέσεις που δίνονται από τους ανώτερους είναι από εβδομάδα σε εβδομάδα. Μεταξύ, το κλίμα των εργαζόμενων στρατιωτικών είναι άθλιο: παραλίγο να σημειωθεί αυτοκτονία πριν λίγες ημέρες. Οι οικογένειες που έχουν μείνει πίσω βρίσκονται σε πραγματικά άσχημη ψυχική και οικονομική κατάσταση. Οι παλιοί έλεγαν πως «άμα σταματήσει να πληρώνει κι ο στρατός έρχεται μεγάλο πανηγύρι»"...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι απλήρωτοι στρατιωτικοί του Κοσσόβου έχουν πάρει ειδική εκπαίδευση για την Καταστολή Πλήθους και θεωρούνται από τα στρατιωτικά τμήματα που η εκάστοτε αστική κυβέρνηση υπολογίζει να κατεβάσει στο δρόμο για να καταστείλει τις κοινωνικές εξεγέρσεις.

Πλέον ο μόνο δρόμος υπεράσπισης των όποιων δικαιωμάτων είναι μέσω του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ και της κοινής πάλης με το εργατικό κίνημα, που πρέπει να απαιτήσει άμεσα ανατροπές. Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά, να δημιουργήσουν Επιτροπές Φαντάρων σε όλα τα στρατόπεδα, να δημοσιοποιήσουν την αυθαιρεσία και να αντισταθούν σε ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/2/12 18:05

    αυτοι ειναι εναντιον καθε τι που θυμηζει στρατο !! ειναι προδοτες !!! υποκεινουν διαφορα στο στρατο και βρισκουν προβλημα ακομα και αν δεν υπαρχει. μπορει να ειναι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Η ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ. Ελληνες παντως δεν ειναι.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/12 19:19

    αγαπητε σπαρτακε η οπως αλλιος σε λενε εχω να σου πω δυο πραγματα...
    1ον. στο στρατο δεν εχουμε δημοκρατια αλλα απολιτη ιεραρχια και ....
    2ον. αν δεν μπορειτε να κανετε την θητεια σας γιατι δεν βγενετε Ι5 ? αλλα για να βγεις Ι5 θελει και αρχιδια...... πραγμα που εσεις δεν εχετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/12 13:02

    ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΡΟΔΟΥ , ακούτε?

    Γιατι δημοσιεύετε τις Ανθελληνικές επικίνδυνες θέσεις αυτού του μπλόγκ?.

    Ναι υπάρχουν προβλήματα στην διαβίωση στον στρατό.
    Δεν ειναι ομως αυτοί του Σπάρτακος οι αρμόδιοι να το παίξουν προστάτες των στρατιωτών.

    Αλλος ειναι ο σκοπός τους.
    Το μόνο που τους νοιάζει ειναι η διάλυση των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος.

    Προσέχετε λίγο τι αναμεταδίδετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *